Planșe de colorat cu prințese

Theodora Fintescu, redactor

Când fetița ta îți cere planșe de colorat cu prințese, nu ai decât să începi căutările pe internet pentru a găsi și printa fișe de colorat pentru copii. Pentru a te ajuta, am făcut o selecție ce conține imagini cu prințese, potrivite pentru preșcolari și școlari din clasele primare.

Deși pare o activitate banală, coloratul îi ajută pe cei mici în multe privințe: le dezvoltă motricitatea fină, îi ajută să exerseze ținerea corectă a creionului în mână, le oferă un prilej pentru a învață culori, le stimulează creativitatea și simțul artistic, le dezvoltă atenția și capacitatea de a se apleca pentru câteva minute asupra unei activități.

În timp ce colorează, copilul trebuie să ţină creionul cu trei degete: între degetul mare şi degetul arătător uşor îndoit, la care se adaugă degetul mijlociu. Toată mâna ar trebui să atingă uşor foaia de hârtie. Timpul petrecut de cel mic în fața unei planșe de colorat depinde de vârsta lui: la început, nu va avea răbdare să coloreze mai mult de două, trei minute, însă odată cu vârsta vor crește și răbdarea și concentrarea.

Iată câteva planșe de colorat cu prințese pe care le poți printa pentru micuța ta!

Prințesă cu carte și ochelari

Prințesă cu evantai și cățeluș

Prințesa pictoriță

Prințesele sirene

Castelul prințesei

Sirena și căluțul de mare

O prințesă cu baghetă

O prințesă la fereastră

Prințesa cu floare în piept

Prințesa și unicornul

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa