Zodiacul copilului tău. Tot ce trebuie să știi despre influența astrelor asupra viitorului și personalității celui mic

Zodiacul copilului tău. Trăsături, personalitate, caracteristici. Ce îi reprezintă, ajută, recomandă pe copiii din fiecare zodie.

Roxana Ioana Ancuța

Zodiacul copilului tău. Trăsături, personalitate, caracteristici. Ce îi reprezintă, ajută, recomandă pe copiii din fiecare zodie.

Copilul Berbec (21 martie – 20 aprilie)

Copilul Berbec pare să alerge cu un grup de stele. Radiază, este mereu nerăbdător să ajungă oriunde e de ajuns și să facă orice e de făcut.

Încă din prima perioadă a vieții, va manifesta dorința de a se mișca încontinuu. Va explora orice colțișor al mediului în care se află. Nimic nu îi va rămâne nedescoperit. Și asta pentru că pur și simplu vrea să vadă ce se află acolo. Are o sursă inepuizabilă de energie. Iar tu, părintele lui, ai nevoie, la rândul tău, de niște doze suplimentare de cafea. Altfel, nu prea poți ține pasul cu el.

Fiind și primul semn zodiacal, copilul Berbec se naște cu un atuu. Acela de lider. Trăsătură vizibilă chiar și la bebelușii Berbec care, în mod natural, au tendința de a deține controlul în casă. Dacă îi lași, vor face și reguli. Acești copii cu manifestări de regi și de regine nu suportă să li se vorbească ”de sus”. Prin urmare, o comunicare clară, dar degajată, cu ei, va fi singura care dă rezultate.

Determinați și artistici

Copiii Berbec sunt firi artistici. Așa că sufrageria ta se va transforma de multe ori într-o scenă de spectacole și reprezentații artistice. Dacă tot a venit vorba…Copiilor Berbec le plac recompensele, complimentele și surprizele de la mall. Sunt foarte determinați, dar și dominați de frustrări în același timp. Odată ce se lovesc de obstacole, este posibil să dea din umeri, să ridice mâinile și să își piardă interesul. Iar când se va întâmpla acest lucru, nici nu vei avea timp să întrebi de ce. Vei afla imediat. Sunt foarte verbali, direcți și emoționali. Totuși, nu dispera. Situația rămâne sub control. În spatele tuturor trăsăturilor acestui copil Berbec se ascunde și diplomația. Prin urmare, respiră adânc, numără până la 20 și re-conectează-te cu el. Se va stabili o legătură mai cooperantă.

Copilului Berbec îi place să învețe. Experiențele și întâmplările de-a lungul vieții îl vor transforma într-o persoană minunată, amuzantă, sinceră și integră. Copilul Berbec este plin de energie dar nu-și coordonează cum trebuie mișcările. Se mișcă atât de repede încât este posibil să se împiedice în propiul mers. Prin urmare, pentru a îndrepta problema asta, l-ar ajuta implicarea în activități sportive.

Fata Berbec

Ca părinte de fată-Berbec, pregătește-te să mergi cu ea pe un drum și într-o călătorie mai…sălbatică. Fetița asta este steaua zodiacului. Încrederea în ea și setea de riscuri și de aventură vor provoca, deseori, diverse probleme. Și va fi vai și amar dacă vei îndrăzni cumva să o supraveghezi. Îți va arunca o privire pătrunzătoare, încât vei înțelege imediat indignarea ei, fără ca Berbecuța să spună vreun cuvânt.

Fetița-Berbec nu este un copil convențional și nici nu va fi un adult conformist. Este aprigă, atunci când vine vorba de independeța ei. Indiferent de câte ori îi vei aminti de pericolele la care a fost supusă în ultima ei aventură. Înainte de toate, fata-Berbec are un potențial foarte mare. Direcționându-I și ajutând-o să își folosească energia într-un mod pozitiv, va face în așa fel încât ambițiile ei de viitor să crească la cote impresionante. 

Fetița Berbec va avea jocul ei favorit. Și anume, ”Urmează liderul”. Asta pentru că Berbecilor le place să dea indicații, uneori devenind puțin cam dominatori. Așa că, ajută-ți fiica să actioneze mai mult sub imboldul energiei Zânei Bune decât a Reginei Maleficent. De exemplu, ia-o lângă tine în bucătărie, și roag-o să te ajute la treburile ”pământești”. Poți chiar să-I acorzi titlul de Contesa Biscuiților sau Marchiza Furescurilor. Las-o pe ea să decidă ce fel de prăjituri vor fi în meniul familiei.

Inventive și comunicative

Fetele-Berbec au competențe de comunicare și abilități speciale în relațiile interumane. Știu cum să facă ”Hocus Pocus” în așa fel încât ele sau grupurile din care ele fac parte să fie mereu câștigătoare. O trăsătură intrinsecă a Berbecului este aceea că deseori pleacă în escapade solitare. Fără colegi, fără prieteni, fără părinți care să-i încetinească ritmul ori care să o descurajeze în planurile pe care și le-a făcut. Îi place să își depășească limitele și să pună răbdarea tuturor la încercare. Acest lucru este vizibil încă din timpul adolescenței. Nu sunt de invidiat părinții de fete-Berbec care trebuie să pună piciorul în prag. Fetei-Berbec nu îi plac regulile.

Alte trăsături – Fetele-Berbec sunt inventive și creative. În jocurile sau activitățile lor, vor veni cu idei de succes. Acordă-le spațiu și pune-le la dispoziție ”uneltele” necesare pentru a-și concretiza ideile. Le vei motiva foarte mult, ceea ce le va face fericite. Copil fericit = părinte fericit.

Băiatul Berbec

În călătoria lui prin viață, băiatul-Berbec va fi întotdeauna în fruntea liniei – instigând. Nu va fi niciodată ”supusul” cuiva și nici nu se mulțumește cu statutul de adept al cuiva. Băieții-Berbec sunt sănătoși și puternici din naștere. Se adaugă și un plus de energie care nu prea îi va da pace mamei. Băiatului-Berbec îi place să cucerească. Printre jocurile lui favorite se pot număra și cele în care învinge dragoni sau alte creaturi puternice. Mai mult, în astfel de jocuri, el își va dovedi și creativitatea ieșită din comun.

Berbecului din el îi plac bătăliile. Dar să fie demne de intelectul și abilitățile lui. O bătălie câștigată de el poate fi considerată și ora de culcare pe care o stabilește el. Nu te strădui să-i spui unui Berbec cum să gândească ori ce să facă.

Acestea fiind date, ceea ce poate face părintele este să găsească o cale sănătoasă prin care să-i flateze natura competitivă și să ajungă la un compromis demn de niște ofițeri adevărați. Îi vei atrage atenția cu activități noi, care să-l provoace. Băieții Berbec se pot plictisi destul de repede dacă interesul nu le este suficient stârnit. Și pot renunța la activitatea curentă pentru a începe o nouă aventură. 

Băieții – Berbec sunt teritoriali. Posesivi. Orientările și limitele ar putea deveni mantra ta pentru a menține „echilibrul șefului” sub control.

Pe măsură ce băiatul tău Berbec ajunge la vârsta adolescenței, te așteaptă o mare surpriză. Este momentul în care vei asista la un fel de metamorfozare a personalității lui. Începe procesul lui de căutare, descoperire a unor noi pasiuni. Încurajează-l să aibă prieteni cu pasiuni comune și ambiții mari.

Pe scurt

Verbul care caracterizează zodia berbec: ”a fi”. Planeta protectoare – Marte. Număr norocos – 9. Pietrele prețioase – Aquamarin și Diamant. Elementul naturii – focul. Culoarea zodiei – roșul. Celebrități în semnul Berbec – Erica Jong, Elton John, Victoria Beckham, Lady Gaga, Vincent Van Gogh, Thomas Jefferson

Copilul Taur (21 aprilie – 20 mai)

Al doilea analizat din Zodiacul copilului tău este Tăurașul. Având în vedere simbolul care-l caracterizează, te va surprinde să afli că Tăurașul este foarte sensibil. Din toate punctele de vedere. Atât de sensibil este încât cei mai buni cinci prieteni ai lui sunt văzul, gustul, auzul, mirosul și simțul tactil. Și pentru că folosește aceste simțuri într-un mod foarte armonios, fiecare experiență trăită de Taur poate depăși limitele imaginației tale. Ceea ce mulți scapă din vedere, observă Taurul. Poate de aceea, Taurii percep viața și oamenii într-un mod aparte.

După ce vede, simte, atinge, aude, miroase totul și orice, copilul Taur poate foarte ușor să facă o listă a preferințelor lui. În materie de absolut orice – muzică, mâncare, flori etc. Cum Taurii sunt persoane stabile și constante, este posibil să rămână cu acele preferințe tot restul vieții.

Din punct de vedere al sănătății, copiii Taur se îmbolnăvesc rar și greu. Au, de obicei, un trup puternic și o minte ageră. În combinație cu felul lor sensibil (nu ar răni nici măcar o gâză), rezultă o mândrețe de copil.

Perspicace și stabil

Copilul Taur este iubitor de natură. Îi place lumina soarelui, iubește să fie în aer liber. Îți amintești de Tăurașul Feridnand, simpaticul personaj din desenele animate? Ai în minte scena în care visează și miroase o floare la umbra unui copac, intr-o frumoasă livadă? Ei bine, așa este și copilul tău Taur. Puternic și sensibil, în același timp. Vorbind de flori și natură…Dacă stați la casă, e perfect. Copilul Taur va fi cel mai fericit. Dacă locuiți la bloc, nu e mare baiul. Puteți aduce în casă o colecție de plante de care va avea grijă Tăurașul vostru. Dar învățați-l înainte tainele ”grădinăritului” ca să știe cum să se ocupe de plantele din apartament.

Perspicacitatea este o altă trăsătură dominantă a copilului Taur. Odată ce va învăța să numere și să facă socoteli, copiii Taur vor deveni mici bancheri. Este unul dintre cele mai practice semne ale zodiacului. Pentru Taur, banii sunt ca o plasă de siguranță. Dă-i pe mâini alocația și ai să vezi cum cresc economiile.

Taurul este copilul care ezită să deschidă jucăria de teamă ca nu cumva să se piardă. Un lucru care îl va face fericit este să-l încurajezi în a colecționa ceva. Ca părinte de copil Taur, răbdarea este o virtute. Puiul tău va fi mereu în întârziere. Pur și simplu nu simte nevoia să se grăbească ori să se conformeze unui program stabilit. Această tendință se înrăutățește dacă îi vei aglomera programul. Situația poate fi controlată dacă recurgi la un mic truc. De exemplu, dacă trebuie să pleci la ora 17:00 – spune-i copilului să fie gata la ora 16:30.

Devotat familiei și prietenilor

În spațiul lor personal, copiii Taur se bucură de confort și intimitate. Nu le place să schimbe foarte des decorul dormitorului. Nu le plac modificările din rutina zilnică, locurile ciudate și musafirii necunoscuți. Le plac stabilitatea și zona de confort. La ce trebuie să te mai aștepți de la Tăurași? Sunt foarte devotați familiei și prietenilor. Sunt foarte încăpățânați. Nu se răzgândesc ușor și nu răspund întodeauna într-un mod tocmai bun la atitudini autoritare. De asemenea, nu te gândi vreodată că ar funcționa cu ei ceva de genul ”time out”. Vor fi mai mult decât fericiți să ia o pauză mai ales dacă e nevoie să o folosească pentru a-și impune și expune punctul de vedere.

Pot deveni în același timp foarte agitați și distructivi. De aceea, în comunicarea cu ei este indicat să păstrezi o atitudine calmă, rațională în defavoarea pedepselor. Alege-ți cu grijă cuvintele și reacțiile față de copil și echilibrează-le cu o porție considerabilă de iubire. Când vei vedea că ies flăcări și fum din nările Tăurașului, amintește-ți faptul că cea mai bună metodă de a-l potoli este o îmbrățișare caldă și puternică. Nu se va sătura niciodată de iubire și tandrețe. Asta îl ajută cel mai mult să se calmeze.

Fetița Taur

Își va arăta natura de Tăurașă încă din prima zi. Totul va funcționa conform programului ei, nu al tău. Dacă nu-i va plăcea mâncarea de bebeluși, nicio ”linguriță avion” nu îi va putea deschide gurița și nu o va face să zâmbească. Poți insista cât de mult vrei, dar copila ta nu va ceda. Așa că, trage aer în piept, relaxează-ți umerii și revino la ea cu un fel de mâncare verificat și ”aprobat” anterior. Dacă îi oferi ceva ce îi place, se va produce o magie. Va dispărea toată încrâncenarea ei și va începe să mănânce chiar și cu mâna. În lumea Taurilor, mâncarea nu este doar de mâncat, dar și pentru..îmbrăcat.

Încăpățânarea este una dintre trăsăturile predominante. Destul de greu de gestionat de părinți, care vor fi tentați să îi testeze limitele. În final, vor vedea că nimic nu o tulbură pe micuța Tăuraș. Ea chiar va fi încântată să asiste la aceste încercări eșuate ale părinților. Prin urmare, trebuie recurs la tehnici ceva mai creative pentru a-i distrage atenția. Nu vă consumați energia cu lucurile mărunte. Păstrați-le pentru chestiuni mai importante.

Îi place să fie răsfățată

În societate, fata Taur are o atitudine foarte bună față de persoanele pe care le cunoaște. Îi place să stea la povești, să primească îmbrățișări de la membrii familiei și să fie drăgălită de bunica. Nu-i așa că e drăguță? Da, e drăguță, dar să știi că în timp ce e răsfățată de toată lumea, înlăuntrul ei stă ascuns un mic om mare. Și asta deoarece Tăurașa este caracterizată de un calm aparte, în ciuda vârstei fragede. Rareori devine dramatică sau îmbufnată. Fiind un semn de pământ, o reprezintă stabilitatea. Cu excepția situației în care liniștea și frumusețea lumii ei sunt perturbate.

Acestei fetițe nu îi plac zgomotele puternice și neașteptate și nici mirosurile neplăcute.

Ce altceva o mai scoate din sărite? Schimbările bruște de plan, de exemplu, o pot enerva foarte tare. Se simte bine cu situațiile previzibile. Pe care le poată controla și gestiona cum crede de cuviință. Dacă știi că va urma o schimbare în viața ei, acordă-i suficient timp pentru a se adapta. Discută cu ea, pune un plan pe hârtie, fă un grafic, alegeți împreună ceea ce o avantajează și ceea ce dorește ea. În general, în ciuda obstacolelor care o pot perturba, sentimentul de siguranță pe care i-l vei da, o va face să se calmeze.

Tăurașa este un copil foarte descurcăreț

Ce îi place să facă? Să alerge, să danseze. Este o fată descurcăreață, nu este fragilă, așa că va face față cu brio multor situații. Iar când va lua pauză de la activitățile ei, își va îndrepta atenția spre mâncare. Deci, fii cu ochii pe ea și echilibrează-i alimentația. Combină dulciurile cu mâncarea sănătoasă.

La vârsta adolescenței, va avea cumva tendința de a flirta cu băiețașii din anturajul ei. Va trebui să o ajuți și să îi explici cum să-și folosească ”puterile” în așa fel încât să nu provoace. Ca și alternative, propune-i niște activități creative. Poate că nu o va ține departe de prima sau a doua întâlnire, dar în orice caz îi va reduce considerabil numărul de admiratori, restrângând cercul la cei care au interese, pasiuni comune. La școală, adolescenta Taur are un ritm mai lent decât al colegilor ei. Cu toate astea, reușește să aibă medii bune. Dificulățile apar atunci când vine vorba de termene limită. Așa că, dacă este posibil, discută puțin cu profesorii pe tema asta și poate se ajunge la un compromis în favoarea ei.

Băiatul Taur

Tăurașul tău este, fără doar și poate, un copil cu propriile-i convingeri. Și oricât ai încerca, nu vei reuși să îl abați de la drumul și concepțiile sale. Asta înseamnă că va trebui să regândești abordarea în ceea ce privește comunicarea cu el. Și va trebui să te obișnuiești cu această trăsătură. Va fi o constantă în viața lui. Nu îl poți forța, însă îi poți arăta afecțiune. Cât de des se poate. De aceea, disciplina pozitivă, concretizată în îmbărțisări și pupicuri îl vor ajuta mereu pe Tăurașul tău. Și îl vor domoli. Află că Taurilor le place să primească afecțiune, mai ales din partea mamei.

În cercul de prieteni, îl vei vedea foarte determinat. Și deloc timid. Se va descurca în orice situație. Dar Taurilor nu le place prea multă atenție. Și nici să se grăbească în a face ceva. Asta datorită sentimentului de încredere pe care Tăurașii îl au în ei înșiși. Ceea ce e bine, nu? Îi place rutina și, cum am spus mai sus, urăște să îi fie date planurile peste cap. Nu poate fi ”umilit” și nici nu acceptă explicații pompoase și exagerate.

Îi plac logica și sensibilitatea în tot ceea ce spui și faci în relația cu el. Și chiar în relația cu prietenii lui. Reacționează bine la frumos, la vorbe bune și raționale. Nu-i place să fie obligat, să se pună presiune pe el. La școală, băiatul Taur se descurcă bine. Nu are probleme la învățătură, are memorie bună și putere de concentrare. În ceea ce privește temele, nu îl cicăli. Lasă-l în ritmul lui și se va descurca foarte bine. Nu îl constrânge, arată-i că ai încredere în el, în capacitățile și seriozitatea lui și nu vei regreta.

Sensibil, iubitor de frumos

Zodiacul copilului tău. Taurul, prin prisma părții sale sensibile, este atras de muzică. Ascultând muzica preferată, va fi capabil să se ocupe, în același timp, și de lecții. Ca adolescent, va fi unul cu capul pe umeri. Taurul este unul dintre copiii cu care se poate discuta mai ușor la o vârstă care este, de obicei, una mai dificilă. Dar el se va manifesta diferit față de băieții din celelalte zodii. Va fi mai practic și mai matur. Arată-i continuu dragoste și vei vedea ce frumos va evolua.  

Pe scurt

Caracterizat de verbul ”a avea”, protejat de planeta Venus, pietrele zodiei – smaraldul și diamantul, numărul norocos – 6, semn de pământ, culorile zodiei – verde, galben, portocaliu și culorile pământului. Celebrități Taur: Stevie Wonder, Barbara Streisand, Catherine the Great, Queen Elizabeth II, Audrey Hepburn, Jack Nicholson.

COPILUL GEMENI – Zodiacul copilului tău (21 mai – 21 iunie)

Pentru copilul Gemeni va trebui să depui un efort dublu pentru a-l mulțumi. Dar ai parte și porție dublă de distracție alături de el. Copiii Gemeni sunt precum o cutie cu bomboane de ciocolată. Niciodată nu știi ce vei primi. Sau în ce zi. Ori la ce oră.

Este fascinant să privești copiii Gemeni. Uimirea lor manifestată față de lumea în care trăim este uneori epuizantă și nu poți ține pasul cu ei. Dar întotdeauna vei simți o bucurie imensă privindu-le strălucirea din ochi atunci când descoperă ceva nou. Scopul lor în viață este să ajungă acolo unde nici un alt Geamăn nu a ajuns vreodată.

Trăsături, personalitate, caracteristici

Părinții Gemenilor nu vor trebui niciodată să își facă probleme legate de cel puțin un aspect. Și anume, vorbitul. Gemenilor le place să vorbească foarte mult. Sau…le place mult să vorbească. Adoră comunicarea. Copiii Gemeni vor aduna și vor reține fel și fel de informații. Pe care le vor expune cu plăcere și nu doar pentru a epata, dar și pentru că acesta este un mod prin care ei își construiesc relații.

Vei descoperi de-a lungul timpului că au o inteligență sclipitoare și o imaginație bogată. Problema este că în ei trăiesc două personalități. Uneori, ideile lor se bat cap în cap. Se gândesc, se răzgândesc. Iau decizii, le schimbă într-un timp foarte scurt și, ce să vezi, se așteaptă ca tu să ții pasul cu ei. Marea ta provocare este să îți dai seama care dintre Gemenii tăi proverbiali vorbește, într-un moment sau altul, pentru a știi în ce fel să acționezi.

Una dintre cele mai profunde trăsături ale copiilor Gemeni este că percep lumea atât din perspectiva Yin, cât și din cea Yang.

Natura duală a lor îi face pe copiii Gemeni să fie neliniștiți, capricioși, indeciși. Uneori le este greu să aleagă. ”Să fie ceva bun cu…vanilie sau cu…ciocolată?” Prin urmare, părintele de Gemeni trebuie să se împrietenească cu situația. Să se adapteze felului de a fi al Gemenilor. Gemenii se pot implica uneori în mai multe proiecte odată. Iar pe unele dintre ele nu se vor grăbi ori preocupa să le termine prea curând. Monitorizarea și verificarea nu sunt punctele lor forte.  

Sociabili și exuberanți

Dragă mămică de Gemeni, pregătește-te să faci cunoștință cu un grup eclectic de prieteni ai copilului tău. Gemenii au nevoie de diversitate pentru a nu se plictisi. Cu farmecul lor și abilitățile de comunicare, nu le va fi deloc greu să strângă în jurul lor tot felul de prieteni. Pentru ei este ceva simplu. La fel cum este pentru altcineva colecționarea de monede, de exemplu. Așadar, nici din acest punct de vedere să nu îți faci griji. O mică problemă ar fi că Gemenii nu sunt lideri înnăscuți. Iar unii dintre prietenii lor se vor simți excluși, la un moment dat, din cauza atitudinii oscilante a Gemenilor care se plimbă de la un prieten la altul. În acest sens, ar fi utilă o discuție cu micul tău Gemeni despre timpul de calitate și ascultarea activă în relațiile cu amicii lui.

Una dintre cele mai fermecătoare caracteristici ale copiilor Gemeni este că nu-și vor pierde niciodată exuberanța. Părinții își vor vedea copiii animați de tot felul de curiozități chiar și atunci când aceștia vor avea 20 de ani. Iar asta este o calitate, deoarece spiritul tânăr din noi ne animă existența. Gemenii ne fac viața mai frumoasă, mai puțin plictisitoare.

Fata Gemeni

A avea o fată Gemeni este ca și cum ai trăi constant într-un joc gen ”Vânătoarea de comori”. Este foarte curioasă. Și inventivă. Fii pregătită să răspunzi întrebărilor ei care vor veni una după alta, una după alta. Iar dacă simți că ești pusă în dificultate, cere ajutorul ”profesorului” Google. El are răspunsuri pentru absolut orice întrebare. Chiar și pentru acelea care pe tine te vor face să te întrebi ”dar de unde i-au venit ei asemenea idei? Unde a auzit ea așa ceva?”

Este foarte important să poți tine pasul cu Geamăna ta. Și să îi satisfaci aceste curiozități. E lucrul care o ține în priză, care o animă și o face fericită. Pe măsură ce crește, începe să o introduci în lumea științelor. A explorării naturii. Cumpără-i cărți frumos ilustrate cu povești fascinante care vorbesc despre lucruri misterioase. Un simplu hobby sau un joc banal nu îi vor mulțumi niciodată pe cei doi Gemeni din copilul tău.

În marea schema astrologică, fata ta Gemeni apare ca fiind un magnet de informații. Mintea și sufletul coexistă. Așa că, ocupă-te și hrănește-le pe amândouă așa cum se cuvine pentru a mulțumi întregul. Lumea toată este casa lor de joacă. Și vor să încerce totul de cel puțin două ori, dacă le place foarte mult. Nu vor fi două zile la fel alături de fetița Gemeni. Încearcă să o studiezi și să observe bine ce anume îi atrage atenția.

Mintea ageră și talent artistic

O altă trăsătură a fetiței Gemeni este nerăbdarea. O poate manifesta, de exemplu, în relația cu colegii ori cu prietenii ei care nu percep lumea la fel ca și ea. Care nu pot vedea imaginea în ansamblul ei, nici detaliile oricărei situații date. Lucru care îi poate determina pe aceștia să o considere cam…arogantă. Ori vor simți că le-au fost rănite sentimentele. Tu fii mereu pregătită să oferi o îmbrățișare și un sfat bun. Intensitatea cu care simt Gemenii îi va ghida deseori către activități artistice. De povestitori, de exemplu. Sau pot juca în piesele de teatru puse în scenă la școală. Le place să fie în centrul atenției și pot face față cu brio unei multitudini de roluri.

Fetița ta Gemeni are nu doar mintea ageră, dar și o limbă de aur. Poate convinge pe oricine de aproape orice. Partea cu care nu poate coopera atât de bine este ”tăcerea”. Și fără o disciplină în acest sens, adultul Gemeni poate deveni puțin cam egoist, egocentric.

Băiatul Gemeni

Dacă ți-ai dorit vreodată gemeni, ”Felicitări!”. Ai parte de doi copii într-unul singur. Iar cele două personalități care zac în băiatul tău pot fi atât de diferite încât vei simți că o iei razna, la un moment dat. Într-o zi, va fi de acord cu ceva, iar a doua zi se va contrazice singur, pentru că va avea cu totul alte idei. Dar, culmea, ambele raționamente vor fi logice și corecte. Băiatul Gemeni este foarte inteligent. Are mintea activă și mereu dornică de cât mai multă cunoaștere. Niciodată nu va fi prea devreme să începi să îi citești din cărți ori să îl înveți chiar pe el să citească.

Și nu te gândi că înainte de culcare va fi prea obosit pentru a mai reține ceva din cartea pe care vrei să i-o citești. În nici un caz. Mintea lui este mereu trează. Și cere în permanență informație. Mulți adulți Gemeni spun că își amintesc cu lux de amănunte diverse povești care le-au fost citite înainte ca ei să vorbească. Și să nu te mire deloc că, de la un moment dat, când va putea comunica, vei descoperi ce orator bun este Gemănașul tău ori scriitor desăvârșit.

O altă provocare pentru părinții băiatului Gemeni este și caracterul lui ghiduș. Mereu pus pe glume și șotii. Te prinde în plasă fără să-ți dai seama. Îl vei surprinde că izbucnește în râs dintr-o dată, distrându-se copios de farsa pe care ți-a făcut-o.

Până la vârsta adolescenței, îl vei vedea pe băiatul Gemeni îndeplinind în același timp mai multe sarcini. Este perfect previzibil ca el să se ocupe de două lucruri în același timp. Doar nu e singur cu el însuși. Sunt…doi. Gemenii pot, de exemplu, citi o carte și, în paralel, viziona un film amintindu-și perfect detaliile din ambele acțiuni.

Îi place să călătorească

Geamănul manifestă o dorință arzătoare de a călători. Știe că există atât de multe de văzut, dincolo de ”hotarul” curții casei ori al blocului în care stați. Și pofta lui de cunoaștere va crește și va vrea să descopere. Să vadă totul. Și tot ceea ce vei întreprinde ca mamă pentru a-l ajuta în această mare dragoste a lui pentru cunoaștere, va fi cu bătaie pe termen lung. La maturitate, va fi un bărbat de succes.

Pe scurt

Îi caracterizează verbul ”a gândi”, protejați de planeta Mercur, pietre norocoase – Smaraldul și Perla. Număr norocos – 5, semn de aer, culoarea zodiei  – galben, zi propice  – miercuri.

Celebrități Gemeni: Bob Dylan, Jacques Cousteau, Clint Eastwood, Ralph Waldo Emerson, John F Kennedy, Marilyn Monroe.

Copilul rac (22 iunie – 22 iulie)

 

Copiii Rac sunt copii crescuți în stil ”free-range”. Sunt creatorii viselor, sunt visele însele. Plăsmuitorii unor lumi minunate rezultate din imaginația lor bogată. Fac parte din, probabil, cea mai sensibilă zodie a întregului spectru. Pot părea veniți din alt univers datorită darului pe care îl posedă de a-i face pe ceilalți să se simtă în siguranță. Copiii Rac sunt spiritele eterice din viețile noastre ”pământești”.

Trăsături, personalitate, caracteristici

Exuberant, solar, iese rapid din carapacea lui pentru a se juca, dansa ori bucura de frumusețile care-l înconjoară. Dar la cel mai mic semn de conflict, ceartă, discordie, se va refugia în carapacea lui care-i conferă siguranță.   

Nu exagerat de social, micuțul tău Rac se mulțumește cu un film bun, o carte captivantă, în detrimentul companiei unor amici, de exemplu. În comunitate, nu te aștepta să se poarte ca un lider. Inițiativa nu este punctul lui forte, cu excepția situațiilor în care pornesc ei ceva pe cont propriu.

Copilul Rac este destul de greu de ”citit”. Nu își lasă foarte ușor sentimentele la vedere. Este timid, precaut și gata să se ascundă în cochilia lui protectoare. Această atitudine este specifică semnelor de apă care simt lucrurile la un nivel mai profund și nu știu întodeauna cum să gestioneze aceste emoții. Persoanele străine vor trebui să aibă răbdare cu micuțul Rac. Le va lua ceva timp până vor găsi cheia care va deschide ușa în spatele căreia se ascunde Răcușorul. Cu familia, însă, manifestă o candoare deosebită.

Vulnerabil, afectuos

Copilul Rac are stări schimbătoare. Ce îi place astăzi, în altă zi s-ar putea să îi displacă. Tot din cauza stărilor oscilante, vor fi momente în care va dori să stea retras. Este modalitatea prin care se protejează atunci când simte nevoia să o facă și prin care reușește să își facă ordine în minte. Mulți copii Rac se simt mai bine în preajma părinților sau a altor adulți deoarece aceștia le pot oferi protecție. Tovarășii lor de joacă îi pot răni ușor lovindu-i cu vorbe ”grele”. Doar dragostea și compasiunea vindecă urmele lăsate de aceste cuvinte ”dureroase”. Copilul Rac este incredibil de grijuliu și plin de compasiune.

Este foarte atent și afectuos. Când va vedea că nu te simți prea bine, va fi lângă tine încercând să te ajute așa cum poate el. Dar dacă ”atenția” pe care o oferă nu este bine înțeleasă, atunci schimbă foaia și devine rece și categoric. Însă..îi trece. Armonia din sânul familiei este ceea ce îi hrănește sufletul.

La ce te mai poți aștepta de la copilul tău Rac? La multe lacrimi. Răcușorii sunt guvernați de Lună. În calitate de părinte, cheia este să distingi când suferă cu adevărat și când încearcă să te impresioneze folosindu-se de ”lăcrimioare”. Copilul Rac poate fi rănit cu ușurință. Dar, așa cum deja am stabilit, cu dragoste, blândețe și afecțiune, se vor remedia ușor și aceste momente ”sensibile”.  

Fetița Rac

Dacă ești părinte de Răcușoară, te vei bucura din plin de experiențele trăite alături de ea. Este semnul care manifestă cel mai puternic sentiment de compasiune și dorință de pace și armonie dintre toate zodiile. Singura problemă este că emoțiile cresc și scad în intensitate într-un ritm amețitor. Are nevoie de răbdarea ta și de înțelegere. Pe cât de mare este încrederea ei în tine, pe atât de mică este încrederea manifestată față ce persoanele din afara cercului ei intim. Când este respinsă, se retrage repede în carapace, acolo unde se va și ”vindeca”.

În anii tinereții ei, vei observa că fata Rac are mare nevoie să se simtă în siguranță. Și una dintre cele mai eficiente metode prin care îi poți oferi acest sentiment este să-ți manifești sentimentele în mod repetat. Fata Rac este foarte meticuloasă. Se gândește la tot și la toate în cele mai mici detalii. Este un copil creativ, iubitor al tuturor formelor de artă. De la fotografie, dans, scris, până la gătit. Încurajeaz-o în tot ceea ce face.

Cu toată această dragoste pe care ți-o oferă, cu ea alături te-ai putea simți ca într-un film. Totuși, fii conștientă și de părțile mai puțin strălucitoare. Fetele Rac pot fi foarte încăpățânate. Odată ce lansează o părere, vor aștepta cu nerbăbdare să fii de acord cu ea. Urăște conflictele și dezacordurile. Preferă să stea cât mai departe de situațiile furtunoase. De certuri. Singura dată când fiica ta se va lupta cu adevărat va fi atunci se va simți amenințată. Sau când armonia și unitatea familiei vor fi perturbate.  

Băiatul Rac

Băiatul tău Rac este destul de timid și oarecum secretos. Uneori îți va fi greu chiar și ție, ca părinte, să-l citești. Are nevoie de timp pentru a fi el însuși în preajma altor persoane. Este inteligent, plin de compasiune, dar puternic guvernat de propriile emoții. Când simte ceva într-un mod profund, nimic nu-i stă în cale și nimic nu-i schimbă părerea. Îi pasă ca în spațiul său personal să fie ordine și liniște. Se va supăra dacă izbucnește vreo ceartă în casă.  

La fel ca și pentru fata Rac, pentru băiatul Rac sunt foarte importante ”bunurile personale”. Și nu pentru că ar fi lacom, ci pentru că are gusturi specifice la care ține. În ceea ce privește relația lui cu familia, una dintre caracteristicile esențiale este afecțiunea și legătura puternică cu tine, mama lui. Față de întreaga familie manifestă un sentiment intens de loialitate. Pentru că este atașat atât de mult de familie, băiețelului tău Rac îi place să petreacă destul de mult timp acasă. Acolo unde se simte în siguranță. Și tot din dorința de a se simți protejat, se va încojura de oameni care-i vor asigura acest sentiment și care manifestă același interes pentru familie ca și el.

Vulnerabilitatea lui îi atrage destul de ușor pe oameni către el, motiv în plus pentru fiul tău Rac să aibă grijă atunci când își alege prietenii.

Pe scurt

Verbul reprezentativ ”a simți”, Planeta care îl guvernează  – Luna, pietrele zodiei – perlă și rubin, numere norocoase 2 și 7, element natural – apă, culorile zodiei rac – violet, argintiu, verde marin. Zi benefică – luni.

Celebrități Rac: Louis Armstrong, Harrison Ford, Ernest Hemingway, Tom Cruise, Khloe Kardashian, Jane Lynch

Copilul Leu (23 iulie – 22 august)

În sala de sport din ”Regatul” său, nu ai să-l vezi pe Leuțul tău în acțiune. Nu azi și nici altădată. Dacă te uiți cu atenție, mai degrabă îl vezi în tribuna centrală. Ba nu, cea oficială, urmărind de sus, relaxat, jocurile.

Copilul Leu vrea să fie conducătorul ”haitei” lui, lucru pe care ceilalți îl acceptă în mod natural. Dar cu toată impozanța și prestanța pe care le afișează, nu uita ca Leuțul tău are și o latură sensibilă. Pe care o vei simți mai ales în clipele în care simte că te-a dezamăgit cu ceva. În acel moment, va trebui să-i amintești Leului tău că dragostea pe care i-o porți nu este accidentală. Și nici nu e condiționată de ceva anume. E permanentă. Și pentru totdeauna. Siguranța dragostei tale îl echilibrează, îi dă putere și încredere.

Lideri înnăscuți

Leuții reacționează și răspund foarte bine la încurajări și laude. Debordează de energie. Au abilități de conducători și de buni organizatori. La școală sau într-un grup de prieteni Leuții își manifestă foarte ușor și dezinvolt aceste calități de lider și inițiator al diverselor acțiuni și activități.

Copiii Leu întâmpină ceva dificultăți atunci când vine vorba să accepte autoritatea celor din jur. E și normal…doar vorbim despre niște regi ai junglei. Nu sunt prea fericiți când îi împinge cineva de la spate să meargă la lecții. Deși sunt deștepți și învață cu ușurință, trebuie dusă muncă de lămurire ca să-și facă temele. Poate sunt șanse să-i convingi și să-i îndupleci dacă le reamintești de notele bune pe care le au la școală. Reacționează foarte bine la laude, așa că nu le va displăcea să audă, din nou, că sunt cei mai buni din clasă. Acest lucru le gâdilă orgoliul, ceea ce i-ar putea motiva să facă mai multe teme decât i-au fost cerute.

Spre deosebire de pisicile domestice, Leuțului tău nu îi place somnul. Și nici să meargă devreme la culcare. Fiind foarte activ, se teme ca nu cumva să rateze ceva important de făcut sau de văzut. În sensul ăsta, va trebui să te gândești la o rutină pe care să o respecte și care să-l trimită la culcare la ora stabilită de tine.

Leuțul este interesat de sarcini grele și importante

Legat de treburile casei și aici este necesară o mică strategie. Poți să-l responsabilizezi cu ceva, să-i dai de făcut diverse treburi. Însă nu-l deranja cu lucrurile mărunte cum ar fi strânsul hainelor de pe jos, de exemplu. El are nevoie de sarcini regești. Cheia este ca atunci când îl delegi să facă ceva anume, să îi spui că nimeni altcineva nu se poate ocupa atât de bine de acea treabă în afară de el. Iar dacă vezi că nu se descurcă extraordinar, nu îl critica. Nici de față cu alții, dar nici în privat. Spune-i personal, pe un ton normal. Și propune-i niște sugestii de genul ”ai fi de acord dacă ai încerca să faci așa? Poate iese mai bine. Hai să vedem”.

În final…un sfat important ar fi să ai grijă ce îi spui ori promiți Leuțului. Una dintre cele mai puternice trăsături ale Leilor este aceea că nu suportă nici cele mai mici minciuni. Prin urmare, dacă îi promiți ceva și nu te ții de cuvânt, s-ar putea să nu uite niciodată. Și odată ce se rupe lanțul încrederii, mai greu îl resudezi. Până și părinții vor avea parte, în astfel de situații, de răceala lui, până când hotărăște el singur că poate trece peste. Leuțul iartă, dar nu uită.

Fata Leu

Dacă ai o pisicuță în preajmă și te gândești că atunci când va crește, se va transforma într-o felină veritabilă care doar va urla, te înșeli. Leuțele vor fi vocale, da, însă doar atunci când au ceva anume de spus și vor cu orice preț să se facă înțelese. Altfel, să știi, ele sunt foarte sensibile și lipicioase. Acel regal sonor este doar de ”show”. Și este, de asemenea, un fel de mecanism de autoapărare pe care-l pune în funcțiune atunci când simte ea.

Ca părinte, cum deseori am menționat în acest articol, este foarte important să îi arăți copilului dragostea ta. El trebuie să simtă că este iubit. Are nevoie de afecțiune, indiferent cât de mândru, puternic, nervos, independent pare. Felul acesta deschis de a împărtăși sentimentele îl va ajuta și mai târziu, în viața sa de adult. De asemenea, fii deschisă și atunci când trebuie să rezolvați ori să lămuriți ceva. Și, mai ales, fii clară cu indicațiile și comentariile. Leuța ta s-ar putea să interpreteze greșit o situație și se va simți vinovată de un lucru pe care nici măcar nu l-a cauzat ea.

Încercată de mici aroganțe

În general, fata Leu este destul de încrezătoare și nu duce lipsă de stimă de sine. Uneori, va părea că această stimă de sine este exagerat de mare, dar dacă o ajuți să își echilibreze emoțiile și felul în care gândește, acea încredere o va ajuta mult în viață. Mai ales în îndeplinirea obiectivelor pe care și le va fixa.

Faptul că deja se vede ca fiind regina Junglei poate stârni ceva conflicte în grupul ei de prieteni. Fiind atât de spirituală și încrezătoare, îi va intimida pe amicii ei de la joacă sau pe colegii de la școală. Mai ales dacă aceștia nu sunt atât de ”învățați” precum este ea. Așa că, pentru a evita să crești un copil arogant, ajut-o prin ”active parenting”. Ghideaz-o, susține-o, învaț-o din timp. Fă-i cunoștință cu valorile care trebuie să o reprezinte încă de timpuriu. Acestea constituie baza formării caracterului de mai târziu.

Cheia în relația cu copiii Leu este menținerea în echilibru a diferitelor aspecte ale comportamentului lor. Lucru ce se realizează prin aplicarea unui raționament riguros și consecvent. De la un moment dat, fetița Leu va începe nu doar să înțeleagă acele idei pe care i le-ai transmis. Dar le va și aplica în comportamentul ei de zi cu zi. Și asta datorită faptului că o altă trăsătură de caracter a Leului este aceea că răspunde bine la argumentele raționale.

Este loială

Fata Leu este plină de viață. Râde din toată inima, trăiește viața din plin și iubește cu pasiune. Dar nu te îndoi de faptul că această latură romantică, sensibilă o va opri în a-și scoate gheruțele atunci când e deranjată. Când i se zburlește coama, acordă-i timp pentru a se calma, înainte să ieși la înaintare cu reproșuri și critici.  

În loc de concluzie..Fetița Leu este o prietenă bună, este sociabilă, afectuoasă, loială. Iartă aproape orice, mai puțin minciunile.

Băiatul Leu

Ridicați cortina, părinți. Aveți un băiat Leu în casă căruia îi place foarte mult scena. Dați-i șansa să fie în fața oricărui reflector și veți vedea cum i se luminează fața de bucurie. Nevoia de atenție este o trăsătură nativă a lui. Carisma pe care o are e motiv de mare mândrie și chiar infatuare. Părinții trebuie să intervină în aceste cazuri, folosind metode pozitive și constructive de educare și modelare a lui.

Observați-l în comunicarea și relaționarea cu prietenii. Vedeți dacă se poartă normal ori dacă manifestă un soi de exasperare cauzată de nivelul celorlalți copii pe care el i-ar putea considera inferiori (fizic, mental…) Smerenia nu este punctul forte al Leuților. În copilărie, pot exista momente în care vor fi catalogați ca fiind niște mici arogați. Mici, însă pot deveni mari aroganți, dacă părinții nu le corectează delicat, dar ferm, aceste scăpări.

Empatic, dar mai puțin diplomat

Aparent, Leuțul este de neclintit, dar nu uita totuși că ascunde în el o mare sensibilitate. Are o inimă imensă, dar uneori nu dă dovadă de cel mai bun raționament. Îi pasă de puii pe care îi vede pierduți sau lipsiți de apărare, dar nu prea remarcă pericolele atunci când îi ies în cale. Această parte sensibilă a lui poate fi speculată de oamenii rău intenționați.

Dimplomația nu este punctual forte al Leului. Și nici iertarea, atunci când a fost înșelat și rănit profund. Singurul mod de a-ți ajuta băiatul Leu este ca atunci când stai de vorbă cu el, să vii cu argumente foarte solide și convingătoare.

Când va ajunge la vârsta adolescenței, părinții trebuie să fie cu ochii pe băiatul Leu. Este vârsta la care va manifesta pasiuni profunde, depășite în intensitate doar de cele ale Scorpionilor. Nu fiți surprinși dacă îl vedeți distrat sau intrând cu capul într-un stâlp, în timp ce se uită după fete. Totodată, Leul va fi mereu bine crescut și se va purta ca un domn.

Pe scurt

Verbul care îl caracterizează ”a face”, Planeta care îl guvernează – Soare, Pietrele prețioase caracteristice zodiei – Rubin și Peridot, Numere norocoase – 1 și 4, Elementul naturii  – Focul, Culoarea zodiei – portocaliu, Ziua norocoasă – Duminică.

Celebrități născute în zodia Leului: Mick Jagger, Mae West, Robert Di Niro, Madonna, Alfred Hitchcock, Andy Warhol

Copilul Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Astrologul și poeta Lind Goodman caracteriza foarte frumos această zodie. Spunea despre cei născuți sub semnul Fecioarei că se află printre noi pentru a ne învăța că dragostea este pură și că prin iubire ne împlinim. Exact ca Maica Tereza, copilul tău Fecioară are nobilul rol de a servi omenirea și de a răspândi iubire oriunde s-ar afla el.

Trăsături, personalitate, caracteristici

În calitate de părinte al unui copil Fecioară, vei observa destul de repede faptul că personalitatea lui tinde spre perfecțiune. Cei născuți în zodia Fecioară sunt, prin natura lor, perfecționiști desăvârșiți. Sunt, de asemenea, ajutoarele de nădejde ale mamei. Vor accepta orice acvititate și sarcină li se dă, pentru că le place să ajute, să se simtă folositori. Micuțul din zodia Fecioară va gravita în permanență în jurul tău, mămico, cu câte ceva în mână, aratându-ți ce a mai făcut și întrebând ce ar mai fi nevoie să rezolve. Este un copil grozav, dar..natura lui altruistă l-ar putea determina să se neglijeze pe el.

Fecioara adoră să învețe

Niciodată, cărțile și materialele educaționale nu vor fi suficiente pentru copilul Fecioară. Învață repede. Asimilează informații ușor. Știe să asculte. Știe să întrebe. Este perspicace. Meticulos și serios.

Îi place să se concentreze atunci când lucrează la un proiect. Îl duce la bun sfârșit, iar când își termină treabă, are grijă să lase curat în urma lui. Camera lui nu va fi niciodată în dezordine. Pare un vis pentru alți părinți, așa este? Totuși, amintește-i copilului tău Fecioară că, din când în când, mai trebuie să se și joace. Are nevoie și de mici ”capricii” în viața lui, altfel riscă să se transformă în mici dependenți de muncă.

În sufletul lui, copilul Fecioară crede că trebuie să fie fără de cusur pentru a merita dragoste. Aspectul acesta este puțin delicat pentru un părinte. Cum să îl faci să înțeleagă și să accepte cu toată ființa faptul că el, copilul tău Fecioară, este demn de toată dragostea?

Sportul o ajută pe Fecioară să aibă încredere în ea

Fecioarele nu au parte de o personalitate amuzantă din naștere. Cu toate acestea, lor le place distracția. Le place să râdă, să se amuze. Reacționează la glume. Le place să se joace și să fie implicați în activități de grup cu prietenii sau colegii. Prin urmare, duceți-le în drumeții, excursii, implicați-le în tot felul de activități în aer liber. Antrenamentele, practicarea unui sport în general, le ajută foarte mult pe Fecioare. Nu doar menținându-le într-o formă bună, dar consolidând încrederea în sine.

Fata Fecioară

O fetiță Fecioară se numără printre cei mai de încredere copii pe care îi veți întâlni vreodată. Acestui semn solar îi place consistența, stabilitatea și încrederea. Oferă iubire și cere iubire.

Fetele Fecioară au farmec, au simțul umorului, sunt înflăcărate, atente la detalii, migăloase, organizate și ordonate.

Fecioarele sunt pline de calități, așa este? Totuși, ar fi un lucru important de care trebuie ținut cont. Nu reușesc să ajungă prea repede la niște concluzii. Le ia ceva timp până se hotărăsc ce alegere să facă între mai multe decizii. Stau, se gândesc, se perpelesc, oftează, obosesesc gândindu-se ce anume să aleagă. Examinează fiecare detaliu, fiecare fațetă a alegerii puse în fața lor. Dar, dacă ne gândim că decizia va fi luată de mintea lor sistematică, atunci totul este în regulă. Deși luată greu, decizia finală trebuie să fie una grozavă.  

Tradiționalistă

Chiar dacă se decide greu atunci când are în față niște alegeri, odată pornită pe o cale, Fecioara devine foarte hotărâtă. Poate părea introvertită, dar acesta este modul în care se manifestă ea atunci când e concentrată să rezolve ceva, să facă un lucru. Tu, ca părinte, nu trebuie decât să îi reamintești, din când în când, să se mai și distreze.

În unele momente, vei avea impresia că fata ta Fecioară face parte dintr-o altă lume. Că aparține unui alt timp. Are un simț dezvoltat al tradiției și convenției care ar putea fi considerate de alții ca fiind de modă veche. Este doar ceva nativ, având în vedere faptul că zodia Fecioară este o zodie de Pământ. De aici și sensibilitatea ei aparte și atașamentul acesta față de tradiții.

Băiatul Fecioară

Băieții Fecioară sunt un fel de ”giganți” blânzi. Sunt pretențioși, au așteptări mari și sunt perfecționiști. În timp ce alți băieței se străduiesc să coloreze în interiorul liniilor și formelor, copilul tău Fecioară creează acele linii și forme. Sunt ordonați și extrem de isteți.

Foarte inteligenți

Uneori vei avea impresia că nu poți ține pasul cu raționamentul băiatului tău Fecioară. În expunerea unei situații, va povesti foarte clar, cu lux de amănunte, ceea ce a declanșat ori dus la acea întâmplare. Are memoria unui elefant. Nu va uita niciodată detaliile importante ale unui moment. Tu, ca părinte, ai putea să te simți cumva frustrat, când vei vedea că micuțul tău te-a depășit din punctul acesta de vedere  

Băieții Fecioară au calități de artiști și veleități de lideri. Sunt diplomați. Nu le plac disputele. Preferă să intervină într-o ceartă pentru a oferi niște soluții menite să rezolve problema creată. Cuvântul ”nedreptate” nu face parte din vocabularul lor. Când vine vorba de conflicte personale, băieții Fecioară vor da dovadă de o atitudine matură, atipică vârstei lor. Dacă cineva îi atacă sau îl jignește, preferă să se distanțeze, în loc să se angajeze într-o ceartă.

Pe scurt

Verbul caracteristic zodiei – ”a analiza”, Planeta protectoare  – Mercur, Pietrele zodiei Fecioară – Peridot și Safir, număr norocos – 5, Semn de Pământ, Culoarea zodiei – albastru închis.

Celebrități în zodiac Fecioarei: Michael Jackson, BB King, Amy Winehouse, Sophia Loren, Prince Harry, Beyonce Knowles

Copilul Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

”A iubi frumusețea, înseamnă a iubi lumina” Victor Hugo. Este exact ceea ce îi caracterizează pe cei născuți în acest semn zodiacal.

Balanțele sunt semnul complet al zodiacului. Se nasc cu o abilitate ieșită din comun de a vedea, percepe situații și oameni în esența și complexitatea lor. În timp ce alții rămân blocați pe o singură idee, Balanțele pot analiza o problemă din mai multe puncte de vedere.

Trăsături, personalitate, caracteristici

Dacă treci pe lângă un câmp plin cu flori, iar după câteva minute, dacă privești înspre el, s-ar putea să fie gol. Sau aproape gol. În mijlocul lui, stă Balanța noastră, rupând petalele ultimei flori și întrebând pentru a milioana oară ”Mă iubește, nu mă iubește. Mă iubește, nu mă iubește”.

Părinții copilului Balanță să știe faptul că nu au sarcini dificile de dus și obstacle mari de întâmpinat. Copilul Balanță are o personalitate destul de echilibrată și, dacă este crescut într-un mediu sănătos, va ajunge un adult fericit și stabil.

În cercurile de prieteni, copiii Balanță vor să audă mai multe puncte de vedere vizavi de orice subiect în discuție. Când apar conflicte, Balanța va face în așa fel încât să echilibreze situația. Nu vrea ca cineva să fie dezavantajat. Această manieră pacifistă a Balanței o face destul de populară și de iubită de cei din jur. Totuși, din acea mulțime de prieteni, copilul Balanță va alege doar câțiva care să-i fie apropiați. Compania prietenilor este destul de importantă pentru el. Iar atunci când nu primește dovezi de prietenie adevărată, imaginația lui destul de bogată s-ar putea să creeze prieteni falși.

Matur și pacifist

Copilul Balanță preferă discuțiile în privat, cu o persoană, decât cele de grup. Are un fel aparte de a gândi, de a se exprima. Adesea se conectează cu persoane mai mari ca vârstă decât el. Inclusiv cu părinții lui. Fiți pregătiți pentru întrebările și solicitările lui cu privire la felul în care privește viața. Acesta este un aspect destul de important al personalității Balanței. Este foarte deschis, serios și mai puțin emoțional atunci când vorbește cu persoanele în care are încredere.

Balanțele au simțul corectitudinii bine ”reglat”. Noțiunile de ”rău” și ”bine” sunt clar definite și delimitate în mintea și inima Balanței. De aceea, ele se erijează în negociatori cu normă întreagă. Atât în sânul familiei, cât și în grupurile de prieteni, se vor asigura că normele de bun simți și corectitudine sunt respectate de toată lumea. Combină aceste calități ale copilului tău Balanță cu nevoia de armonie și vei vedea ce copil deosebit ai. Un pacifist înnăscut care întodeauna va reacționa bine la vorbele frumoase și nu la urlete sau reproșuri.

Nu suportă negativitatea

Negativitatea îmbolnăvește o Balanță. Copilul Balanță se detașează cu ușurință de situațiile și discuțiile toxice. Și atât de deranjată de negativitate este Balanța, încât va face orice este posibil pentru a o evita. Din păcate, asta ar putea include o minciunică, un furtișag, o năzdrăvănie mai puțin etică.

Balanțele sunt mari iubitoare de frumos, în toate formele existente. Caută în mod constant să se înconjoare și să trăiască într-un mediu dădător de frumos. Și nu pentru că ar fi superficiale. Astrologul Linda Goodman caractreriza Balanțele astfel: acest semn se află printre noi pentru a ne învăța că iubirea este frumusețe și armonie. Balanțele au un simț sofisticat și un discernământ aparte atunci când vine vorba de frumos. Deși metodele lor de a arăta acest lucru ar putea fii mai puțin etice, intențiile sunt nobile. Balanțele vor, prin natura lor, să învețe pe toată lumea că iubirea este răspunsul la orice întrebare.  

Zodiacul copilului tău – Fata Balanță

Influența Planetei Venus le face adorabile pe fetele Balanță. Le place să îi facă fericiți pe cei mai apropiați. De asemenea, tânjesc mult după atenția și afecțiunea lor. Niciodată nu va fi prea mult, prea des pentru a-i spune ”te iubesc” fetei Balanță.  

În ceea ce privește camera fetei Balanță, concentrează-te pe culori vesele și aranjamente frumoase, atunci când o decorezi. Las-o și pe ea să te ajute. Te-ar putea surprinde cu gusturile ei avangardiste. Să nu te mire dacă vrea să transforme un întreg perete într-o tablă de desen pentru ea și prietenii ei.

Fata Balanță este generoasă. Nu cunoaște cuvântul ”lăcomie”. Este sufletistă și miloasă. E posibil să te trezești la ușă cu ea și niște maidanezi care au nevoie de ceva mâncare sau tratamente medicale pentru rănile lor. Sau chiar cu niște oameni ai străzii. Prin urmare, pregătește-te să discuți cu ea pe această temă. Trebuie trasate limite în ceea ce privește interacțiunea cu persoanele necunoscute.

Bună organizatoare

Când vine vorba de viață socială, nimic nu o face mai fericită pe fiica ta Balanță decât o petrecere. Oferă-i acestui semn stelar posibilitatea de a cotribui la crearea oricărui eveniment. Fie că este vorba de o petrecere de zi de naștere, fie de o sărbătoare. Se va ocupa cu conștiinciozitate și în cele mai mici detalii de organizare. Exact ca un om mare. Trebuie să știi că Balanța are un potential mare organizatoric încă de la vârste fragede. Particularitate care se va accentua mai ales în perioada adolescenței.

Fetița Balanță apreciază timpul pe care îl petrece cu familia. Iar această trăsătură face ca relația dintre ea și părinți să fie mai sudată și mai empatică. Părinților li se va destăinui în legătură cu frământările și gândurile ei secrete. Așă că voi, părinții, puteți profita de aceste ocazii pentru a-i asculta cu atenție neliniștile. Veți știi, prin urmare, cum să o ajutați și să o susțineți.

Băiatul Balanță

Băiețelul tău Balanță este un adevărat aducător de pace în sânul familiei. Când sunt mititei, băieții Balanță sunt atât de sensibili încât izbucnesc imediat în plâns dacă ridici tonul la ei. Sau dacă sunt certuri în casă. Însă pe măsură ce cresc, vor reuși să gestioneze emoțiile și vor acționa prompt atunci sunt asistă la conflictele din sânul familiei. Intervin, încearcă să aplaneze și să rezolve problemele.

Dar există și reversul. În funcție de situații, dacă ei simt că ar ajuta mai mult, stau deoparte și analizează totul de pe margine. În orice caz, trebuie știut că băieții balanță își asumă un rol activ în crearea armoniei.

Băiatul Balanță este un prieten foarte bun. Are abilități de comunicare și este foarte sociabil. Iar una dintre cele mai frumoase trăsături pe care o are este aceea că își dorește din toată inima tot ce este mai bun pentru oamenii la care ține. Știe cum și când să intervină atunci când lucrurile nu merg prea bine. Are soluțiile la îndemână. Totuși, băiatul Balanță își alege mai greu și cu atenție prietenii. Dar odată ce îi are, aceștia se pot simți norocoși.

Iubește laudele și recompensele

Balanța ta are momente când deciziile și gândurile lăuntrice nu îi dau pace. Și este confuz. Trebuie să intervii, să îl asculți și să îi acorzi tot sprijinul de care are nevoie. Balanța iubește laudele, răsfățul și recompensele. Și cum să nu le primească atâta timp cât este un băiețel atât de dulce. Alte caracteristici ale băiatului Balanță: este foarte organizat, are simț artistic și gravitează în jurul activităților care au legătură cu muzica.

Pe scurt

Verbul caracteristic zodiei – a echilibra, Planeta care guvernează zodiac – Venus, Pietre zodiei  – Safir și Opal, Număr norocos – 6, Elementul natural  – aer, Ziua norocoasă – Vineri

Celebrități născute în zodia Balanței: Sting, TS Eliot, Ray Charles, Catherine Zeta-Jones, Julie Andrews, Mickey Mantle

Copilul Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Întâi de toate, acest semn stelar de apă are un fler ieșit din comun în a citi oamenii. Dacă nu ești sigură de ceva sau de cineva, citește reacțiile de pe fața copilului tău Scorpion. Vei afla răspunsurile oglindite în atitudinea și manifestările lui. Copilul Scorpion dezvoltă abilități de clarvăzător, așa că, dacă îl vei auzi vreodată spunându-ți că a vorbit cu străbunica lui, s-ar putea să nu inventeze. Spooky, așa e? Este extrem de inteligent. Iar uneori are ciudățeniile lui, mai puțin înțelese de ceilalți. Este sensibil, încercat de emoții destul de puternice. Copilul Scorpion simte fiecare cuvânt până în adâncul sufletului. De aceea, reacțiile lui pot fi șocante și surprinzătoare în anumite circumstanțe.

Iubitori și curajoși

Atât copilul Scorpion, cât și adultul iartă destul de greu atunci când cineva îi supără foarte tare. Dar spre deosebire de cei ajunși la maturitate, trecuți prin viață și capabili să se tempereze, copiii sunt mai aprigi. Mai persistenți în dorința lor de a se răzbuna. La nervi, s-ar putea debarasa destul de rapid de un prieten, în urma unei certe urâte. Copiii Scorpion merg pe principiul ”Totul sau nimic”. Așa că învață-i de timpuriu cum să își gestioneze emoțiile și să își controleze reacțiile.

Pentru a-i fi de ajutor vulcanicului Scorpion, întâi pune-ți vesta de salvare, după care puteți pleca împreună în aventura de pe marea învolburată. Copiii Scorpioni sunt foarte curajoși, iubitori și răspund foarte bine la dragostea necondiționată. Nu îi impresionează tonul ridicat, dar trebuie, la un moment dat, să știe că există și niște limite. Totuși, impune-le cu delicatețe și nu prin forță, dacă nu-ți plac dramele în familie.

Părinții copilului Scorpion trebuie să fie deschiși și corecți față de puiul lor care, la cea mai mică greșeală, își pierde încrederea. Copilul Scorpion nu răspunde bine la comanda ”fă cum îți spun eu și nu cum fac eu”. Comportă-te cu el exact așa cum ai dori să se poarte și el. Ești modelul lui, până la urmă.

Fata Scorpion

Fetița ta Scorpion are preocupări legate de viitor. Cum ar fi, de exemplu, ce profesie vrea să aibă când va fi mare. Așa că va începe de timpuriu să-și creeze uneltele necesare pentru a-și atinge scopul urmărit. Desigur, planurile se pot schimba pe parcurs, odată ce crește. Dar determinarea rămâne neschimbată.

Din cauza faptului că este mai secretoasă, vei întâmpina ceva probleme în comunicarea cu ea. Iar uneori va trebui să scoți din jobenul propriu ceva secrete pentru a o determina și pe ea să facă același lucru. Iar dacă vrei să spui cuiva un secret și-ți dorești să nu fie transmis mai departe, spune-i-l ei. Scorpionul este persoana potrivită. În plus, micuța Scorpioancă se va simți bine și importantă văzând că ai încredere în ea.

Scorpionii sunt, cum se spune, ”păsări de noapte”. Asta înseamnă că s-ar putea să fie nevoie să le formezi o rutină anume când vine vorba de ora de culcare.

Am spus deja și repetăm. Scorpionii sunt din cale afară de sensibili. Dar această sensibilitate nu iese ușor la iveală și s-ar putea să sufere în tăcere, atunci când au câte o problemă. Faceți tot ceea ce puteți pentru a-i ajuta să se elibereze de acele emoții.

Un sfat pe care să-l transmiteți taților, dragi mămici. Pregătiți-vă bine, pentru că fata Scorpion va atrage mulți pețitori. Farmecul Scoprionului este greu de depășit.

Băiatul Scorpion

Scorpionii masculi iubesc să domine familia. Sunt caracterizați de o forță fizică mare, sănătate bună și o doză considerabilă de agresivitate care ar trebui îmblânzită din timp. Este necesar ca părinții să alterneze continuu atitudinea ceva mai strictă cu manifestările afectuoase fără de care Scorpionul nu poate funcționa bine. Băieții Scorpion au un simț teritorial foarte dezvoltat. Folosesc spatiul intim al camerei lor atunci când simt nevoia să se retragă pentru a rămâne singuri cu gândurile care îi frământă. Nu intrați neanunțați în sanctuarul lor. Băieții Scorpion prezintă câteva trăsături în comun cu fetele Scoprion. Vor să știe adevărul, în orice situație, și țin ca promisiunile care i-au fost făcute să fie respectate.

Au minți sclipitoare și personalități magnetice. Pentru că sunt deschiși în a învăța de la cei mai mari, adulții trebuie să manifeste comportamente demne de a fi urmate. Le place disciplina, dar au nevoie și de dragoste și de tandrețe. În lipsa pasiunii, vor deveni distanți, reci, timizi, plini de temeri și dominți de fobii. Sunt sinceri și receptivi. Sunt atrași de mistere și magie. Asta înseamnă că, la maturitate, ar putea deveni detectivi buni.

Pe scurt

Verbul care caracterizează zodia Scorpion: ”A dori”, Planeta care guvernează zodia – Marte, Pietre reprezentative zodiei – Opal și Citrin, Număr norocos – 9, Culoarea Zodiei – Roșu închis, Ziua norocoasă – Marți. Celebrități născute în zodia Scorpion: Julia Roberts, Katy Perry, Sally Field, Leonardo DiCaprio, Charles Prince of Wales și Pablo Picasso.

Copilul Săgetător (22 noiembrie – 20 decembrie)

Curios, aventurier, încrezător în forțele-i proprii. Plin de viață și cu un simț al umorului dezvoltat. Când râde copilașul tău Săgetător, toți cei din jurul lui se vor încărca de bună dispoziție. Pe măsură ce crește, farmecul lui personal va fi din ce în ce mai evident. Setea de cunoștere pe care o are poate deveni chiar obositoare la un moment dat pentru ceilalți. Și asta pentru că pune nenumărate întrebări. Din dorința de a afla cât mai multe.

Săgetătorilor le place să se joace în aerul liber. Le plac sporturile și, de obicei, activitățile antrenante. Sunt inocenți, chiar naivi, ceea ce poate constitui o problemă deoarece sunt ușor influențabili. Pentru că acționează în relație strânsă cu entuziasmul lor, Săgetătorii pot fi inconsecvenți dacă nu sunt motivați pozitiv. Așa că rezultatele lor de la școală vor fi mai puțin satisfăcătoare dacă se plictisesc. Copilul Săgetator e bun organizator de spectacole de casă. De exemplu, săritul de pe canapea, dansul, cântatul sau alte activități amuzante inițiate de el doar pentru a smulge audienței zâmbete.

Copiii Săgetători nu stau prea bine la capitolul finanțe, cu excepția situațiilor în care sunt învățați de mici despre puterea și valoarea banului. Părinții trebuie să le explice micuților Săgetători importanța banilor și cum trebuie cheltuiți. Dar și economisiți. Săgetătorul este isteț, așa că va asimila ușor informațiile. Îi place să vorbească, să povestească și să citească.

Fata săgetător

Fetițele Săgetător au un farmec aparte și, ce-i drept, le place să fie admirate. Încă de mici, vei descoperi ce volubile sunt. Vorbărețe din fire, fetele Săgetător nu vor întâmpina probleme în a-și exprima deschis gândurile. Uneori îi stânjenește cu dezinvoltura lor chiar și pe părinți. Care vor trebui să ceară scuze mătușii Geanina pentru ”indiscrețiile” și neplăcerile create de micuța Săgetătoare. Însă nu e motiv de supărare. A fi directă ține de natura zodiei ei. Evident, cu timpul, pe măsură ce crește, va mai șlefui felul în care se exprimă, dar tot directă rămâne. Diplomația nu este punctual ei forte.

Arcașii zodiei nu tolerează sub nicio formă minciunile. Nu le plac nici criticile aduse în mod repetat. Fetele Săgetător au o perspectivă frumoasă de a vedea lucrurile. Pozitivismul care le reprezintă îi poate molipsi și pe ceilalți. Indiferent de situație, pentru ele, finalul se va rezolva întotdeauna așa cum trebuie. Adică bine. Acest fel de a gândi le va ajuta mai ales în anii maturității, atunci când vor avea de înfruntat cu adevărat problemele vieții.

Își iubește familia, dar și independența

Deși este foarte legată de familie, fata Săgetător nutrește și dorința de a fi liberă. Independentă. Asta înseamnă că la un moment dat va dispărea din vizor, fără să spună și fără să știi unde a plecat. Ceea ce nu e prea bine. Amintește-i des că nu-i ia decât o secundă să te sune ori să îți trimită un mesaj informativ.

Fata Săgetător este sensibilă și simte foarte profund. Chiar duce lupte interioare cu trăirile pe care le are (adesea…singură). Dar asta ține de natura ei. Singurătatea asumată. Și atâta timp cât nu durează prea mult această înstrăinare, nu ai de ce să te îngrijorezi. Situația este sub control. Spre deosebire de fetele Taur, Săgetătoarelor le place să cheltuiască. Imediat ce fetița ta își primește alocația, pregătește-te de o plimbare până la mall. Singura modalitate prin care poate economisi banii este plănuirea unei călătorii. Fetei Săgetător îi plac mult aventurile. Călătoriile. Dacă există șansa asta, nu ezita să îi arăți lumea. O vei face foarte fericită.

Băiatul Săgetător

Țineți-vă bine, dragi părinți de Săgetător. Aveți în familie un maaare aventurier. Va profita de orice ieșire banală pentru a o transforma într-o experiență de explorare deosebită. Să nu te surpindă dacă în jocurile lui imaginare se transformă într-un pirat plecat pe mare în căutare de comori. Sau dacă se vede astronaut gata de aselenizare. Băiatul Săgetător nu este doar un visător. Dar și un copil plin de energie de care se va folosi pentru a transforma dorințele lui mărețe în realitate.

Chiar dacă este un copil dulce și plăcut și simți că-l vrei doar lângă tine, trebuie să știi că Săgetătorului îi place independența. Și nu te îngrijora, el te iubește și te va iubi mereu. Dar unedva, acolo, e o lume care așteaptă să fie descoperită. Pe măsură ce crește, vei observa în gândirea lui un soi de maturitate care va deveni din ce în ce mai profundă.

Exploziv, dar are farmec

În societate, băiatul Săgetător este plăcut. Are prestanță. Este oarecum autoritar și impune respect. Poate fi un lider foarte bun datorită simțului acut al dreptății și al minții lui sclipitoare. Dar această impresie durează până la primul moment când se enervează. Moment în care va exploda și va scoate pe guriță cuvinte mult prea oneste. Are limba ascuțită și folosește cuvinte tăioase. Parentingul pozitiv i-ar prinde bine pe mai târziu. Învață-l, așadar, cât de timpuriu posibil, că înainte să scoată foc și fum pe nări, să numere până la trei. Sau chiar până la zece. Dacă va vedea că metoda este eficientă, va prinde încredere și se va simți motivat să o aplice din nou. Astfel că, de la un moment dat, va începe să își gestioneze singur exploziile comportamentale.

Alte caracteristici: îi cam lipsește noțiunea timpului, nu prea îi place să fie forțat să respecte termene limită. Săgetătorul nu planifică. El face.

Pe scurt

Verbul caracteristic zodiei – a înțelege, Planeta care guvernează zodia – Jupiter, Pietrele zodiei Săgetător – Citrin și Opal Albastru, Număr norocos 3, Elementul naturii – focul, Culorile zodiei – Mov și Bleu, Ziua norocoasă – Joi. Celebrități născute în zodia Săgetător – Jimi Hendrix, Ms M. Bette Midler, Mark Twain, Frank Sinatra, Walt Disney, Brad Pitt

Copilul Capricorn (21 decembrie – 19 ianuarie)

Copilul Capricorn este foarte determinat. Muncitor, ambițios și consecvent în acțiunile care îl motivează foarte mult. Este un bun sfăturitor și un prieten loial. Încă de mici, Capricornii manifestă un spirit atașat de familie și se nasc cu o minte mai matură decât le este trupul. Copiii Capricorn vin pe lume cu ideea că scopul lor este să ajungă până în vârful muntelui. Iar pentru a atinge acest obiectiv, dau tot ce este mai bun din ei.

Sunt tradiționaliști. Nu le place să se mute, nu sunt prieteni buni cu schimbările majore, preferând să rămână fideli propriei rutini. Nu îi certați atunci când greșesc. Pentru că deja o fac ei. Cu ei înșiși. Fiți înțelegători și arătați-le că îi susțineți și îi sprijiniți. Această atitudine efectiv le dă aripi și îi face încrezători.

Natura este sursa lor de inspirație și de meditație. Acolo se retrag atunci când vor să rămână cu propriile gânduri sau când vor să ia anumite decizii. Fiind un semn de Pământ, Capricornul este dominat de rațiune, sentimentele ieșind mai greu la iveală. Devine emoțional și sensibil cu persoanele foarte apropiate. Și mai ales atunci când este abordat cu delicatețe și afecțiune.

Fata Capricorn

Unul dintre lucrurile pe care părinții îl vor observa la fata lor Capricorn imediat ce va i se va contura personalitatea e că aceasta nu este un ”copilaș”. Capricornii sunt născuți să vorbească și să se poarte ca adulții. Fetele Capricorn sunt încăpățânate. Dacă le provoci, nu te aștepta să lase capul în jos. Sau, dacă îl lasă, este doar pentru a-și scoate la înaintare cornițele pregătite să preîntâmpine orice atac nedorit.

Fata Capricorn pare foarte optimistă, plină de viață și lipsită de griji. Dar sunt momente în care când cade și ea în butoiul cu melancolie. Va dori să stea singură, dar nu e indicat să o lași să se zbată cu gândurile și tristețile ei. Fii alături de ea arătându-i multă dragoste, tandrețe și înțelegere.

Este adepta respectării unei rutini proprii. Dacă o scoți din ritm, se va dezechilibra ușor. Este interesată și tentată să își facă prieteni mai mari și mai maturi. Până și la joacă va alege activitățile practice, utile, în detrimentul jocurilor de fetițe, cu prințese și păpuși. La maturitate, devine o persoană responsabilă și demnă de toată încrederea.

Băiatul Capricorn

Băieții Capricorn tânjesc după siguranță și stabilitate. Apreciază mult la părinți genul de autoritate respectuoasă și nu cea impusă și agresivă. La fel ca și fetele Capricorn, băieții acestei zodii par a se fi născut deja maturi. Încă de mici își creează scopuri. După care se gândesc intens cum să le atingă.

Băiatul Capricorn este foarte ambițios, iar la școală iese în evidență printre colegii lui de clasă. Este responsabil, atât cu sine, dar și față de familia lui. Este sensibil la cuvinte sau atitudini care l-ar putea jigni sau ridiculariza. Chiar dacă pare, (și chiar este puternic), Capricornul are nevoie de sprijinul și mângâierea familiei.

Băieții Capricorn sunt ordonați și organizați cu lucrurile din camera lor. Ceea ce nu poate decât să fie o mare bucurie pentru părinți. Și mai ales pentru tine, mămică de Capricorn.

Pe scurt

Verbul care caracterizează zodia Capricorn – ”A folosi”, Planeta care guvernează zodia – Saturn, Piatra prețioasă – Topaz albastru și Garnet, Număr norocos – 8, Semn de pământ, Culoarile preferate – verde închis și albastru închis, Zi norocoasă – Sâmbătă

Celebrități născute în zodia Capricorn – Janis Joplin, Richard Nixon, Michelle Obama, Champ Mohamed Ali, Kate Middleton, Denzel Washington

Copilul Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Un semn de apă deghizat într-un semn de aer. O combinație ”furtunoasă”.  Un copil activ, mereu dornic de acțiune și diversitate. Cum să ții ocupat un copil Vărsător? Dându-i să citească o carte bună, cu multe intrigi și suspans. Ducându-l în drumeții, implicându-l în jocuri cu aventuri, punându-l să cânte, să danseze ori să practice un sport care-i place. Pentru că sunt foarte energici, copiilor Vărsător nu le plac jocurile care îi țin mult timp lipiți de scaun. Iubesc adrenalina. Sunt mari amatori de călătorii.  

Sunt nerăbdători, ca să nu spunem mofturoși. Sunt tentați să abandoneze activitățile în desfășurare pentru unele noi. Sunt curioși, le place să facă și desfacă totul pentru a descoperi ”ce ascunde jucăria asta în interiorul ei”. Nu te speria, dragă mămică, Vărsătorii sunt pricepuți, așa că vor asambla la loc toate jucăriile pe care le-au dezmembrat. Și o vor face cu plăcere.

Sunt sociabili, își fac ușor prieteni, dar nu le plac dramele. Asta îi va face să pară oarecum superficiali sau indiferenți, până și cu persoanele foarte apropiate lor.

Fata Vărsător

Fetițele Vărsător sunt pline de carismă așa că, de mici, vor fi înconjurate de un număr mare de prieteni care doresc să se joace cu ele. Sunt independnte, ceea ce înseamnă că vor avea propriile reguli și principii după care își fac viața. Le place rutina, dar nu cea impusă de părinți ci aceea creată de ele.

Sunt destul de greu de convins să accepte alte idei, în afara celor îmbrățișate de ele. Totuși, trebuie convinse că în casă regulile le mai fac și părinții. Dar acest pas se face civilizat, printr-o discuție inteligentă. Nu te impune cu forța în fața lor. Vino cu argumente logice și calm transmise.

Băiatul Vărsător

La fel ca fata Vărsător, băiatul are și el propriile perspective sau idei și greu se lasă convins de altceva. Este curios și îi place să descopere. Așa că, dacă plecați în drumeții, și vă plimbați prin pădure, nu-l scăpați din ochi. Spiritul lui de explorator îi va dicta să se aventureze peste tot încât, la un momenta dat, va dispărea de lângă tine.

Băieții Vărsător au probleme cu trezitul dimineața. În sensul ăsta, o rutină a programului de seară i-ar ajuta foarte mult să-și regleze somnul. Când se implică în jocuri, acțiuni care le plac, pierd noțiunea timpului. Nu o fac cu rea intenție, ci pur și simplu stă în natura lor.

Sunt sociabili, mereu înconjurați de prieteni. Dezisteresați de statutul social al acestora, băieții Vărsător își apreciază prietenii pentru ceea ce sunt, pentru felul lor de a fi. Sunt creativi și inventivi. Sunt ușor supărăcioși și egocentrici. Uneori cred că problemele lor sunt, dacă nu singurele, atunci cele mai importante din lume.

Pe scurt

Verbul reprezentativ zodiei – ”a vrea”, Planeta – Uranus, Număr norocos – 8, Element natural – Aer, Culori preferate – Mov și Galben Pal, Pietre prețioase – Topaz și safir, Zi norocoasă – Miercuri

Celebrități născute în zodia Vărsător – Oprah Winfrey, Sarah Palin, Adam Lambert, Vanessa Redgrave, Whoopi Goldberg, Christian Bale, Shakira.

Copilul Pești (19 februarie – 20 martie)

Dacă zânele ar fi existat cu adevărat, cu siguranță toate ar fi fost în zodia Peștilor.

Peștii sunt sensibili, empatici și plini de compasiune față de toată lumea. Sunt profunzi și ușor afectați de schimbările din jurul lor. Sunt grijulii și miloși cu oamenii și cu animalele din jurul lor și mereu se vor ocupa în mod special de cei mai vulnerabili. Uneori, sunt atât de absorbiți în acțiunile lor prin care-i ajută pe ceilalți, încât uită de ei. Pare că tot ceea ce vrea să facă acest copil minune din zodia Pești este să îi mulțumească pe cei de lângă el.

Nu țipa la el, când greșește. Vorbește-i frumos și pune-i la îndemână acele instrumente menită să îl ajute în a-și repara greșelile. Peștii sunt suflete mai…mature. Lucru ușor observabil din felul în care povestește ori din desenele pe care le face.

Peștii au o imaginație bogată, ceea ce îi poate deruta, la un moment dat pe părinți. Aceștia se vor întreba pentru câteva clipe dacă poveștile spuse de copiii lor Pești sunt adevărate ori sunt rodul imaginației lor. Pentru că sunt atât de buni și iubitori, riscă să cadă în plasa unor profitori. Părinții trebuie să îi ajute și să-i învețe, încă de mici, că nu tot ce zboară se mănâncă. Și, deci, nu toți oamenii cu care vor interacționa merită bunătatea și atenția lor.

Fetele Pești

Sunt pline de farmec și chiar sunt conștiente de acest lucru. Prin urmare, nu ezită să apeleze la drăgălășenia lor atunci când vor să obțină ceva. Fetele Pești sunt destul de băiețoase. Nu vă mirați dacă le vedeți cocoțate prin copaci ori sărind garduri. Sunt spontane și pretențioase. Nu acceptă în anturajul lor colegi sau prieteni obraznici și neciopliți. Decât să fie în compania unor bădărani, mai bine singure în compania unei cărți bune.

Fetele Pești au o imaginație bogată. Pot transforma o cutie goală într-un adevărat castel. Sau într-o grădină secretă. Ori într-un magazin cu pietre prețioase. Este destul de ușor să le ții ocupate cu ceva. Mai mult decât imaginație, unele fete din zodia Peștilor sunt predispuse la vise premonitorii. Fii atentă la acest aspect. S-ar putea să descoperi lucruri interesante.

Băieții Pești

Peștișorul zodiacului a venit pe lume cu o rezervă nesfârșită de curiozitate și idealism. Imediat ce va începe să meargă, va începe și seria nelimitată de explorări. Nu doar că vrea să știe despre tot și toate din casa lui, dar pune mii și mii de întrebări. Așa cum este specific zodiei, Peștii sunt iubitori de natură și, inclusiv, de animale. Nu vor reacționa bine la manifestările negative, agresive asupra animalelor.

Spre deosebire de alți băieți, cei născuți în zodia Pești nu se vor sfii să plângă atunci când asistă la nedreptăți sau maltratări ale animalelor ori ale semenilor noștri. Nu le inhibați lacrimile. Sunt manifestările prin care ei își eliberează emoțiile. Le place să citească, le plac călătoriile, sunt înțelegători și au sentimente profunde pentru cei din jur. Le plac artele frumoase, sunt ușor timizi, dar sociabili, în același timp. Au o memorie bună și un simț dezvoltat al umorului.

Pe scurt

Verbul caracteristic zodiei Pești – ”A crede”, Planeta protectoare – Neptun, Număr norocos – 3, Element al naturii – apă, Culori preferate – verde deschis și culoarea lavandei, Ziua norocoasă – Vineri. Celebrități născute în zodiac Pești – George Harrison, Sade, Drew Barrymore, Gloria Vanderbilt, George Washington.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa