Ema

GEN: Fată
INSPIRAȚIE:
LUNGIME: scurt

Numele Ema are ca origine fie cuvântul latinesc aemilus care se traduce prin dornic, nerăbdător, zelos sau fie tot latinescul aemulus care înseamnă rival. 

O altă posibilă explicație pentru numele Ema este proveniența din germana veche, din cuvântul ermen care se traduce prin întreg sau universal.

A devenit foarte popular în Evul Mediu datorită Emei de Normandia, regină consort a Angliei, Danemarcei și Norvegiei. A fost fiica lui Richard I al Normandiei și a celei de-a doua soții, Gunnora. Prin căsătoriile ei cu Æthelred al II-lea cel Șovăielnic (1002-1016) și Knut cel Mare (1017-1035), ea a devenit regină consort a Angliei, Danemarcei și Norvegiei. Emma a fost mamă a trei fii: Eduard Confesorul, Alfred și Hardeknud, și a două fiice: Goda a Angliei și Gunhilda a Danemarcei. Chiar și după decesele soților ei, Emma a rămas în atenția publicului și a participat activ în politică.

Ema este un nume întâlnit și în cultura japoneză, fiind tradus prin ”beneficiu”.

Ema poate fi considerat nune de sine stătător sau poate fi prescurtarea sau numele de alint pentru alte nume: Amelia, Emilia,

Variante ale numelui Ema

Emma, Irma, Ima, Emmy