Biscuiți de casă pentru bebeluși. 8 rețete apetisante și ușor de preparat

Cristina Călin, redactor
biscuiți de casă pentru bebeluși
Biscuiții de casă pentru bebeluși nu trebuie să conțină zahăr.

Nu toate mamele sunt pricepute la prăjituri, dar momentul când bebelușul începe să mănânce este unul în care folosim cuptorul la maximum. Ne dorim mâncare cât mai sănătoasă pentru cei mici, așa că la un moment dat este posibil să doriți biscuiți de casă pentru bebeluși. Doar așa vom ști ce ingrediente au fost folosite și calitatea acestora. Iată 8 rețete simple și foarte ușor de făcut de biscuiți de casă pentru bebeluși.

Biscuiți cu banană și ovăz

biscuiți cu banana și ovăz

Ingrediente

Mod de preparare

Se lasă semințele de chia la înmuiat în apă pentru 10-15 minute. Bananele se zdrobesc cu furculița și apoi se amestecă cu semințele de chia și cu extractul de vanilie. Apoi se încorporează și restul ingredientelor. Se va obține un aluat destul de moale și lipicios.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Cu ajutorul unei linguri se pun grămăjoare de aluat la distanță de 1 cm. Tava se dă la cuptor, la 180˚C, pentru 25-30 de minute. Se scot și se lasă să se răcească. Se păstrează într-un vas închis ermetic pentru 2-3 zile sau 3 luni la congelator.

Biscuiți de casă pentru bebeluși. Crackers din quinoa

quinoa crackers

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 150˚C. Toate ingredientele se amestecă foarte bine într-un bol.

Aluatul se pune pe o hărtie de copt, iar deasupra se pune altă coală. Cu ajutorul unui sucitor se întinde aluatul având grijă să aibă o grosime de 6 mm. Cu un cuțit se taie în forma dorită. Se dă la cuptor pentru 45-60 de minute, în funcție de cât de crocanți se dorește să fie. Se lasă să se răcească înainte de a fi serviți.

Gustare de casă pentru bebeluși. Biscuiți cu făină de arahide

biscuiti cu ovaz

Ingrediente

Mod de preparare

Se amestecă făina integrală, fulgii de ovăz, făina de alune și praful de copt până se omogenizează compoziția. Într-un alt vas, se mixează banana, sosul de mere și uleiul. Ingredientele uscate se amestecă bine cu cele umede.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Cu mâna se formează din aluat biscuiții. Se coc timp de 10 minute la 180˚C, apoi se întorc pe partea cealaltă și se mai coc 10 minute.

Se lasă să se răcească peste noapte. Se pot păstra și la congelator.

Biscuiți de casă pentru bebeluși. Rețeta simplă de biscuiți

reteta simplă de biscuiți cu ovăz

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180˚C. Se amestecă fructele cu untul și gălbenușul de ou. Se adaugă apoi și ingredientele uscate și se omogenizează bine.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se formează 24 de biluțe din aluat și se pun în tavă la distanță una de cealaltă. Apoi, se aplatizează cu vârful degetelor. Se dau la cuptor pentru 10 minute. Se păstrează la rece pentru aproximativ o săptămână.

Desert de casă pentru bebeluși. Biscuiți din banană și curmale

biscuiti cu curmale

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 160˚C. Toate ingredientele se pun într-un blender și se mixează până se omogenizează. Cu ajutorul mâinii se formează biscuiții. Se dau la cuptorul în partea cea mai de sus a acestuia. Se lasă 60-90 de minute. Se scot și se lasă să se răcească cel puțin o oră.

Biscuiți de casă pentru bebeluși. Prăjiturele cu morcovi și măr

biscuiti cu ovăz și morcov

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180˚C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă.

Toate ingredientele se amestecă cu o spatulă sau cu mâna suficient de mult încât să fie perfect omogenizate. Se formează biscuiți și se pun în tava de copt. Aluatul nu se va întinde foarte mult, așa încât se pot pune suficient de aproape. Se dau la cuptor pentru 20 de minute, până devin aurii pe margine. Se lasă să se răcească și se servesc. Se pot păstra la frigider pentru aproximativ 5 zile.

Biscuiți pentru mic dejun cu afine și zucchini

biscuiti cu afine

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 175˚C. Se amestecă ingredientele umede într-un blender până compoziția devine cremoasă. Se adaugă zucchini și se continuă mixarea. Într-un vas se amestecă ingredientele uscate, iar peste ele se toarnă cele umede. Se omogenizează, iar la final se adaugă afinele cu grijă pentru a nu fi strivite.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri se pun grămăjoare se aluat în tavă la o distanță de 2 cm una de cealaltă. Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute. Se pot servi și calde.

Biscuiți de casă. Prăjiturele cu cocos și mango

biscuiți de casă pentru bebeluși

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190˚C.

Stafidele se lasă la rehidratat pentru o oră în apă fierbinte. Într-un vas mare se amestecă banana cu fulgii de ovăz, fulgii de cocos și laptele de cocos. Se adaugă și bucățile de mango și se amestcă până când încep să se sfărâme. Apoi se încorporează oul. Se pun stafidele care s-au scurs de apă.

Se pune hârtie de copt într-o tavă și se unge cu ulei de cocos. Se toarnă aluatul și se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se lasă să se răcească și se taie felii.

Dacă ai nevoie de mai multă inspirație în bucătărie îți recomandăm și alte rețete:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa