Desene de colorat primăvara

Theodora Fintescu, redactor

Când copilul îți cere desene de colorat primăvara, nu ai decât să începi căutările pe internet pentru a găsi și printa fișe de colorat pentru copii. Pentru a te ajuta, am făcut o selecție ce conține fișe cu imagini de primăvară, potrivite pentru preșcolari și școlari din clasele primare.

Deși pare o activitate banală, coloratul îi ajută pe cei mici în multe privințe: le dezvoltă motricitatea fină, îi ajută să exerseze ținerea corectă a creionului în mână, le oferă un prilej pentru a învață culori, le stimulează creativitatea și simțul artistic, le dezvoltă atenția și capacitatea de a se apleca pentru câteva minute asupra unei activități.

În timp ce colorează, copilul trebuie să ţină creionul cu trei degete: între degetul mare şi degetul arătător uşor îndoit, la care se adaugă degetul mijlociu. Toată mâna ar trebui să atingă uşor foaia de hârtie. Timpul petrecut de cel mic în fața unei planșe de colorat depinde de vârsta lui: la început, nu va avea răbdare să coloreze mai mult de două, trei minute, însă odată cu vârsta vor crește și răbdarea și concentrarea.

Iată câteva desene de colorat primăvara, pe care le poți printa pentru micuțul tău!

Puișori, flori și fluturaș de primăvară

Fluturaș stilizat

Găina cu puișori și câteva ouă de Paște

Câmp cu flori

Fetiță pe bicicletă

Tablou de primăvară

Trei copii și un măr gigantic

Flori, buburuze și fluturași

Albină și floricele

Sursa foto: www.istockphoto.com

Te-ar mai putea interesa