Meghan Markle a suferit un avort spontan. „În timp ce-mi strângeam în brațe primul copil, simțeam cum îl pierd pe al doilea”

Theodora Fintescu, redactor
megan marke avort
Avortul suferit de Megan Markle în vara acestui an a adus multă suferință familiei.

  Megan Markle, soția prințului Harry a Marii Britanii, a scris în The New York Times un articol emoționant despre perioada dificilă pe care a traversat-o în vara acestui an, când a suferit un avort spontan care a adus multă suferință emoțională atât ei, cât și soțului. Megan a ales să împărtășească acest episod, de maximă vulnerabilitate, pentru a arăta cât de importantă este empatia în perioada complicată pe care o traversează omenirea din cauza pandemiei de coronavirus.   

  ”Era o dimineață de iulie ca oricare alta: am făcut micul dejun, am hrănit câinii, mi-am luat vitaminele, am găsit șoseta lipsă, am scos creionul rostogolit pe sub masă și mi-am prins părul în coadă înainte de a ridica bebelușul din pătuțul lui. După ce i-am schimbat scutecul, am simțit o durere ascuțită. Am căzut pe podea cu cel mic în brațe, în timp ce îngânam un cântec de leagăn care să ne liniștească pe amândoi. Simțeam, în timp ce-mi țineam strâns primul copil, cum îl pierdeam pe al doilea. Câteva ore mai târziu, zăceam pe un pat de spital, ținându-mi soțul de mână. Simțeam umezeala palmei lui și i-am sărutat degetele, care erau ude de la lacrimile noastre, ale amândurora. Uitându-mă la pereții albi și reci, mă întrebam cum ne vom reveni din asta”, scrie Megan.

  Megan și micuțul Archie

  Ea rememorează un episod de anul trecut, la finalul unui turneu în Africa de Sud, când, extenuată, în perioada în care își alăpta băiețelul și încerca să afișeze în public o imagine de om puternic, un jurnalist a întrebat-o: ”Ești bine?”  I-a răspuns: ”Mulțumesc că mă întrebi asta! Puțină lume mă întreabă dacă sunt bine”. Acest episod a făcut-o pe Megan să realizeze cât de important este ca, în momentele de cumpănă, așa cum sunt cele pe care le traversăm, să începem să ne vindecăm întrebând, în primul rând: ”Tu ești bine?”

  Departe de familia regală

  Harry și Meghan au un băiețel, născut în data de 6 mai 2019, pe nume Archie Harrison Mountbatten- Windsor, cunoscut mai degrabă ca ”bebelușul Archie”. Cei trei locuiesc în prezent în California, după ce în luna martie a acestui an au decis să renunțe la rolurile de membri activi ai Casei Regale.

  Familia regală

  Meghan are 39 de ani și este la a doua căsnicie. Avortul spontan pe care l-a suferit în iulie, când sarcina era foarte mică, este o situație comună pentru foarte multe femei. Cu toate acestea, majoritatea suferă toată viața în urma unui astfel de episod.

  Odată cu vârsta, riscul de avort spontan crește

  Dacă avorturile spontane nu sunt recurente, este dificil ca medicii să poată identifica o cauză medicală a acestora, considerându-se că organismul a respins sarcina, considerând-o neviabilă din anumite motive. Anomaliile cromozomiale sunt responsabile pentru 60% din avorturile spontane înregistrate, iar vârsta poate fi un alt factor care influențează apariția unui astfel de episod. Conform statisticilor, femeile de 35-45 de ani au un risc de 20-35% de a suferi un avort spontan. În cazul femeilor peste 45 de ani, riscul de a pierde spontan sarcina crește până la 50%.

   

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa