Naștere în spital Covid, la Roma. „M-au abandonat în durerile mele, de teamă să nu se infecteze”

Theodora Fintescu, redactor
naștere în spital Covid
Mămica și-a putut ține copilul în brațe după 35 de ore de la naștere.

  Cititoarea noastră Raluca Vizitiu ne-a trimis o poveste de naștere în spital Covid, la Roma, unde a venit pe lume fetița ei. Mămica a avut test pozitiv de Covid, însă rezultatul acesta a fost infirmat de teste ulterioare. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:  

  ”Am născut la 41 de săptămâni într-un spital din Italia. Pe data de 15 noiembrie 2020, pe la ora 23, am început să sângerez. Locuind la 5 minute distanță de spital, decid să merg împreună cu soțul meu, pentru a fi controlată. Am intrat în sala de nașteri, toate bune și frumoase, aveam deja contracții și eram dilatată deja 3 cm.

  Testul Covid: ba negativ, ba pozitiv

  Văzând cum stă treaba, mi-am trimis soțul acasă să îmi aducă și valiza. La ora 12:30, mi s-a făcut un test Covid care a avut rezultat negativ. După 5 minute, mi-au făcut alt test Covid, care a avut rezultat pozitiv. Am citit panica de pe fața medicilor de gardă, care au și decis să mă transfere la Roma la un spital Covid.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

  La ora 2 noaptea, în plin travaliu, dilatată de 6 cm, am fost pusă într-o Salvare, fără voia mea, și dusă la alt spital. Ajunsă la spitalul din Roma, la Urgențe mi-au făcut alt test Covid și apoi m-au dus în sala de nașteri. Am fost abandonată în durerile mele pentru o oră, că nimeni nu se uita la mine de frică să nu ia Covid.

  Naștere în spital Covid. Mi-am ținut fetița în brațe după 35 de ore

  După o oră, au apărut ca de nicăieri două cadre medicale îmbrăcate ca pentru război, să mă ajute să nasc. Au început durerile crunte ale nașterii, dureri pe care le-am dat însă uitării ulterior.

  Pe la ora 4:30 a ajuns si rezultatul ultimului test Covid făcut la Roma, iar acesta a fost negativ. După acest răspuns, au început să mă trateze ca pe o pacientă, în sfârșit.

  La ora 5:54, am născut o fetiță de 3.720 de gr și 50 de cm, pe care am ținut-o în brațe după mai bine de 35 de ore, conform protocolului. Important este că acum suntem bine amândouă, iar restul nu mai contează deloc”.

  DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa