Idei amuzante pentru a decora casa pentru o petrecere inspirată de Păienjenel

Este simplu să-ți distrezi copiii. Cu ce am avut în casă, am realizat câteva accesorii inspirate din serialul „Păienjenelul Marvel și prietenii lui uimitori” de la Disney Junior. Și nu, nu mă consider o persoană foarte îndemânatică.

Veronica Guzun, redactor
petrecere Spidey
În doar câteva ore și cu ce am avut la îndemână am creat câteva accesorii amuzante pentru o petrecere inspirată de Păienjenel

De puțină vreme, copiii mei au îndrăgit un nou grup de personaje din serialul „Păienjenelul Marvel și prietenii lui uimitori” de la Disney Junior. Încurajată de noua lor pasiune, am creat din ce am găsit acasă accesorii pentru o petrecere tematică: o mască, plase pe păianjen și un Păienjenel din balon, toate în culorile consacrate ale personajului: albastru și roșu.

Cu un preșcolar și un elev în clasele primare, în casa noastră nu lipsesc hârtia colorată, vopseaua acrilică, lipiciul, baloanele și alte accesorii. De aceea, atunci când copiii au vrut să organizăm o petrecere tematică, nu am avut nevoie de prea multe lucruri în plus pentru a putea pregăti o mască, plase de păianjen și un Păienejenel din balon. Totul mi-a luat aproximativ trei ore. Am documentat toți pașii pentru le fi mai simplu și altor mame să le repete. În timpul lucrului mi-am notat și câteva recomandări care să facă lucrul mai simplu.

Masca Păienjenel

Tutorialele de pe internet propun niște măști pe bază de tipare, din carton gros și multă manoperă, poate destul de fidele imaginii personajului, dar mult prea complicate pentru o mamă care are și multe alte responsabilități pe lângă aceea de a-și distra copiii. De aceea, m-am gândit să folosesc ca bază o farfurie din carton. Pe lângă farfuria de carton, pentru mască, am avut nevoie de: marker rezistent negru și albastru, foarfece, riglă și creion simplu, vopsea acrilică roșie, pensulă, pahar cu apă, elastic, plasă albă, perforator.

Ce am avut nevoie pentru mască

Mai întâi, am desenat cu creionul pe farfurie toate liniile care apoi vor fi colorate cu marker sau decupate. Chiar și după acoperirea cu acrilice, aceste linii de ghidaj vor fi ușor de ghicit.

Apoi am colorat masca cu roșu. Eu am evitat zona ochilor, dar am observat că markerul scrie la fel de bine și pe vopseaua uscată. Așa că, dacă vă este mai simplu acoperiți cu vopsea toată suprafața. Lăsați să se usuce.

Următorul pas a fost să colorez zona din jurul ochilor cu marker negru. Am colorat liniile de ghidaj pentru pânza de păianjen cu marker albastru.

Apoi am decupat orbitele. După decupare, am colorat din nou cu negru zona unde am tăiat pentru că se vedea o linie albă în jurul orbitelor.

Următorul pas a fost să tai două pătrate din plasa albă. Dacă nu aveți plasă de acest fel, puteți folosi stratul alb de la masca chirurgicală. Odată cu pandemia, cu toții avem acest obiect în casă.

Lipiți pânza cu aracet și lăsați să se usuce, va dura aproximativ o oră, timp în care puteți lucra pânza de păianjen. După ce lipiciul s-a uscat, compostați câte o gaură de ambele părți ale măștii pentru a trece prin ele elasticul. La final tăiați partea de jos a măștii, pentru a regla dimensiunea după fața copilului.

Accesorii pentru o petrecere Păienjenel: Pânză de păianjen

Copiii mei au vrut ca toate accesoriile să fie în culorile roșu și albastru. De aceea, pentru pânză am ales două foi colorate în aceste culori. În plus, am avut nevoie de foarfece, creion și riglă.

Ce am avut nevoie pentru pânza de păianjen

Am îndoit colțul filei pe diagonală și am tăiat hârtia în plus.

Am îndoit în jumătate triunghiul obținut.

Și încă o dată în jumătate.

Am întors triunghiul obținut cu cotorul în stânga și am tăiat colțurile astfel încât să obțin un triunghi isoscel (două laturi egale).

Cu creionul, am desenat modelul din imagine.

Am decupat zonele mai groase, ca în imagine.

Am repetat toți acești pași și cu hârtie albastră, apoi am desfăcut hârtiile pliate.

Pentru niște pânze mai mari, puteți lipi mai multe foi una lângă alta și să repetați aceiași pași.

Balon Păienjenel

Pentru un balon Păienjenel avem nevoie de un balon roșu, o coală albă, foarfece, lipici, o sfoară, hârtie colorată roșie și albastră, bandă dublu adezivă sau scotch, marker albastru și negru.

Ce am avut nevoie pentru baloane cu chipul lui Păienjenel

Am umflat balonul, însă nu într-atât încât să capete formă de pară, ci doar cât să fie rotund, ca un cap. Am desenat cu negru conturul ochilor. A fost nevoie să trec de două ori cu markerul în unele zone, deoarece culoarea nu s-a prins uniform din prima.

Cu albastru, am desenat pânza de păianjen de pe față.

Din hârtia albă am decupat forma ochilor și i-am lipit pe balon.

De balon am legat o sfoară roșie. Apoi am tăiat fâșii de 10 cm lățime din hârtia colorată roșie și albastră. Am franjurat fiecare fâșie, lăsând o margine de 1,5 cm.

Pe acea margine am pus lipici și am înfășurat fășia franjurată pe sfoară astfel încât să îmi iasă niște clopoței. Am făcut doi roșii și doi albaștri, care se alternează.

Am lipit balonul Păienjenel de perete cu banda dublu adezivă. Dacă nu aveți, folosiți scotch înfășurat astfel încât zona cu lipici să fie pe exterior. Puteți decora toată camera cu astfel de baloane.

Odată treaba încheiată, am dat cea mai tare petrecere tematică despre care copiii mei au povestit încântați la grădiniță și la școală. Cu obiecte pe care le are oricine în casă, sau dacă nu le are sunt ușor de găsit la prețuri mici, am putut doar în câteva ore să-mi bucur copiii cu accesorii interesante inspirate din personajul lor preferat.

Despre noul serial „Păienjenelul Marvel și prietenii lui uimitori” de la Disney Junior

Păienjenel (Peter), preferatul copiilor, formează împreună cu prietenii săi, Fantoma- Păianjen (Gwen Stacey) și Spinn (Miles Morales), Echipa Păienjenel. Cei trei sunt sprijiniti si de amuzantul bot TRACE-E și împreună rezolvă misiuni speciale pentru prietenii, vecinii și orașul lor. Dacă Păienjenel se găsește într-o situație complicată și are nevoie de și mai multă putere de super-erou, fiți siguri că un amic din echipa Răzbunătorilor precum Hulk, Ms. Marvel sau Pantena Neagră, îi va sari în ajutor. Ei învață că lucrând în echipă, orice misiune este mai ușor și mai amuzant de îndeplinit.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa