PODCAST. Integrarea copilului emigrant. O poveste de succes din Barcelona

Integrarea copilului emigrant este tema unui nou episod al podcastului Părinte cu minte, un produs marca Totul Despre Mame.

Cristina Olivia Găburici, Redactor-Șef
mihaela tudorica 2

Din ce în ce mai mulți români aleg să emigreze când copiii lor merg deja la școală, ceea ce face ca acomodarea și integrarea să fie mai dificile. Deseori, bariera lingvistică, lipsa prietenilor de acasă și a comunității în care au crescut îi fac pe copiii mutați în altă țară să fie frustrați, triști și furioși pe părinții lor. În astfel de situații, sprijinul părinților, al profesorilor și chiar al unui psiholog este esențial.

Într-un nou episod al podcastului Părinte cu minte, Mihaela Tudorică, mama unui băiețel de 6 ani, aflat acum în plin proces de integrare într-o școală din Barcelona, povestește cum a fost ajutat copilul ei să treacă de la reticență și furie față de noul colectiv la plăcerea de a învăța și a merge la școală. Mama povestește că băiețelul devenise violent cu copiii, pentru că nu reușea să comunice cu ei pe limba lor, iar pentru a depăși această problemă a fost nevoie de un profesor de sprijin care i-a stat alături până când copilul a reușit să se integreze.

De asemenea, mama a vorbit în cadrul acestui episod al podcastului Părinte cu minte despre ce a însemnat emigrarea pentru familia lor, de la provocări legate de birocrație și obținerea unui loc de muncă, la fascinația vieții într-un oraș multicultural, plin de culoare.

Dacă ți-a plăcut acest podcast, îți recomandăm să urmărești și:

Pentru a nu rata episoadele următoare, abonează-te aici:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa