Destinații de vacanță preferate de români în sezonul estival. TOP 5

Raluca Dumitrică
destinații de vacanță preferate de români Zakynthos
Nisip fin şi auriu, soare arzător, apă turcoaz, ce poate fi mai frumos decât o vacanţă la mare? Iată un top cu destinații de vacanță preferate de români.
  destinații de vacanță preferate de români Zakynthos
  Nisip fin şi auriu, soare arzător, apă turcoaz, ce poate fi mai frumos decât o vacanţă la mare? Iată un top cu destinații de vacanță preferate de români.

  Destinații de vacanță preferate de români – Marea, prima alegere pentru un concediu vara

  Plaje infinite, nisip fin şi auriu, soare arzător, apă turcoaz, ce poate fi mai frumos decât o vacanţă la mare? Şi, pentru că ofertele sunt multe, variate şi atractive, iată un top cu destinații de vacanță preferate de români.

  Destinații de vacanță preferate de români – Insulele greceşti

  Frumuseţea insulelor greceşti nu poate fi comparată cu nimic. Multe, frumoase şi accesibile, insulele greceşti sunt preferatele românilor când vine vorba de vacanţa de vară. Fie că vorbim de Creta, Corfu, Rhodos, Thassos, Zakynthos, Santorini sau Skyathos, farmecul Greciei este unul aparte. Plajele cu nisip fin sau pietricele alb şi apa limpede de culoarea smaraldului, înconjurate de păduri de pini, sunt locurile perfecte pentru o vacanţă de vis. Printre cele mai căutate destinaţii de anul acesta se numără Creta, Corfu şi Skyathos.

  Insula Corfu este una dintre cele mai apropiate insule de Italia, motiv pentru care cei care vor alege această destinaţie vor simţi şi un pic şi din aerul italian. Mai mult decât atât, insula Corfu este cea mai verde insulă a Greciei, având peste 3 milioane de măslini plantaţi în urmă cu 300 de ani de veneţieni. Insula oferă numeroase locuri de vizitat printre care: Cetatea veche a oraşului Corfu, Palatul Împărătesei Sissi sau Palatul Achillon, Insula Soarcelui, Canal D’Amour, Muntele Pantokrator, Paleokastritsa, ceea ce face ca insula Corfu să fie un adevărat colţ de Rai.

  Insula Creta este cea mai mare insulă a Greciei, fiind cunoscută ca locul naşterii lui Zeus. Capitala insulei este Heraklion, un oraş frumos, dar destul de aglomerat, recunoscut pentru cele două pieţe importante, Plateia Venizelou şi Plateia Eleftherias. Tot pe insulă se află şi Palatul lui Knosos, cel mai mare palat din perioada minoniană.

  Insula Skyathos este cea mai mică insulă a Greciei, renumită pentru cele mai multe şi cele mai frumoase plaje din lume, mai exact 69 la număr. Mai mult decât atât, în ultimii ani a devenit o destinaţie de vacanţă preferată de foarte mulţi turişti, datorită celebrului film Mamma Mia care s-a filmat pe insulă. Din portul Skyathos se poate opta pentru o croazieră tematică, se poate vizita Castro unde veţi descoperi ruinele oraşului medieval, Mănăstirea Evanghelistria şi Biserica Aghios Nikolaos cu ceasul la clopotniţă. Unele dintre cele mai frumoase plaje din Skyathos sunt Mandraki sau “Portul lui Xerxes”, Koukounaries, preferată de pasionaţii de sporturi nautice şi Lalaria, cunoscută pentru milionele de pietrele mici şi albe.

  “Pentru vara aceasta avem foarte multe oferte speciale pentru Creta şi Corfu. Preţurile încep să scadă pentru plecările de după 20 august. Cele mai bune preţuri sunt anul acesta la pachetele pentru Corfu, Skyathos şi Creta. Pentru un pachet avion+cazare de 7 nopţi la un hotel de 3 stele în Corfu oferta începe de la 360 de euro de persoană. La pachetele pentru Skyathos şi Creta, preţurile variază între 350 şi 600 de euro, pentru 7 nopţi, hotel de 4 stele, preţurile crescând consistent pentru hotelurile de 5 stele”, a declarat Andrei Iaroscenco, Administratorul agenţiei de turism ABCTOURS.

  Destinații de vacanță preferate de români – Frumoasa Turcie

  destinații de vacanță preferate de români bodrum
  Destinații de vacanță preferate de români: Bodrum, un loc căutat nu doar pentru plajele sale, ci și pentru istorie

  Antalya este principala staţiune de vacanţă a Turciei din regiunea mediteraneană, un oraş atractiv, cu bulevarde umbrite de palmieri. În vechiul şi pitorescul cartier Kaleici, străduţele înguste şi casele vechi din lemn ne poartă în timp. În ultima vreme, foarte mulţi străini au cumpărat şi continuă să cumpere proprietăţi de vacanţă în şi în jurul Antalyei. A devenit o zonă populară în special pentru cetăţenii germani şi ruşi, dar şi pentru români, datorită hotelurilor de 5 stele cu sistem all inclusive şi ultra all inclusive.
  Una dintre atracţiile de familie din oraş este Antalya Aquarium, situat în apropiere de plaja Konyaalti. Acesta are cel mai mare tunel din lume şi foarte multe specii de peşti de pe întreg mapamondul. Regiunea din jurul Antalyei oferă locuri de o frumuseţe naturală uimitoare, precum şi vestigii istorice minunate.
  Puteţi merge în spatele cascadei Upper Düden situată la 14 km nord-est de Antalya. Pe drumul spre Lara Beach veţi întâlni alte două cascade, Kursunlu şi Nilufer Lake, de o frumuseţe naturală aparte. Plaja cu nisip Lara se află la aproximativ 12 km spre est. Mai aproape de Antalya, dar la vest, se află plaja cu pietricele Konyaalti Beach, ce oferă o vedere uluitoare asupra lanţului muntos Taurus. Un pic mai departe se află şi Parcul Naţional Bey Dăgi şi plaja Topcam Beach.
  De bifat sunt şi atracţiile istorice ale staţiunii: centrul istoric Kaleiçi, zidurile oraşului, turnul Hidirlik, Poarta lui Adrian, Turnul cu Ceas, Minaretul Kesik şi Minaretul Yivli, Muzeul Kaleiçi şi Muzeul Antalya.

  Bodrum sau oraşul magic al lui Herodot te întâmpină cu atmosfera sa boemă şi elitară. Este o localitate pitorească situată pe coasta egeeană, pe o peninsulă în apropierea insulei Kos. Cunoscut în antichitate sub numele de Halicarnas (Halikarnassos), oraşul Bodrum şi-a câştigat celebritatea prin faptul că este oraşul natal al istoricului grec Herodot şi totodată locul unde se găseşte Mausoleul din Halicarnas – una dintre cele şapte minuni ale lumii antice.

  ‎ “Pentru un sejur în Antalya de 7 nopţi ce include avion, cazare în regim ultra all inclusive şi transferul de la şi către aeroport preţurile variază între 400 şi 650 de euro de persoană la 4 stele, iar pentru cei care doresc un pachet de lux, preţurile ajung la 1200 de euro de persoană cu totul inclus. Pentru Bodrum, preţurile încep de la 560 euro de persoană la hotel de 4 stele şi ajung până la 760 de euro de persoană la hotelurile de 5 stele”, a mai declarat Andrei Iaroscenco.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa