Prezentatoare

Totul Despre MameRuxandra Rusan

Prezintă: Totul despre mame

Studii: Facultatea de Jurnalism șȘtiințele Comunicării

 

Cine sunt?

M-am născut în 1977 la Timișoara, unde ai mei erau studenți. În prima lună am dormit într-o valiză. Ehe, alte vremuri! Am copilărit în Ardeal, apoi am venit în București, la facultate, unde locuiesc și în prezent.

 

Mi-am dorit de când mă știu să am un copil. Visul meu s-a împlinit în 2006, când, după mai multe hopuri și dificultăți, s-a născut Tudor. Având o minte formată pe tiparul jurnalistic, am început să mă informez, să citesc avid tot ce găseam despre sarcină, copii si parenting. Ma îngrozea faptul că nu voi ști ce să fac cu ființa care creștea în mine. Se spune că un copil nu vine cu instrucțiuni de folosire. Așa am crezut și eu, până când am născut și am descoperit că, de fapt, avem în codul nostru genetic un manual de parenting foarte bun: instinctul matern. Iar faptul că avem acces la informație, că putem învăța cum să abordăm situațiile pe care le trăim alături de copiii noștri este o șansă enormă pentru părinții din ziua de azi.

 

Ce fac?

Am lucrat timp de 13 ani în televiziune, radio și presa scrisă. Acum trei ani am făcut un pas curajos spre independența profesională și am creat o mică agenție de comunicare împreuna cu soțul meu, pentru a petrece mai mult timp cu copilul. O parte preferată din activitatea mea profesională este să scriu pentru revistele de parenting cu care colaborez și mi-e foarte drag să știu că articolele mele sunt de folos părinților și copiilor.

În prezent, vă mărturisesc că sunt foarte fericită să prezint cel de-al doilea sezon al emisiunii “Totul despre mame”. Este grozav să ai șansa să faci ceva în ce crezi, un lucru care știi că realmente contează și că aduce seninătate în sufletul mamelor, armonie în familie și informații cu adevărat utile pentru cei mici.

 

Ce iubesc?

Animalele de orice formă, culoare sau mărime. Avem un cățel, o pisică și o șinșila și sunt sigură că dau copilăriei lui Tudor mai mult farmec.

Gătitul. Preferatele mele sunt dulciurile pe care învăț, alături de Tudor, să le fac mai sănătoase! Știați că se poate face înghețată din doar o banană, un strop de lapte, o linguriță de miere și un pumn de afine?

Cititul. De când sunt mămică și timpul a devenit mai greu de gestionat, pe cărți se cam așterne praful. Acum citim mai mult literatură pentru cei mici. Iar când rămânem în pană de cărți noi, le inventăm!

Călătoriile. De regulă cu buget mic, dar cu multă aventură. Nu călătorim ca să ne odihnim, ci ca să aflăm lucruri noi, să învățăm cât mai mult despre locurile pe care le vedem și despre natură. Visul meu este sa avem o rulotă cu care să batem lumea în lung și-n lat.

 

Din 17 septembrie ne dăm întâlnire cu Ruxandra Rusan în fiecare dimineață de luni până vineri, la ora 08.30, pe Prima TV.

Vezi cine a prezentat Totul despre mame in primul sezon