Venus

GEN: Fată
ORIGINE:
INTELES:
LUNGIME: scurt

Venus este un nume de fată inspirat de numele zeiței zeița dragostei, frumuseții și fertilității. Era consoarta lui Vulcan. A fost repudiată de soțul său, după ce acesta a surprins-o în brațele zeului războiului Marte. Din unirea celor doi a rezultat nestatornicul Cupidon. Corespondentul său în mitologia greacă este Afrodita.

A fost considerată mama poporului roman și a fost întotdeauna un subiect preferat al artiștilor: cea mai cunoscută fiind sculptura preistorică Venus din Willendorf , vechea Venus de Milo și cea a lui Botticelli Nașterea lui Venus .

Venus este și numele celei dea doua planetă de la Soare. Fiind una dintre cele mai strălucitoare obiecte de pe cer, a fost un element principal în cultura umană încă din cele mai vechi timpuri. A fost o inspirație primordială pentru scriitori și poeți. A fost prima planetă căreia i s-au trasat mișcările pe cer, încă din al doilea mileniu î.Hr. Nu este însă și o planetă pe care să putem vreodată trăi, temperaturile trecând de 450 de grade Celsius, iar presiunea atmosferică este de aproape 100 de ori mai mare decât pe Terra.

Variante ale numelui Venus

Venera

Persoane celebre

Venus Williams (jucătoare de tenis din SUA)