Moș Nicolae de colorat. Planșe pentru copii

Theodora Fintescu, redactor

Iarna, în apropierea Sfântului Nicolae, copilul petrece mult timp în casă, așa că ar fi bine să îi pregătești câteva filme tematice, jocuri și planșe de colorat cu Moș Nicolae. Pentru a te ajuta, am făcut o selecție ce conține fișe cu imaginea acestui sfânt, potrivite pentru preșcolari și școlari din clasele primare.

Deși pare o activitate banală, coloratul îi ajută pe cei mici în multe privințe: le dezvoltă motricitatea fină, îi ajută să exerseze ținerea corectă a creionului în mână, le oferă un prilej pentru a învață culori, le stimulează creativitatea și simțul artistic, le dezvoltă atenția și capacitatea de a se apleca pentru câteva minute asupra unei activități.

În timp ce colorează, copilul trebuie să ţină creionul cu trei degete: între degetul mare şi degetul arătător uşor îndoit, la care se adaugă degetul mijlociu. Toată mâna ar trebui să atingă uşor foaia de hârtie. Timpul petrecut de cel mic în fața unei planșe de colorat depinde de vârsta lui: la început, nu va avea răbdare să coloreze mai mult de două, trei minute, însă odată cu vârsta vor crește și răbdarea și concentrarea.

Iată câteva planșe cu Moș Nicolae de colorat  pe care le poți printa pentru micuțul tău!

Imagine cu Moș Nicolae

Moș Nicolae de colorat

Moș Nicolae pe cal

Moș Nicolae cu un îngeraș și un drăcușor

Moș Nicolae și un iepuraș

Moș Nicolae cu toiagul

 

Sursa foto: bodegabistro.co

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa