Conceptia si sarcina: Cum sa te relaxezi cand incerci sa concepi

TOTUL DESPRE MAME

  Este foarte usor sa te consume dorinta de a face un copil, mai ales daca dureaza mai mult decat te-ai fi asteptat. Insa nu e cazul sa te impacientezi cand iti apar in gand conceptia si sarcina.

  Unii oameni spun ca stresul de a avea un copil iti poate afecta sansele de reusita. Daca urmeazia sfaturile de baza, nu fumeazai si nu bea alcool, nu exista motiv real ca o femeie sanatoasa sa nu ramana insarcinata.

  Cum e viata ta sexuala?

  Daca ajungi la concluzia ca singurele dati cand tu si partenerul faceti sex sunt atunci cand tu esti la ovulatie, dupa o programa si un calendar bine puse la punct, atunci acela ar fi momentul in care ar trebui sa te relaxezi, deoarece conceptia si sarcina necesita si relaxare.

  Atunci cand un copil devine un obiectiv in sine, pentru multe cupluri distractia si simplul „sentiment de bine” dispare. In loc se instaleaza anxietatea, iar asta poate crea probleme in cuplu, care nu dispar pana cand nu oracaie “obiectivul”. Cu cat incercati mai ult, cu atat sexul se transforma intr-o corvoada.

  Conceptia si sarcina pentru voi, mamicile cu picioarele pe pamant

  Nu poate fi demonstrat, insa unele femei au declarat ca si-au intalnit copilul mult inainte ca acesta sa se fi nascut. O femeie din Statele Unite, care a fost implicata intr-un accident de masina destul de urat, si care s-a chinuit mult pentru a ramane in viata, a spus ca a auzit o voce in momentele acelea critice, care o intreba ce sa va alege de viitorul sau, intrucat isi doreste sa se nasca. Asta s-ar fi intamplat cu doi ani inainte ca femeia respectiva sa fi ramas insarcinata.

  Sunt oameni care cred ca un copil exista dinaintea momentului propriu-zis al conceptiei, si ca pe parcursul sarcinii ar fi mai mult decat un corp in permanenta dezvoltare intrauterina.

  Gandirea optimista poate ajuta conceptia si sarcina. In terapia yoghina, un pacient este incurajat sa isi creeze propria imagine pe care sa o retina ca pe un stimul pentru sentimente pozitive, sanatate si viitor. La fel puteti face si voi, chiar daca asemenea cursuri nu sunt deplin dezvoltate la noi. Puteti incepe prin a va imagina un ou sanatos, proaspat, care parcurge drumul din ovar pana in uter si tot asa mai departe.

  Nu este foarte greu o data ce va imaginati. Daca, in plus, combinati gandirea „zen” cu un sport precum joggingul sau inotul, ati putea crea ambientul interior propice pentru o sarcina sanatoasa.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa