Aperitive reci pentru copii. 5 rețete pentru mame grăbite și copii mofturoși

Cristina Călin, redactor-șef
aperitive reci pentru copii

Momentul când copilul îți cere o gustare te pune în dificultate? Iată 5 rețete de aperitive reci pentru copii care se fac foarte repede și sunt delicioase.

Gustări reci pentru copii. Rulouri cu pui și avocado

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un vas mare se amestecă avocado și sucul de lămâie. Se pasează cu furculița lăsând totuși câteva bucăți mărunte. Se adaugă și celălalte ingrediente. Compoziția se pune pe foile de tortilla și se rulează. Se taie apoi in bucăți de câte 3 cm. Se servesc reci.

Aperitive reci pentru copii. Gustare cu legume și șuncă

aperitive cu șuncă

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se curăță legumele. Cu ajutorul unui aparat de curățat legume se taie fâșii foarte subțiri de morcov și de castravete pe lungime. Cu un cuțit se întinde humus sau cremă de brânză sau unt pe jumătate de grisină. Pe fiecare dintre ele se înfășoară alternat castravete, morcov sau șuncă. Se servesc imediat.

Aperitive reci pentru copii. Salată de vară

aperitive ușoare

Ingrediente

Mod de preparare

Ceapa se călește. Când s-a înmuiat se adaugă condimentele și usturoiul și se mai lasă 2 minute. Se asezonează cu sare și piper. Se adaugă supa de pui și se lasă să fiarbă. Când clocotește se dă deoparte și se adaugă cuscusul și se lasă 5 minute cu vasul acoperit.

Într-un vas mare se amestecă năutul, ardeiul gras, castraveții, brânza feta, cuscusul și pătrunjelul. Se amestecă și se servește.

Aperitive pentru copii. Sandviș cu hummus

aperitive reci pentru copii

Ingrediente

Mod de preparare

Felia de pâine se unge cu humus. Deasupra se pun legumele tocate mărunt.

Aperitive reci pentru copii. Rulouri grecești cu brânza feta

aperitive pentru copii

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un vas adânc se amestecă toate ingredientele cu excepția foilor de tortilla. Se lasă să se odihnească pentru 20 de minute. Apoi se scurge zeama și compoziția se pune în cele 4 foi de tortilla. Acestea se rulează și se servesc imediat.

Aperitive reci. Tartine cu somon afumat și brânză de capră

aperitive reci cu somon

Ingrediente

  • 100 g brânză de capră
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 legătură de mărar proaspăt, tocat
  • 1 legătură de arpagic proaspăt, tocat
  • 1 legătură de cimbru proaspăt, tocat
  • 8 felii de pâine neagră cu semințe, prăjită
  • 100 g somon afumat
  • 8 frunze de salată
  • ¼ ceapă roșie tocată

Mod de preparare

Brânza de capră se amestecă cu verdețurile până devine ca o pastă. Se asezonează cu piper. Pâinea se unge cu crema de brânză. Deasupra se pune o felie de somon afumat, salată și ceapă.

Te-ar mai putea interesa