Cină sănătoasă pentru copii. Rețete rapide și gustoase

Cristina Călin, redactor-șef
cină sănătoasă pentru copii

    Cina este momentul când toată familia se strânge la masă și mamele ar trebui să găsească variante sănătoase pentru toți. De asemenea, este de preferat ca prepararea bucatelor să dureze puțin, cel mult 30 de minute. Iată câteva preparate pentru o cină sănătoasă pentru copii, dar care să fie apereciate și de ceilalți membrii ai familiei.

    Cină sănătoasă pentru copii. Pui cu unt

    cină sănătoasă pentru copii

    Ingrediente

    Mod de preparare

    Untul de pune într-o tigaie mare. Când s-a topit se adaugă carnea de pui tăiată cubulețe și ceapa. Se lasă cât să se se gătească puțin carnea de pui. Apoi se pun restul de ingrediente și se acoperă vasul. Se lasă să fiarbă până când carnea de pui este gata. Dacă este nevoie se adugă amidonul pentru a se îngroșa sosul. Se servește cald cu orez.

    Cină pentru copii. Quiche Lorraine (tartă sărată franțuzească)

    Quinche Lorraine cină pentru copii

    Ingrediente

    • 20 g unt
    • 1 ceapă tocată mărunt
    • 300 g bacon tocat mărunt
    • 4 ouă mari
    • 185 g smântână
    • 80 ml lapte
    • 69 g brânză Gruyere
    • Pentru aluat
    • 225 făină
    • 125 unt
    • 2 gălbenușuri
    • 2 lingurițe de apă rece

    Mod de preparare

    Pentru a face aluatul se pun făina și untul într-un robot de bucătărie și se mixează până capătă o textură fărâmicioasă. Se adaugă apoi gălbenușurile și apa. Se mixează până se omogenizează. Se scoate din robotul de bucătărie și se frământă 5 minute. Se întinde și se formează un disc. Se dă la frigider pentru 30 de minute.

    Se preîncălzește cuptorul la 200°C.

    Aluatul se scoate din frigider, se întinde cât să aibă o grosime de 3 mm. Se întinde pe fundul și marginile unei tăvi de tartă. Excesul se decupează cu un cuțit. Se mai dă la rece pentru 15 minute. Apoi, se pune pe fundul tăvii, peste aluat o greutate și se dă la cuptor pentru 10 minute. După aceea, se scote greutatea și se mai coace încă 10 minute. Se scoate din cuptor și se reduce temperatura la 160°C.

    Între timp se topește untul și se călește ceapa, timp de 8-10 minute, se adaugă baconul și se mai lasă 5 minute. Se dă apoi deoparte.

    Ouăle se amestecă cu smântâna și laptele. Se asezonează cu sare și piper. Amestecul de ceapă și bacon se presară deasupra aluatului de tartă. Se pune apoi un strat de brânză gruyere, apoi se toarnă amestecul acu ouă. Se coace 25-30 de minute.

    Cină sănătoasă pentru copii. Pui cu cartofi în stil italian

    cină sănătoasă pentru copii

    Ingrediente

    Mod de preparare

    Puiul se amestecă cu sucul de lămâie, condimentele, usturoiul și cartofii într-un vas termorezistent. Se adaugă apă și se dă la cuptor la foc minim pentru 6 ore.

    Cină sănătoasă. Fajitas de pui

    fajitas de pui pentru cină

    Ingrediente

    • 500 g piept de pui dezosat
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • 1 linguriță de chilli dulce
    • 2 lingurițe de chimion
    • 1 linguriță de pudră de usturoi
    • 1 praf de sare
    • 1 ardei gras roșu tăiat fâșii
    • 1 ardei gras verde tăiat fâșii
    • 2 cepe roșii tocate mărunt
    • 1 linguriță de zeamă de lămâie
    • 8 tortilla
    • Felii de limetă pentru decor

    Mod de preparare

    Se preîncălzește cuptorul la 200 °C.  Se îmbracă cu hârtie o tavă pentru cuptor.

    Pieptul de pui se taie în fâșii subțiri. Se amestecă uleiul cu condimentele într-un vas suficient de mare și se adaugă carnea de pui. Se pune și ardeiul gras și se amestecă bine. Toate ingredientele se pun în tava de copt. Se lasă la cuptor pentru 15 minute. Apoi, se dă focul la maximum și se mai lasă 5 minute. Se scoate tava din cuptor și deasupra se toarnă sucul de lămâie.

    Fiecare foaie de tortilla se umple cu carnea de pui și ardeiul gras. Se decorează cu felii de limetă și se servesc calde.

    Cină sănătoasă pentru copii. Salată de ton

    salată de ton

    Ingrediente

    • 2 lingurițe de iaurt grecesc
    • zeama de la 1 lămâie
    • 1 conservă de ton
    • 1 ceapă roșie tocată mărunt
    • 2 castraveți murați tocați mărunt
    • sare
    • piper proaspăt măcinat
    • salată verde

    Mod de preparare

    Într-un vas mare se amestecă iaurtul cu zeama de lămâie. Conserva de pește se scurge de zeamă și se adaugă în iaurt. Se amestecă bine. Se adaugă ceapa și castraveții murați, se asezonează și se servește cu salată verde.

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa