3 rețete cu aripioare de pui pentru copii de la Chef Lucian Giurcă. Plus garnitura și desertul potrivite

Georgiana Mihalcea, redactor
rețete cu aripioare
Iată 3 variante senzaționale de aripioare pe gustul celor mici, fără a încălca regula alimentației sănătoase. FOTO: Shutterstock

Vrei să pregătești ceva gustos, sănătos și rapid pentru copilul tău? Chef Lucian Giurcă vine în ajutorul tău cu 3 rețete simple și delicioase de aripioare de pui – perfecte pentru mesele în familie. Și pentru că unii copii preferă gustul ușor picant, cu puțin chilli obții un deliciu. Aripioarele sunt fragede, crocante și pot fi adaptate ușor gusturilor celor mici. Le poți combina cu garnituri hrănitoare și un desert fresh, care nu conține zahăr rafinat. În plus, toate rețetele se fac fără prăjeli în ulei – fie la cuptor, fie la airfryer – și pot fi pregătite împreună cu cei mici, ca o activitate distractivă în bucătărie. Hai să descoperi ideile simpaticului bucătar din Bucovina și să aduci un plus de savoare în meniul copilului tău!

Aripioare picante

O variantă crocantă și aromată, perfectă pentru copiii care preferă gusturile mai intense (poți adapta nivelul de iuțeală în funcție de vârstă).

„Aripioarele trebuiesc fierte maximum 5 minute, pentru că în felul acesta eliminăm toxinele, iar acestea vor fi fragede, fără să aibă nevoie de o preparare termină de lungă durată.”, spune Chef Lucian. FOTO: Arhivă personală

Ingrediente:

  • Aripioare de pui (tăiate în două: copănel și aripă)
  • 2 ouă
  • Puțină sare
  • Apă minerală
  • Făină
  • Pesmet
  • Fulgi de porumb mărunțiți
  • Piper
  • Fulgi de chilli (opțional, pentru un plus de iute)
  • Ulei pentru stropit (dacă le faci la cuptor)

Marinadă:

  • Iaurt grecesc
  • Sare, piper
  • Boia dulce
  • Cimbru
  • Muștar
  • Suc de roșii
  • Fulgi de ceapă
  • Usturoi (opțional)

Mod de preparare:

  • Fierbe aripioarele 5 minute pentru a elimina toxinele și a le frăgezi.
  • Lasă-le la marinat 2-3 ore în amestecul de iaurt și condimente.
  • Bate ouăle cu sare și puțină apă minerală.
  • Pregătește 3 vase: unul cu făină, unul cu pesmet (amestecat cu chilli și piper) și unul cu fulgi de porumb mărunțiți.
  • Treci fiecare bucată de aripioară prin făină, ou, apoi prin pesmet.
  •  Coace-le în cuptor sau airfryer, 10-15 minute la 200°C, până devin crocante.

Aripioare crispy

Crocante și delicioase, ideale pentru prânz sau cină. Sunt pe placul tuturor copiilor.

Ingrediente:

  • Aripioare de pui
  • Făină
  • 2 ouă bătute cu sare și puțină apă minerală
  • Fulgi de porumb mărunțiți
  • Ulei pentru stropit

Mod de preparare:

  • Fierbe aripioarele 5 minute, apoi lasă-le la marinat 2-3 ore în iaurt cu condimente (vezi rețeta anterioară).
  • Treci aripioarele prin făină, apoi prin ou și ulterior prin fulgii de porumb.
  • Așază-le în tavă, stropește-le cu ulei și coace-le 10-15 minute la 200°C sau până se rumenesc frumos.
Chef Lucian Giurcă gătește zilnic rețete gustoase și sănătoase pentru familiile care-i trec pragul. FOTO: Arhivă personală

Aripioare crispy picante

Un mix interesant între fulgii de porumb și pesmet, cu un gust ușor picant. Deliciul e garantat!

Ingrediente:

  • 8 aripioare de pui
  • Făină
  • 2 ouă bătute cu piper, sare, chilli și puțină apă minerală
  • Pesmet
  • Fulgi de porumb mărunțiți

Mod de preparare:

  • Fierbe și marinează aripioarele.
  • Treci-le prin făină, ou, apoi pesmet, din nou ou și la final fulgii de porumb.
  • Coace-le în cuptor la 180°C timp de 20 de minute sau până devin aurii.

Garnituri sănătoase pentru copii

Cea mai bună variantă de a pregăti o garnitură sănătoasă din cartofi este să-i prepari la cuptor sau la airfryer. FOTO: Shutterstock

Cartofi prăjiți falși… din țelină

Ingrediente:

  • 1 țelină mare (sau 2 mai mici)

Mod de preparare:

  • Taie țelina în formă de cartofi pai.
  • Prăjește-i în ulei sau în untură (mult mai sănătoasă decât pare).
  • Sunt crocanți, aromați și plini de vitamine!

Cartofi la cuptor cu rozmarin

Ingrediente:

  • Cartofi
  • Sare
  • Ulei
  • Rozmarin, busuioc, cimbru, boia (la alegere)

Mod de preparare:

  • Taie cartofii în 6 bucăți.
  • Fierbe-i 10 minute din momentul în care dau în clocot.
  • Răcește-i în apă rece, stropește-i cu ulei și condimentează.
  • Coace-i la 200°C timp de 15-20 minute până devin rumeni.

Desert: Înghețată Bounty

Ingrediente:

  • 100 g brânză dulce
  • 100 g iaurt grecesc
  • 2-3 linguri de miere
  • 150 g fulgi de cocos (sau mai mulți, după nevoie)
  • Ciocolată pentru glazurat

Mod de preparare:

  • Amestecă brânza, iaurtul, mierea și fulgii de cocos.
  • Modelează bastonașe și pune-le la congelator timp de o oră.
  • Topește ciocolata și las-o la răcit.
  • Treci bastonașele prin ciocolată, apoi pune-le la frigider 15 minute.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa