Micul dejun este una dintre cele 3 mese principale ale zilei. Vrei să alungi puțin monotonia? Gătește din când în când brioșe sărate, care respectă un pricipiu de bază: combinarea mai multor elemente nutritive.
Respectând principiul de mai sus – proteine și grăsimi sănătoase, carbohidrați integrali, fructe și legume la micul dejun, e suficient să ne familiarizăm cu câteva combinații de bază. Le putem apoi personaliza și modifica pentru un mic dejun creativ, mereu nou. Familia ta va fi încântată dacă, o zi pe săptămână, va fi răsfățată cu brioșe sărate făcute după o rețetă simplă și rapidă.
Fără rețete complicate și timp irosit, poți astfel transforma în timp record micul dejun sănătos într-un ritual important al zilei. Un mic dejun creativ şi rapid, interesant, poate fi preparat alături de cei mici!
Îți recomandăm să te uiți și la acest video
Ingrediente
Pași preparare
Se reîncălzește cuptorul la 175 de grade C. Se amestecă bine ouăle cu uleiul și smântâna și se adaugă treptat restul ingredientelor.
Se taie șunca în cubulețe și se mărunțește verdeața. Se adaugă și acestea în compoziția brioșelor și se amestecă până la omogenizare.
Formele de brioșe se ung cu puțin ulei și și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția în forme și se dau la cuptor pentru 25-30 de minute, la 150 de grade C. Se verifică dacă sunt gata cu o scobitoare: dacă aceasta iese curată, e vremea să se scoată brioșele din cuptor.