Tirol, Innsbruck şi Salzburg, destinaţiile perfecte pentru vacanţa de iarnă

Raluca Dumitrică
Vacanta la schi in Austria | Totul despre mame
Austria, una dintre destinațiile preferate de vacanţă ale românilor

Oficiul de Turism al Austriei a dat startul la sezonul de schi

Vacanta la schi in Austria | Totul despre mame
Austria, una dintre destinațiile preferate de vacanţă ale românilor

Deşi e încă toamnă, Oficiul de Turism al Austriei a inaugurat deja noul sezon de schi printr-un eveniment derulat săptămâna trecută în centrul comercial Promenada din Bucureşti, eveniment în care iubitorii sporturilor de iarnă au avut ocazia de a afla care sunt cele mai populare destinaţii de vacanţă din această ţară: regiunea Tirol, Innsbruck şi Salzburg.
Pentru că austriecii au o relaţie deosebit de afectuoasă cu iarna, această bucurie se face simţită în toate regiunile. În iarna 2014, Oficiul de Turism al Austriei recomandă o vacanţă în staţiunile de schi din Austria unde diversitatea se regăseşte în satele idilice, pentru cei care caută liniştea, dar şi în locurile pline de viaţă, pentru amatorii de apres-ski.

Regiunea Tirol, schi şi distracţie în inima Alpilor

Indiferent dacă sunteţi începători sau avansaţi, Tirol este land-ul unde schiul este la superlativ. Peste 70 de staţiuni de schi şi aproape 5.200 km de părţii ce includ toate gradele de dificultate aşteaptă să fie descoperite şi explorate alături de spaţiile recreative post-schi recunoscute pentru atmosfera prietenoasă.
Înconjurat de panorama impresionantă a Alpilor, Tirol este denumit şi „tărâmul dintre munţi”, iar regiunile acestui land au pentru fiecare gust o ofertă potrivită – începând cu traseele teleferice şi pârtiile nocturne din Zillertal, până la Alpii Kitzbühel cu peste 1000 km de zone schiabile şi Ötztal, singura staţiune din Austria care oferă posibilitatea de a schia pe 3 piscuri de 3000m altitudine.
Ofertele turistice încep de la 350 euro/persoană pentru 7 nopţi de cazare în Kitzbühel, cu abonament AllStarCard pentru 6 zile de schi, şi până la 484 euro/persoană în Ötztal pentru 5 nopţi de cazare, 4 zile abonament de schi inclusiv KeyCard şi intrare în complexul termal Aqua Dome.

Sporturile de iarnă întâlnesc spiritul sărbătorilor în Innsbruck

Deşi este locul unde delicatesele austriece, feeria Crăciunului şi târgurile de sărbători sunt la ele acasă, Innsbruck este renumit în primul rând pentru ofertele variate pentru sporturile de iarnă, fiind alegerea preferată a turiştilor, inclusiv a celor din România.
Încă de la deschiderea sezonului de iarnă, capitala cosmopolită a Alpilor este învăluită în aroma sărbătorilor, iar cele 9 staţiuni de schi şi zonele de apres ski îşi întâmpină vizitatorii cu aventuri de iarnă pe pârtiile olimpice sau în snowpark-ul din Nordkette.
Începând cu 369 euro/persoană vă puteţi bucură de cazare de minim 4 nopţi cu demipensiune, cartelă de schi OlympiaWorld pentru 9 domenii schiabile: Axamer Lizum, Patscherkofel, Muttereralm, Nordkette, Rangger Köpfl, Kühtai, Schlick 2000, gheţarul Stubai, Glungezer şi transportul cu autobuzul către acestea.

Basmele de iarnă încep în Salzburg

Iarna în oraşul lui Mozart este o adevărată sărbătoare a iernii! Pieţele şi clădirile istorice devin gazdele renumitelor Târguri de Crăciun cu tradiţie de peste 500 de ani şi sunt inundate în miros de vin fiert şi castane prăjite ce străbat Domul din Salzburg şi Palatul Residenz. Pentru cei dornici de aventură, plimbările în zone ca Radstadt/ Altenmarkt/Zauchensee oferă peisaje de neuitat, dar şi 120 de km de piste cross-country de schi.
Se spune că o parte din sufletul austriecilor se regăseşte în munţi, tocmai de aceea cărările alpine şi pârtiile de schi sunt locul unde turiştii şi localnicii se întâlnesc pentru a trăi experienţa autentică austriacă, unde muntele înseamnă viaţă.
Totodată, Austria este şi una dintre ţările în care se acordă o mare grijă mediului înconjurător, pârtiile de schii şi metodele de prevenţie împotriva riscului de avalanşe fiind una dintre principalele preocupări ale austriecilor.

Pentru mai multe detalii despre ofertele de iarnă în Austria, vizitaţi www.austria.info.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa