Simptome precoce de sarcină

Anca Vlad
simptome precoce de sarcină

Au trecut câteva săptămâni de când ai făcut dragoste cu partenerul tău și acum ești foarte curioasă să afli dacă ești gravidă. Vei avea nevoie de un test se sarcină pe care îl poți face acasă sau de o analiză la sânge făcută la cabinetul medicului tău ginecolog pentru a afla cu siguranță, dar până vei ajunge să faci testul (care cel mai sigur va ieși pozitiv după ce mentruația a întârziat deja), poți ține cont de următoarele simptome prezentate de Parenting.com, pentru a vedea dacă le ai și tu.

Respirație grea

Ai început să gâfâi dintr-o dată la urcatul scărilor? Se poate întâmpla dacă ești gravidă deoarece embrionul în dezvolatare are nevoie de oxigen. Din păcate această stare poate continua pe tot parcusul sarcinii, în special spre final, când fătul în creștere va pune presiune pe diafragm și pe plămânii tăi.

Sâni dureroși la atingere

A devenit o mică tortură să îți pui sutienul dimineața? Ai vedenii sau sânii tăi s-au mărit? Sentimentul că sunt mai fermi și mai grei, areole care încep să se închidă la culoare și chiar și un desen venos accentuat? Toate aceste pot fi semne că ești gravidă. Poartă sutienul care simți că îți oferă cea mai bună susținere, chiar și în pat, pentru a putea micșora disconfortul.

Oboseală

Nu ai reușit să citești nici măcar o pagină din carte înainte să adormi? Dacă brusc ești extenuată, e posibil să fie un răspuns la creșterea nivelului de hormoni din corpul tău. În cazul multor femei, această oboseală poate persista pe toată perioada primului trimestru și se va atenua in cel de-al doilea.

Greață

Majoritatea femeilor gravide încep să aibă grețuri în săptămâna 6 de sarcină, dar există cazuri de grețuri matinale( care pot să apară dimineața, la prânz și seara) și mai devreme. Cel mai probabil, vor înceta când vei intra în al doilea trimestru. Între timp încearcă să mănânci ceva care să îți liniștească stomacul, cum ar fi biscuiții sărați.

Urinări frecvente

Dacă începi să te trezești noaptea pentru excursii la toaletă, ar putea fi un semn precoce de sarcină. În timpul sarcinii, corpul tău va produce fluide în exces, ceea ce îți va face vezica urinară să lucreze în plus, iar tu vei face pauze pentru urinat mai dese.

 Alte simptome precoce de sarcină

Dureri de cap

Printre primele semne de sarcină sunt durerile de cap apărute în urma schimbărilor hormonale. În cazul în care crezi că ești gravidă, ia paracetamol (care este sigur în sarcină) în locul ibuprofenului pentru a ameliora durerea.

Dureri de spate

Te doare spatele puțin? Dacă în mod normal nu ai astfel de dureri, ar putea însemna că ligamentele tale se întind. Din păcate, aceste dureri pot continua pe tot parcursul sarcinii din cauza luării în greutate și a schimbării centrului de greutate.

Contracții

Este oare sindrom pre-menstrual sau sarcină? Este greu de spus, dar dacă simți contracții ușoare ar putea fi uterul tău care începe să se mărească și să se pregătească pentru sarcină.

Pofte și silă pentru anumite alimente

Brusc nu te mai saturi de citrice sau peștele îți provoacă silă? Dacă observi schimbări ale preferințelor alimentar,e ar putea fi felul corpului tău de a-ți spune că ești gravidă.

Constipție și balonare

Puteai să juri că încăpeai în blugii tăi skinny săptămâna trecută. Dacă te simți puțin balonată sau constipată ar putea fi vina progesteronului care îți încetinește digestia.

Stări schimbătoare

A izbucnit cel de-al treilea război mondial pentru că soțul tău nu și-a pus șosetele purtate în coșul cu haine murdare? Dacă te simți puțin nervoasă, ar putea fi din cauza noilor hormoni cu care corpul tău trebuie să se obișnuiască. Spune-i soțului tău ca acest carusel emoțional o să treacă.

Temperatură bazală crescută

Dacă ai încercat să rămâi gravidă înseamnă că ți-ai urmărit temperatura bazală pentru a identifica cu exactitate perioada ovulației. În mod normal, temperatura bazală crește începând cu perioada ovulației și până la menstruație pentru aproximativ 2 săptămâni. Dacă aceasta rămâne crescută și după ce trec cele două săptămâni ar putea fi datorită unei sarcini.

Miros sensibil

Mirosul gunoiului îți provoacă greață? Dacă anumite mirosuri îți repugnă sau observi o sensibilitate crescută la altele înseamnă că ceva mic crește în burtică.

Amețeli sau leșin

Acestea erau simptomele cele mai frecvent utilizate in filme pentru a anunța o sarcină. Hipoglicemia sau hipotensiunea arterială pot produce episoade de amețeli. Este important să mănânci și să te hidratezi suficient.

Sângerarea de implantare

La naiba! A venit menstruația. Sau nu? Dacă este considerabil mai puțin sau cu câteva zile mai devreme de perioada menstruației ar putea fi sângerarea de implantare. Ea apare când ovulul fecundat nidează în peretele uterin și produce o mică sângerare.

Amenoree

Multe dintre primele simptome de sarcină sunt comune cu cele ale sindromului pre-mentrual. Cum poți face diferența? Cel mai evident semn o să fie amenoreea (lipsa menstruației). Dacă ai un ciclu regulat și observi o întârziere, este cazul să dai o fugă la farmacie.

Test de sarcină pozitiv

Nu poți știi cu certitudine dacă vei fi mămică până nu vei face un test de sarcină. Dacă rezultatul este negativ, dar menstruația tot nu apare este posibil să fie prea devreme și testul să nu poată detecta hormonii sarcinii. Așteaptă câteva zile și încearcă din nou și dacă este pozitiv- felicitări!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa