Desene de toamnă cu copaci, de colorat

Theodora Fintescu, redactor

  Când copilul îți cere desene de toamnă cu copaci, de colorat, nu ai decât să începi căutările pe internet pentru a găsi și printa fișe de colorat pentru copii. Pentru a te ajuta, am făcut o selecție ce conține fișe de toamnă, potrivite pentru preșcolari și școlari din clasele primare.

  Deși pare o activitate banală, coloratul îi ajută pe cei mici în multe privințe: le dezvoltă motricitatea fină, îi ajută să exerseze ținerea corectă a creionului în mână, le oferă un prilej pentru a învață culori, le stimulează creativitatea și simțul artistic, le dezvoltă atenția și capacitatea de a se apleca pentru câteva minute asupra unei activități.

  În timp ce colorează, copilul trebuie să ţină creionul cu trei degete: între degetul mare şi degetul arătător uşor îndoit, la care se adaugă degetul mijlociu. Toată mâna ar trebui să atingă uşor foaia de hârtie. Timpul petrecut de cel mic în fața unei planșe de colorat depinde de vârsta lui: la început, nu va avea răbdare să coloreze mai mult de două, trei minute, însă odată cu vârsta vor crește și răbdarea și concentrarea.

  Iată câteva fișe de colorat cu tematică de toamnă pe care le poți printa pentru micuțul tău!

  Desene cu copaci

  Desene de toamnă cu copaci: imagine urbană

  Frunze de toamnă

  Peisaj cu copac și zmeu

  Grădină cu copaci și băncuță

  Desene de toamnă cu copaci: copii la cules de mere

  Copac plin cu frunze

  Culorile toamnei

  Sursa foto: www.istockphoto.com

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa