2 idei pentru un prânz delicios

Delia Grigoroiu
Ciocolata raw din avocado Totul despre mame

Supa de castraveti Totul despre mame2 idei cu gust de vară pentru un prânz delicios, pe gustul copiilor

Nu știu alții cum sunt, dar mie îmi e deja dor de vară, așa că fac orice să rămân cu gândul la anotimpul cald. Cel mai simplu este să intru în bucătărie, să prepar ceva ușor și răcoritor și să invoc din nou vara. Ultimele două rețete pe care i le-am făcut copilului meu au fost inspirate de pe blogul Arome culinare, un blog culinar fără pretenții, dar cu mâncare tare bună!

Avem două propuneri: o supă de castraveți cu iaurt și un desert surpriză, raw!

Supă de castraveţi cu iaurt

„Deşi o putem face oricând în timpul anului, e de preferat să o facem vara sau toamna, cu castraveţi de grădină, româneşti, pentru că au o aromă mult mai plăcută decât castraveţii de seră.”

Ingrediente pentru 2 porţii de supă de castraveți cu iaurt:

-200 g de iaurt gras (de preferat iaurt grecesc pentru că nu are zer)
-4 castraveţi mici
-100 ml de apă
-1 ceapă verde (sau 1/2 de ceapă uscată mică, dacă a trecut sezonul)
-1 lingură de ulei de măsline-mărar tocat după gust
-sare/piper

Cum se face supa de castraveți cu iaurt?

„Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ceapa se spală, se curăţă şi se taie solzişori. Punem toate ingredientele în vasul pentru blender, le pasăm bine-bine şi supa e gata. E de preferat să stea măcar 1-2 ore la frigider înainte de servire. Va fi şi mai bună după ce aromele se vor împrieteni. Este excelentă cu crutoane.”

După această supă interesantă merge un desert la fel de curios: ciocolată de avocado cu piure de zarzăre, care sigur va face parte din meniu-ul copilului meu de acum încolo. Este sănătoasă, nu conține zahăr și, câteodată, când cei mici fac mofturi, poate fi introdusă în meniu ca un fel secundar de mâncare datorită calităților nutritive ale avocadoului.

Ciocolată de avocado cu piure de zarzăre

Ciocolata raw cu avocado Totul despre mameIngrediente pentru ciocolată de avocado cu piure de zarzăre:

-o jumătate de avocado
-o banană
-100 grame de zarzăre
-o mână de stafide
-două linguri de fulgi de nucă de cocos
-şase linguri de frişcă
-două linguri de zeamă de lămâie
-două, trei linguri de cacao

Cum se face ciocolata de avocado cu piure de zarzăre?

„Curăţăm avocado, îl tăiem în două şi o jumătate o punem într-un castron şi îl pasăm cu furculiţa. Ca să nu se oxideze adăugăm peste pulpa zdrobită zeama de lămâie. Pasăm banana şi o adăugăm peste avocado. Peste această compoziţie adăugăm cacao, fulgi de nucă de cocos şi stafide, amestecăm totul bine. Separat pregătim piureul de zarzăre. Spălăm zarzărele, le curăţăm de sâmburi, le tăiem bucăţi şi apoi le pasăm bine cu furculiţa. Eu nu le-am curăţat de coajă pentru că erau din copacul din gradină şi, cum coaja conţine cele mai multe vitamine am preferat să o păstrez. (Sau, dacă aveți zarzăre la congelator, folosiți-le cu încredere!) După ce am terminat de făcut piureul de zarzăre punem în două pahare o parte din compoziţia de avocado şi banane peste care adăugăm jumătate din cantitatea de piure de zarzăre. Adăugăm în fiecare pahar câteva linguri de frişcă şi putem decora cu o linguriţă de dulceaţă. Eu am decorat cu dulceaţă fără zahăr de vişine şi ghimbir. Se dă la rece măcar o jumătate de oră şi se mănâncă cu poftă!”

Mulțumim blogului Arome culinare, poftă bună și spor la gătit!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa