Naștere la Medgidia. „Am ales de două ori cezariana. Nu regret nimic și nu mă simt mai puțin mamă”

Theodora Fintescu, redactor
băiețel născut la Medgidia
Mămica a avut două experiențe plăcute de naștere, într-o maternitate de stat în care cadrele medicale au fost empatice și profesioniste.

  Cititoarea noastră Nicoleta ne-a trimis două povești de naștere la Medgidia, experiențe pozitive, care au lăsat-o pe Nicoleta cu amintiri frumoase din maternitate. Redăm cele două povești, așa cum au fost scrise de cititoarea noastră:

  „Am avut nu doar nu una, ci două nașteri la stat. Însă poveștile mele nu sunt triste, cu depresii sau personal medical rece, ci dimpotrivă. Am născut la maternitatea spitalului din Medgidia, o maternitate curată, dotată cu tot ce trebuie și cu personal atent la nevoile mamelor.

  Șeful secției mi-a explicat avantajele și dezavantajele celor două tipuri de naștere

  Nu am absolut nimic de reproșat. Atât la băiețel, cât și la fetită, am avut experiențe pozitive. Am ales nașteri prin cezariană, deși domnul Cocoș, seful sectiei, un om si un doctor de nota 10, mi-a explicat pe îndelete avantajele și dezavantajele ambelor ipostaze. Așa am ales pentru mine, după ce am cercetat mai profund și nu regret niciun minut, nici nu mă simt mai puțin mamă.

  La prima naștere, cezariana a fost la rece. S-a întâmplat la data stabilită. Soțul a avut voie să stea pe lângă mine, iar apoi, pe rand, toți cei din familie. Personalul medical și-a făcut treaba, așa cum era normal, plus câte o vorbă bună și o încurajare. La a doua nastere, însă, fetița nu a vrut să aștepte data stabilită și am ajuns de urgență la spital. Au fost dureri cumplite, însa doctorul meu nu m-a lăsat deloc să aștept. A ajuns imediat.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Cărțile sunt disponibile pe Shop Totul Despre Mame.

  Toată lumea s-a purtat cu profesionalism

  Chiar și domnul doctor de gardă m-a încurajat și a avut grijă să fiu ok și eu și fetița până să intru în operație. Doamna doctor anestezist, o profesionistă. Deși aveam dureri si contracții, nu s-a enervat și a avut răbdare pâna când a putut să facă rahianestezia. A fost foarte înțelegătoare.

  Operația a decurs fără probleme, iar apoi am fost dusă la ATI, unde am stat făra bebe, pentru că așa era protocolul. Asistentele au venit mereu, mi-au dat calmante, am fost spalată și schimbată. Doctorul m-a vizitat, de asemenea, în toate zilele cât am stat în spital. Și neonatoloaga, doamna Oprea, la fel. Doamnele de la neonatologie sunt niște profesioniste și au avut grijă de bebelus.

  Ne-am externat fără depresie și sănătoși

  Deși știam cu ce se mănâncă, tot m-au mai sfătuit și mi-au răspuns calme la toate întrebările. Nu au oferit lapte praf copilului, așa cum le-am rugat, astfel că acesta a luat sânul din primul moment când ne-am cunoscut. Doamna asistentă șefă – profi. Nu am nimic de reproșat. Nimeni nu m-a făcut să simt că trebuie să dau ceva, nu m-au stresat cu alăptatul și au fost înțelegători. Experiențele mele au fost la superlativ. Ne-am externat fără depresie și sănătoși”.

  Fetița familiei, născută la maternitatea din Medgidia.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa