Aplicații utile pentru preconcepție și sarcină

Ramona Dinescu

Aplicații utile sunt în ziua de azi disponibile pentru aproape orice domeniu. Dacă dorești să-ți întemeiezi o familie și să ai un copil, există o mulțime de aplicații și pentru această ramură. Totul este să le descoperi pe cele potrivite.

Îți este dificil să-ți imaginezi cum ar fi să stai o zi întreagă fără smatphone-ul tău? pare aproape imposibil pentru generația noastră care se află într-un boom tehnologic incredibil. Dar dacă tot vrei un copil, poate găsești o altă utilitate telefonului, aceea de a descărca câteva aplicații utile pentru preconcepție și sarcină. Iată o listă alcătuită de site-ul momjunction.com, cu cele mai potrivite aplicații.

Ovia Fertility de la Ovuline

Este o aplicație simplă ce le permite femeilor să-și urmărească ciclul menstrual. Este o aplicație dezvoltată de cercetătorii de la Harvard ce furnizează informații zilnice legate de șansele de a concepe un copil și o serie de sfaturi importante ca bonus. Toate datele sunt construite pe baza profilului utilizatorului. Aplicația este gratuită pentru utilizatorii sistemelor iOS.

My Days – Period and Ovulation

Aplicația este similară cu Ovia și este disponibilă pentru utilizatorii de Android. Are o interfață prietenoasă iar instrucțiunile sale sunt ușor de urmărit și de către cei care nu se descurcă foarte bine cu noua tehnologie. Este capabilă să-ți ofere informații despre ciclul ovulator și poate urmării și temperatura metabolică bazală.

Period Tracker (Pink Pad)

Dacă există o aplicație pentru toate aspectele legate de sănătatea femeii, aceasta este. Conține un tracker al menstruațiilor, un calculator de ovulație, acces la rețelele de socializare și chiar un magazin online cu produse destinate sănătății femeilor. Este disponibilă atât pentru utilizatorii de telefoane Apple sau Android. Te poate ajuta atât pentru a concepe cât și pentru a evita o sarcină.

Fertility Friend

Aceasta este o altă aplicație extrem de populară pe care o poți descărca dacă visezi să concepi un copil. Această aplicație furnizează o mulțime de informații, de la un calendar colorat cu zilele fertile și până la statistici ale menstruației. Există o variantă gratis și una îmbunătățită contra cost.

Period Tracker

Period Tracker este aplicația care va face ca planificarea unui copil să pară o sarcină mai ușoară. Cu o simplă apăsare de buton, te poți înregistra și poți înregistra data ultimei menstruații, iar apoi poți primi predicții legate de cel mai bun moment pentru preconcepție. În plus vei afla detalii legate de starea ta de spirit, de simptomele pe care le traversezi, de greutate și multe altele. Este disponibilă pentru utilizatorii de Apple, dar și pentru cei de Android.

My Fertile Food

Adăugând câteva superalimente dietei tale îți poți spori șansele de fertilitate, iar această aplicație chiar asta face. Urmărește cantitatea de proteine pe care o consumi zilnic, de legume, fructe și îți oferă un target zilnic pe care să-l atingi pentru a-ți spori șansele de concepție cu ajutorul dietei alimentare.

My Mobile Fertility

Această aplicație merge mai departe decât a-ți oferi calculatoare regulate ale ovulației și furnizează informații extra legate de tratamentele alternative pentru fertilitate pe care ai vrea să le încerci precum acupunctura sau terapiile holistice.

Kegel Camp

Această aplicație te va motiva să încerci exercițiile Kegel ce îmbunătățesc fertilitatea prin creșterea fluxului sanguin la nivelul zonei pelviene, iar faptul că mușchii din această zonă sunt puși la lucru ajută la sănătatea sistemului reproducător.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa