Ziua cea mare pentru Prințul Louis de Cambridge. Imagini de la botezul regal

Anca Vlad
botez louis
PA Images/Sipa

A fost ziua cea mare pentru Prințul Louis de Cambridge! Luni, 9 iulie, Prințul William și Kate Middleton au mers la Capela Regală din Palatul St. James din Londra. Cei doi au fost însoțiți de frații micului prinț – George și Charlotte.

printul louis
PA Images/Sipa

Kate a fost elegantă într-un costum crem creat de Alexander McQueen (care i-a creat și rochia de mireasă) și o pălărie semnată Jane Taylor.

Micul prinț, de numai 11 săptămâni, dormea în brațele mamei sale când familia a fost întâmpinată în fața capelei de reverendul Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury. În acest timp, Prințul William îi ținea de mână de cei doi copii mai mari, iar Prințesa Charlotte a atras atenția și de această dată: i-a strâns mâna cu încredere prelatului care i-a urat bun-venit și le-a spus fotografilor „Voi nu veniți!”.

La numai trei ani, Charlotte atrage toate privirile și cucerește de fiecare dată prin nonșalanță și drăgălășenie.

Ca și la frații lui mai mari, ceremonia de creștinare a fost ținută de Arhiepiscopul de Canterbury, cel care i-a botez pe George în octombrie 2013 și pe Charlotte în iulie 2015. Anul acesta, el a oficiat slujba de cununie a Prințul Harry cu Meghan Markle.

PA Images/Sipa

Acum în vârstă de 3 ani, Charlotte a fost creștinată în biserica St. Mary Magdalene din Norfolk – în aceeași biserică unde a fost botezată și bunica ei, Diana – iar ceremonia pentru George (4 ani) s-a ținut în Capela Regală din Palatul St. James din Londra. Tot aici a fost botezată Meghan anul acesta.

Părinții au ales pentru ceremonie două imnuri religioase (primul fiind compus special pentru nunta lor), iar nașii – Lucy Middleton și Guy Pelly – au ținut câte un discurs. William și Kate au ales și cântecul galez de leagăn „Suo Gân”, care a fost interpretat de Corul Majestății Sale al Capelei Regale.

matusa printului
PA Images/Sipa

Mătușa Pippa Middleton, care așteaptă primul ei copil în toamnă, a sosit împreună cu familia la botezul nepotului ei.

micul print si parintii
Samir Hussein/WireImage

Kate Middleton și Prințul William au devenit părinți pentru a treia oară pe 23 aprilie 2018. Peste doar câteva zile, ei au dezvăluit numele bebelușului – Prințul Louis Arthur Charles – o combinație a numelor din familie. Nu numai că e numele mijlociu al tatălui lui, dar are legătură și cu Louis Mountbatten (asasinat în 1979), străbunicul micului prinț. Arthur este de asemenea numele mijlociu al tatălui lui, iar Charles, bineînțeles, numele bunicului patern.

PA Images/Sipa

Prințul Louis este al cincilea în linie de succesiune la tronul britanic, după bunicul său, Charles, tatăl – Prințul William, George – fratele mai mare și Charlotte – sora lui.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa