Brioșe omletă pentru micul dejun al micilor campioni

Toate grăsimile oului sunt concentrate în gălbenuş, iar dintre ele, lecitina este deosebit de importantă pentru cel mic, stimulându-i activitatea nervoasă.
brioșe omletă
Timp de preparare
Pregătire:
Gătire:
Porții
Vârsta recomandată
de la 18 luni

Această rețetă de brioșe omletă este o idee rapidă pentru diminețile aglomerate. Brioșele acestea pline de proteine sunt absolut delicioase și datorită celorlalte ingrediente și aromelor adiacente de bacon, brânză cheddar și spanac.

Da, poți ascunde spanacul în acest mic dejun demn pentru dieta lui Popeye, astfel încât cei mici să nu strâmbe din nas. Timpul de preparare este de aproximativ 5 minute, iar cel de gătire de 15 minute, așa că vei avea gata un deliciu matinal în aproximativ 20 de minute, pentru întreaga familie.

Este o idee bună să începi cu o porție de ouă la micul dejun, pentru a da startul zilei cu proteine. Însă după ce faci aceeași rețetă de omletă pentru săptămâni la rând, probabil că vrei să mai ieși puțin din acea rutină a micului dejun și să încerci ceva nou.

De aceea, această rețetă de brioșe omletă îți va stimula spiritul creativ și te va ajuta să faci un preparat nou din aceleași ingrediente pe care le foloseai și până acum. Poți folosi spanac proaspăt sau înghețat pentru acest preparat, dar asigură-te că ai scurs toată apa în exces, pentru ca brioșele să nu devină prea apoase.

Poți personaliza aceste cupe cu ouă după propriul plac, schimbând ingredientele în funcție de preferințele celor dragi. Poți folosi șuncă presată în loc de bacon, ciuperci sote în loc de spanac. Indiferent cum îl servești, este un mic dejun care nu presupune mare efort.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Ingrediente

ulei vegetal 10 ml
ouă 6 buc
sare de mare un praf
piper negru proaspăt măcinat un praf
spanac gătit, tocat mărunt 1/2 cană
bacon gătit, tăiat mărunt 1/3 cană
brânză cheddar rasă 1/3 cană

Pași preparare

Pregătirea cuptorului și a formelor

Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se ung 6 forme de brioșe cu ulei sau se tapetează cu hârtie de copt.

Cum se prepară compoziția

Ouăle se sparg într-un bol mare și se bat bine cu ajutorul unui tel, pentru aproximativ un minut. Peste ele, se adaugă spanacul gătit, scurs de excesul de apă, baconul scurs de ulei și brânza cheddar dată pe răzătoare. Se amestecă bine, pentru a obține o compoziție omogenă.

Coacerea optimă

Se împarte compoziția formată în mod egal, între cele 6 forme de brioșe. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 15-18 minute sau până când ouăle sunt complet gătite. Se pot servi brioșele omletă imediat sau se pot păstra la frigider până când le mănânci alături de cei dragi.

Cum ți s-a părut rețeta?

Click on a star to rate it!

Rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Te-ar mai putea interesa