Toamna de colorat: planșe pentru copii

Theodora Fintescu, redactor

Când copilul îți cere desene cu toamna de colorat, nu ai decât să începi căutările pe internet pentru a găsi și printa fișe de colorat pentru copii. Pentru a te ajuta, am făcut o selecție ce conține fișe de toamnă, potrivite pentru preșcolari și școlari din clasele primare.

Deși pare o activitate banală, coloratul îi ajută pe cei mici în multe privințe: le dezvoltă motricitatea fină, îi ajută să exerseze ținerea corectă a creionului în mână, le oferă un prilej pentru a învață culori, le stimulează creativitatea și simțul artistic, le dezvoltă atenția și capacitatea de a se apleca pentru câteva minute asupra unei activități.

În timp ce colorează, copilul trebuie să ţină creionul cu trei degete: între degetul mare şi degetul arătător uşor îndoit, la care se adaugă degetul mijlociu. Toată mâna ar trebui să atingă uşor foaia de hârtie. Timpul petrecut de cel mic în fața unei planșe de colorat depinde de vârsta lui: la început, nu va avea răbdare să coloreze mai mult de două, trei minute, însă odată cu vârsta vor crește și răbdarea și concentrarea.

Iată câteva planșe cu toamna de colorat pe care le poți printa pentru micuțul tău!

Toamna de colorat

Copac înfrunzit

Copii la cules de mere

În grădină

Cu zmeul pe câmp

Frunze de toamnă

Peisaj urban

Copăcei de toamnă de colorat

Sursa foto: istockphoto.com

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa