Naștere după colestază de sarcină, la Milano. ”Medicii au fost nevoiți să-mi inducă nașterea”

Theodora Fintescu, redactor
naștere după colestază de sarcină
Nașterea a fost grăbită de medici din cauza colestazei de sarcină.

  Cititoarea noastră Ștefana, care trăiește la Milano, ne-a trimis o poveste de naștere după colestază de sarcină, afecțiune care poate afecta fătul. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: 

  ”Sunt mamica unei fetițe pe nume Natalia, care are 14 luni. Am născut natural în Milano, la 38 de săptămâni și patru zile. Dacă ar fi să încep cu începutul, aș vrea să vorbesc despre o problemă apărută în sarcină despre care se știe prea puțin.

  Colestază de sarcină, diagnosticul care a determinat inducerea nașterii

  La 38 de săptămâni și puțin, într-o noapte, am început să simt mâncărimi groaznice în zona tălpilor și a mâinilor. Nu știam despre ce este vorba, nu mai auzisem nimic despre simptomele acestea până atunci și, văzând că nu se ameliorează, am mers la Urgență.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

  Doctorii au decis să mă interneze pentru că eram suspectă de colestază de sarcină, o boală care apare în sarcină și care trece odată cu nașterea, dar care poate afecta fătul într-o oarecare măsură. Am rămas în spital pentru investigații, a doua zi au confirmat că este vorba de colestază de sarcină și că bebele meu trebuie să se nască cât mai curând.

  CITEȘTE MAI MULT: Colestaza de sarcină provoacă mâncărimi groaznice de piele. Cum poate fi copilul afectat

  Travaliu dureros, dar scurt

  Am fost speriată, dar și fericită că îmi voi vedea bebelușul pentru prima dată. Doctorii și asistentele au fost de nota 1000 și mi-au explicat fiecare procedură în parte. La final, au decis că trebuie să-mi provoace nașterea pentru că așteptasem deja 4 zile și travaliul nu pornea în mod natural. Așadar, pe 12 Octombrie 2019, seara, au decis să-mi inducă nașterea.

  CITEȘTE MAI MULT: Ce este scorul APGAR și ce semnificații are nota primită de copil

  Totul bine și frumos după inducere, o oră mai târziu au început contracțiile ușoare, care creșteau în intensitate din ce în ce mai mult. Am avut parte de un travaliu foarte intens, dureros, dar scurt, și în aceeași seară, la 23:52, mi am ținut pentru prima dată minunea în brațe! Minunea aceasta a fost și este cel mai dorit copil din univers, o fetiță sănătoasă tun, cu un scor Apgar 10”.

  O minune de fetiță.
  O familie împlinită.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa