Momentul când copilul îți cere o gustare te pune în dificultate? Iată 5 rețete de aperitive reci pentru copii care se fac foarte repede și sunt delicioase.
Gustări reci pentru copii. Rulouri cu pui și avocado

Ingrediente
- 2 bucăți de avocado tocat cubulețe
- sucul de la 1 lămâie
- 500 g piept de pui tocat mărunt
- 1 ardei gras roșu tocat mărunt
- 1 ceapă roșie mică tocată mărunt
- 50 g brânză telemea sfărâmată
- 50 g brânză cheddar sfărâmată
- 2 lingurițe de smântână
- 2 lingurițe pătrunjel tocat mărunt
- 4 foi de tortilla
Mod de preparare
Într-un vas mare se amestecă avocado și sucul de lămâie. Se pasează cu furculița lăsând totuși câteva bucăți mărunte. Se adaugă și celălalte ingrediente. Compoziția se pune pe foile de tortilla și se rulează. Se taie apoi in bucăți de câte 3 cm. Se servesc reci.
Aperitive reci pentru copii. Gustare cu legume și șuncă
Ingrediente
- 12 grisine
- 1 castravete
- 1 morcov
- 2 felii de șuncă
- humus
- cremă de brânză
- unt
Mod de preparare
Se spală și se curăță legumele. Cu ajutorul unui aparat de curățat legume se taie fâșii foarte subțiri de morcov și de castravete pe lungime. Cu un cuțit se întinde humus sau cremă de brânză sau unt pe jumătate de grisină. Pe fiecare dintre ele se înfășoară alternat castravete, morcov sau șuncă. Se servesc imediat.
Aperitive reci pentru copii. Salată de vară
Ingrediente
- 1 ceapă tocată fin
- 45 ml ulei de măsline
- ½ linguriță de coriandru tocat fin
- ½ linguriță de chimen
- 1 cățel de usturoi tocat fin
- 375 ml supă de pui
- 300 g cuscus
- 400 g năut (conservă)
- 1 ardei gras roșu tocat mărunt
- 2 castraveți curățați de coajă, tocați
- 60 g brânză feta
- 20 g pătrunjel tocat mărunt
- sare
- piper
Mod de preparare
Ceapa se călește. Când s-a înmuiat se adaugă condimentele și usturoiul și se mai lasă 2 minute. Se asezonează cu sare și piper. Se adaugă supa de pui și se lasă să fiarbă. Când clocotește se dă deoparte și se adaugă cuscusul și se lasă 5 minute cu vasul acoperit.
Într-un vas mare se amestecă năutul, ardeiul gras, castraveții, brânza feta, cuscusul și pătrunjelul. Se amestecă și se servește.
Aperitive pentru copii. Sandviș cu hummus
Ingrediente
- 1 felie de pâine
- humus
- ½ castravete tocat mărunt
- ¼ ceapă tocată mărunt
- ½ ardei gras tocat mărunt
- ½ roșie tocată mărunt
Mod de preparare
Felia de pâine se unge cu humus. Deasupra se pun legumele tocate mărunt.
Aperitive reci pentru copii. Rulouri grecești cu brânza feta
Ingrediente
- 4 foi de tortilla
- 70 g brânză feta sfărâmată
- 16 roșii cherry, tăiate în două
- 10 măsline negre, fără sâmburi, feliate
- ½ ceapă roșie, tocată mărunt
- 1 dovlecel mic tocat mărunt
- 1 castravete tocat mărunt
- 2 lingurițe de oțet balsamic
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Într-un vas adânc se amestecă toate ingredientele cu excepția foilor de tortilla. Se lasă să se odihnească pentru 20 de minute. Apoi se scurge zeama și compoziția se pune în cele 4 foi de tortilla. Acestea se rulează și se servesc imediat.
- CITEȘTE ȘI: Salată de somon şi brânză feta
Aperitive reci. Tartine cu somon afumat și brânză de capră
Ingrediente
- 100 g brânză de capră
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 legătură de mărar proaspăt, tocat
- 1 legătură de arpagic proaspăt, tocat
- 1 legătură de cimbru proaspăt, tocat
- 8 felii de pâine neagră cu semințe, prăjită
- 100 g somon afumat
- 8 frunze de salată
- ¼ ceapă roșie tocată
Mod de preparare
Brânza de capră se amestecă cu verdețurile până devine ca o pastă. Se asezonează cu piper. Pâinea se unge cu crema de brânză. Deasupra se pune o felie de somon afumat, salată și ceapă.
- CITEȘTE ȘI: Piure de somon pentru bebeluşi (de la 9 luni)