Proces de malpraxis după naștere în Italia. ”Bebe a stat la ATI 7 săptămâni, cu șanse minime de supraviețuire”

Theodora Fintescu, redactor
malpraxis după naștere

  O cititoare totuldespremame.ro care locuiește în Italia ne-a trimis o poveste impresionantă despre venirea pe lume a fiului ei, urmată de un proces de malpraxis după naștere. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  ”Sunt  mămica unui băiețel în vârstă de 10 luni. Suntem stabiliți în Italia de mai bine de 10 ani, iar această sarcină a fost dorită și așteptată mai mult de 5 ani. A apărut chiar când ne așteptam mai puțin, exact după ce am programat nunta noastră. În felul acesta, bebe a fost și martor la nunta părinților, în burtică.

  Col deschis în săptămâna 22

  Toate bune și frumoase, sarcina a decurs normal până în săptămâna 22, când am fost la un simplu control de rutină după toată nebunia cu nunta. Am aflat cu stupoare că aveam deja colul deschis și bebe era deja întors. Doctorița a decis să îmi puna „pesar”, inel pentru ținerea colului închis, până în săptămâna 37 de sarcină, când urma să îl scoată. Până atunci, nu am avut voie să fac efort și nici că stau foarte mult în picioare.

  După ce am scos inelul, la două săptămâni mi s-a declanșat nașterea, fără tipica ruptură a apei. Aveam ceva contracții și am pierdut sânge. Am ajuns la spital, aveam doar 1 cm dilatație și dureri suportabile. Am rămas peste noapte la spital și am fost monitorizată în continuu. După 12 ore de travaliu, am ajuns la cezariană de urgență, pentru că bebe rămăsese blocat și nu mai putea să coboare.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

  Proces de malpraxis după naștere

  Prințul meu s-a născut pe 7 ianuarie 2020, la ora 11.03 dimineața, cu 2,640 kg. Copilul a stat la Terapie Intensivă 7 săptămâni, cu minime șanse de supraviețuire. Nu pot da numele spitalului, pentru că suntem în proces cu ei pentru malpraxis. Evită să ne dea un răspuns concret în legătură cu ce s-a întâmplat în timpul travaliului, nu știm de ce au așteptat atât de mult până să îmi facă cezariana, de ce, în loc să mă bage în sala de operații, ei mi-au pus doar o perfuzie…

  Bebe nu a fost alimentat cu nimic timp de 48 de ore, pentru că au spus că e normal să nu mănânce atâtea ore. Fiind la primul copil, am avut încredere în ei. Țin să menționez că bebe nu a plâns când l-au scos și nici meconiul nu l-a eliminat, cu toate că a avut nota 9/9 APGAR. Bebe a fost mutat la un alt spital după 48 de ore, fiind nemâncat, pe motivul glicemiei joase și convulsiilor. Au fost 48 de ore în care nu l-au hrănit cu nimic și nici nu m-au luat în seama când am mers cu el în brațe, în timpul unei convulsi, spunându-mi că este normal.

  Când a ajuns la celălalt spital, l-au dus la Terapie Intensivă. S-a confirmat că a avut o suferință fetală, avand PH:7,15. Copilul e ok acum, a fost foarte greu, dar a trecut. Băiatul a depășit orice așteptare a medicilor, ei spunând inițial că va rămâne cu probleme. În timpul acestor 10 luni, a fost suspect de boală metabolică, însă toate analizele și  controalele arată că este dezvoltat normal pentru vârsta lui”.

  DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa