Cum faci față unui test de sarcină negativ

Cristina Călin, redactor

Un test de sarcină negativ atunci când îți dorești să aduci pe lumea un copil poate constitui un șoc, mai ales dacă nu este prima dată când ești în acestă situație. Nu știi cum să faci față durerii sufletești și este greu să-ți maschezi dezamăgirea.  Iată 5 sfaturi care te pot ajuta să treci mai ușor peste un rezultat negativ și să vezi lucrurile mai optimist, potrivit parents.com.

Teste de sarcină din urină sau din sânge? Care sunt mai sigure?

Femeile care își doresc cu ardoare un copil își fac lunar teste de sarcină, iar atunci când pentru perioade lungi de timp, poate chiar ani, a doua liniuță se încăpățează să apară devin apatice și își pierd speranța. E greu să faci față unui nou test de sarcină negativ, dar nu imposibil.

Fii rebelă

Trebuie să recunoști că atunci când stai închisă în baie și aștepți rezultatul testului de sarcină și a doua liniuță nu apare după timpul regulamentar îți vine să urli, chiar dacă nu este prima dată când se întâmplă asta. Te apucă furia, depresia, plângi. Nu este nimic rău să ai aceste stări. Dă drumul la maximum la boxe și țipă și tu odată cu muzica pentru a te descărca.

Vă doriți copii sănătoși? 5 reguli de urmat înainte de concepție

Acceptă

Ți se pare că drumul tău spre maternitate este deturnat de fiecare dată, dar singura soluție pe care o ai este să reziști. E clar, este o rezistență amară, dar nu trebuie să renunți. Singurul mod în care poți face acest lucru este să accepți situația în care ești. Nu trebuie să te concentrezi pe partea negativă, ci să continui să îți proiectezi în minte imaginea ta ca mamă, să vizualizezi bebelușul pentru a putea să mergi mai departe.

Un test de sarcină negativ nu e capăt de lume

Relaxează-te

După ce furtuna trece și ai reușit să accepți că iarăși ai avut parte de un test de sarcină negativ, adună-te și relează-te. Apelează la cei din familie, descarcă-te. E timpul să ridici steagul alb și să accepți, pentru că împotrivirea nu face decât să îți aducă mai multă durere sufletească.

Cum rămâi mai ușor însărcinată. Sfaturi care te vor ajuta

Pune-ți gândurile în ordine

Nu te mai gândi în fiecare zi doar la ideea de a fi însărcinată. Nu mai vorbi cu nimeni despre asta și nu-ți mai spune tuturor povestea. În schimb, bucură-te de fiecare moment. Ieși în oraș, bea un pahar de vin. Fă ce face o femeie care nu este gravidă.

Salvează pe cineva

Te poate ajuta să vorbești cu alte femei care se confruntă cu infertilitatea. Poți face acest lucru pe grupuri online sau chiar față în față dacă intri în contact cu cineva în această situație. Oferă-le încurajare și vei primi compasiune. Vei afla povestea altor femei care se trezesc în fiecare lună cu un test negativ de sarcină în mână, dar dincolo de durere, nu te vei mai simți singură în această poveste tristă.

Teste genetice utile în sarcină. Care sunt, cât costă, când se impun

Dacă ți s-a părut util acest articol despre interdicțiile în sarcină, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa