Planșe de colorat cu Moș Crăciun

Theodora Fintescu, redactor

Iarna, în apropierea sărbătorilor, copilul petrece mult timp în casă, așa că ar fi bine să îi pregătești câteva filme tematice, jocuri și planșe de colorat cu Moș Crăciun. Pentru a te ajuta, am făcut o selecție ce conține fișe de cu teme de iarnă, potrivite pentru preșcolari și școlari din clasele primare.

Deși pare o activitate banală, coloratul îi ajută pe cei mici în multe privințe: le dezvoltă motricitatea fină, îi ajută să exerseze ținerea corectă a creionului în mână, le oferă un prilej pentru a învață culori, le stimulează creativitatea și simțul artistic, le dezvoltă atenția și capacitatea de a se apleca pentru câteva minute asupra unei activități.

În timp ce colorează, copilul trebuie să ţină creionul cu trei degete: între degetul mare şi degetul arătător uşor îndoit, la care se adaugă degetul mijlociu. Toată mâna ar trebui să atingă uşor foaia de hârtie. Timpul petrecut de cel mic în fața unei planșe de colorat depinde de vârsta lui: la început, nu va avea răbdare să coloreze mai mult de două, trei minute, însă odată cu vârsta vor crește și răbdarea și concentrarea.

Iată câteva planșe de colorat cu Moș Crăciun pe care le poți printa pentru micuțul tău!

Sania lui Moș Crăciun

Moș Crăciun cu sacul

Moș Crăciun de colorat

Barba lui Moș Crăciun

Sacul lui Moș Crăciun

Moș Crăciun și prietenii lui

Moș Crăciun cu sacul plin

Moș Crăciun împărțind cadouri

Moș Crăciun și o cană cu ceai

Sursa foto: www.istockphoto.com

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa