Care sunt cele mai bune poziţii sexuale pentru concepţie?

TOTUL DESPRE MAME
cele mai bune poziţii sexuale

Ne pare rău să te dezamăgim, dar, din păcate, nu există nici un studiu ştiinţific care să arate care sunt cele mai bune poziții sexuale pentru concepție. Cu toate acestea, unii experţi le sugerează cuplurilor care îşi doresc să conceapă un copil să încerce diverse poziţii.

Poziţia misionarului, sau „bărbatul deasupra”, a fost declarată drept poziţia ideală pentru concepţie, deoarece permite cea mai adâncă penetrare şi depozitarea spermei mai aproape de colul uterin. Alte poziţii care permit penetrarea profundă sunt din spate şi lateral.

Există contraindicații în ce privește anumite poziţii sexuale pentru concepție?

Ţinând cont de teoria gravitaţiei, unii experţi recomandă evitarea sexului în picioare sau cu femeia deasupra, întrucât spermatozoizilor le va fi foarte greu să înoate în amonte.

Orgasmul femeii ajută?

În timp ce orgasmul femeii nu este esenţial pentru concepţie, unii specialişti consideră că acele contracţii uterine provocate de orgasm pot da un impuls spermatozoizilor care se îndreaptă spre trompele uterine în scopul fertilizării ovulului.

Din nou, această teorie nu este susţinută de dovezi concrete. Dacă reuşeşti să te bucuri de actul sexual şi să şi ai orgasm, ia-o ca pe un un bonus la pachet!

Există cele mai bune poziţii sexuale pentru concepție, speciale pentru conceperea unui băiat sau a unei fete?

Iată încă un lucru care nu are cercetări la bază care să susţină o premisă sau alta. Cu toate acestea, conform diverselor mituri care se transmit de la o generaţie la alta, poziția în care femeia stă deasupra ar ajuta la conceperea unei fete, iar poziţia misionarului ar contribui la conceperea unui băiat. Mai există, de asemenea, un mit confom căruia dacă femeia are orgasm, atunci cresc şansele de a avea un băiat.

Trebuie să stau în poziţie culcată după aceea?

După actul sexual, unii experţi sugerează plasarea unei perne sub fund şi ridicarea şoldurilor, pentru a ajuta sperma să colaboreze eficient cu gravitaţia şi să ajungă unde trebuie. De asemenea, este recomandat să menţii poziţia preţ de cel puţin 20-30 de minute. Fii atentă dacă eşti predispusă la infecţii urinare, caz în care ar fi mai bine să mergi la toaletă decât să stai cu picioarele în sus.

Ar trebui să ajungă sperma de la ejaculare pentru a concepe, fără a fi nevoită să stai cu o pernă sub fund după aceea, dar, ca toate celelalte lucruri menţionate mai sus, nu strică să îl încerci şi pe acesta!

Cât de des ar trebui să facem sex?

Atunci când încerci să rămâi însărcinată, cine v-ar putea învinovăţi pentru că faceţi mult sex? Ai grijă doar să nu exagerezi. Nu numai că tu şi partenerul tău vă veţi pierde mai repede bucuria şi spontaneitatea actului sexual, dar este mai bine să faci sex nu mai des de o dată la două-trei zile pentru ca sperma să aibă timp să se refacă.

Timpul este un pariu mai bun decât orice poziţii sexuale pentru concepție

Timpul este unul dintre factorii cruciali în procesul de concepţie şi merită mai multă atenţie decât diversele poziţii sexuale pentru concepție. Pentru a-ți creşte şansele de a rămâne însărcinată, ideal ar fi să faci sex cu una sau două zile înainte de ovulaţie, şi apoi din nou în ziua în care ovulezi.

Dacă nu ştii când anume vei fi la ovulaţie, fă-ţi un grafic de fertilitate. Poţi afla uşor când anume să te aştepţi la ovulaţie şi fertilitate sporită, şi când creşte probabilitatea de a rămâne însărcinată.

Normal este să concepi în primele 12 luni de încercări. Dacă ai fost activă preţ de mai bine de 12 luni sau dacă menstruaţiile tale sunt neregulate, discută cu medicul tău ginecolog pentru a te asigura că nu aveţi probleme de sănătate care să împiedice concepţia.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa