Tabere pentru copii în vara 2024. Ghid complet pentru părinți

Tabăra reprezintă o experiență plină de emoții diverse, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Cu gândul la planul perfect pentru o aventură de neuitat, am alcătuit acest ghid cu informații și tabere organizate în vara 2024.

Georgiana Mihalcea, redactor
scris pe
tabere de vară
Un părinte organizat este un părinte relaxat. Nu uita asta când planifici plecarea în tabără a copilului tău. FOTO: Shutterstock

Există o serie de tabere pentru copii disponibile în vara 2024, iar noi te vom ajuta să alegi ce i se potrivește cel mai bine copilului tău. De asemenea, îți oferim informațiile necesare pentru a stabili dacă cel mic este sau nu pregătit să meargă în prima lui tabără. O astfel de experiență este de neînlocuit, iar beneficiile sunt de necontestat.

Lucrurile au evoluat mult față de perioada în care părinții de acum treceau prin experiența primelor tabere. Acest domeniu s-a extins, ducând la apariția taberelor tematice, vocaționale, de aventură etc. Vom detalia mai jos ofertele și vom arăta ce au copiii de câștigat în urma unei experiențe de acest tip, în funcție de vârstă.

Beneficiile taberei de vară de la 5 la 18 ani

Există numeroase beneficii ale trimiterii copilului în tabăra de vară. Este o experiență care îi sporește încrederea în sine, îl face să aprecieze natura și activitățile în aer liber, îl ajută să socializeze și îi întărește sănătatea fizică și pe cea emoțională. Tabăra poate îmbunătăți, de asemenea, abilitățile motorii fine și grosiere, dar și abilitățile cognitive. Poate dezvolta rezistența fizică și rezistența la frustrare, expunând copilul la activități diverse și provocări din mai multe domenii.

Perioada de la 5 la 9 ani

Copiii de 5- 9 ani își pot forma de o mulțime de abilități în tabără. La această vârstă, ei trec de la o etapă de dezvoltare cognitivă la alta, sunt în plin proces de dezvoltare a abilităților de limbaj și comunicare și sunt în mare măsură ghidați de propria intuiție. Expunerea la medii variate le dezvoltă abilitățile de gândire și pe cele de adaptare la situații și medii noi. De asemenea, îi ajută să-și dezvolte independența.

Totuși, scopul unei tabere nu este doar acela de dezvoltare! Taberele de vară cuprind, de obicei, activități pline de distracție, semnificativ diferite de cele de la școală. Tabăra este locul în care copiii se pot distra și pot învăța într-un mediu cu presiune scăzută, dar structurat. Mulți vor învăța, de asemenea, arta importantă de a aborda și de a se conecta cu oameni noi, precum și de a construi prietenii. Ei descoperă, de asemenea, importanța respectării regulilor, a ascultării adulților și regulile funcționării într-o echipă.

Perioada de la 10 până la 13 ani

Anii preadolescenței aduc multe schimbări. Copiii de această vârstă sunt în fluxul unor modificări semnificative în corpul și mintea lor. Emoțiile, abilitățile sociale, personalitatea- toate sunt în schimbare. este perioada în care copiii își construiesc gândirea critică și abilitățile de raționament logic. De asemenea, ei învață despre diferite perspective și sunt capabili să le compare cu ale lor. Tabăra de vară îi ajută să-și perfecționeze aceste abilități, prezentându-le provocări și oportunități în afara mediului de acasă și a celui școlar.

Pentru această grupă de vârstă deosebit de complicată, tabăra poate fi un loc „curat”, când vine vorba de prietenii. Toată lumea este nouă și toți au șanse egale de a-și găsi persoane cu care să împărtășească aceleași valori și aceleași interese. Copiii pot explora noi hobby-uri, în funcție de activitățile oferite de tabără, învață importanța respectării regulilor și a limitelor stabilite de adulți.

Perioada de la 14 la 18 ani

Totul este despre viața practică și abilitățile sociale în timpul adolescenței. Copiii trebuie să fie responsabili, să respecte regulile și programul taberei, ceea ce le sporește maturitatea emoțională și autonomia personală.

Abilitățile sociale sunt esențiale în timpul adolescenței, iar tabăra reunește tineri din medii diferite. Toată lumea începe de la același nivel această experiență, fără nicio cunoștință despre cine altcineva va participa, prin urmare nu există nicio părtinire sau dramă preexistentă. Fiecare copil are șansa de a aborda oameni noi fără a fi nevoit să-și facă loc în grupuri preexistente.

Un alt beneficiu al taberei pentru adolescenți este rolul de mentorat care poate apărea adesea în anii adolescenței. Taberele de vară le dezvoltă abilitățile de conducere și de lucru în echipă. Adolescenții care participă la tabără sunt, de asemenea, mai expuși la activități practice și exerciții fizice și au mai puțin acces la electronice.

Vârsta potrivită pentru taberele de vară

Dacă te întrebi care este cea mai bună vârstă pentru a-ți trimite copilul într-o tabără de vară, ei bine, să știi că nu există un răspuns general valabil, deoarece acest moment depinde de abilitățile individuale și de nivelul de maturitate, precum și de pregătirea propriului părinte. Pentru majoritatea familiilor, trimiterea unui copil în tabără este o decizie importantă, care trebuie luată cu maximă responsabilitate.

Pregătirea psihologică a părinților pentru taberele de vară ale copiilor

Decizia de a-ți trimite copilul în tabără ține la fel de mult atât de pregătirea părinților, cât și despre cea a copilului: trebuie să fii pregătit să te despărți. Cele mai multe griji sau preocupări ale părinților cu privire la îngrijirea copilului lor în timpul taberei pot fi ușor abordate și planificate cu personalul sau profesorii din tabără din timp. De multe ori, copiii pot si mai pregătiți decât sunt părinții! Este în regulă să ai un amestec de emoții atunci când îți trimiți copilul în tabără; entuziasmul, frica și nervozitatea sunt toate perfect normale. Iată ce poți face pentru a fi totul mai ușor:

Planifică

Sunt șanse să primești o listă cu articolele pe care copilul trebuie să le aibă în bagaje. Respectă lista și totul va fi mai ușor. Majoritatea taberele cer și fișa cu vaccinările la zi ale celor mici. Pont: Este de ajutor să îi pui în bagaj un obiect care să îi amintească de tine și de tati, cum ar fi o poză, un animal de pluș sau o eșarfă!

Gestionează-ți emoțiile

Părinții se pot simți entuziasmați, speriați, nervoși și anxioși când copiii pleacă pentru prima dată în tabără. Primul pas în gestionarea emoțiilor este să recunoști care este acea emoție – poate fi anxietatea de separare – cea mai frecventă. Asigură-te că faci ceea ce trebuie, investind în dezvoltarea socială și emoțională a copilului tău și oferindu-i ocazia să se joace, să învețe și să se distreze.

Deseori, organizatorii taberelor îi ajută pe părinții anxioși, oferindu-le fotografii zilnice și informații despre activități. Nu uita că o săptămână sau două, cât timp copilul se află într-o tabără de vară, ar fi un moment oportun ca voi, părinții, să planificați ceva special.

Cum să alegi o tabără de vară pentru copilul tău

Pentru copii, tabăra este despre independență și distracție, pentru părinte înseamnă, în primul rând, o alegere potrivită. Gândește-te în primul rând ce fel de abilități și experiențe vrei să dobândească cel mic. Îl trimiți în tabără pentru a-și dezvolta abilități sociale? Să se conecteze cu copii care au aceleași pasiuni? Urmărești o creștere academică?

Află totul despre tabără

Primul lucru ce trebuie bifat pe listă este cercetarea amănunțită a taberei. Caută informații pe internet, vorbește cu alți părinți care și-au trimis copiii acolo, caută recenzii. Ce informații cauți? Începe cu o evaluare a taberei și a ceea ce oferă.

Ia în considerare bugetul de care dispui

Taberele de vară sunt pentru toate gusturile, dar și pentru toate buzunarele. Decide din timp un buget și căută tabere care se încadrează în limita pe care ți-o permiți. Timpul este, de asemenea, un cost; evaluează dacă ești dispusă să-ți trimiți copilul undeva departe sau dacă vrei să-l ții mai aproape. Multe tabere oferă opțiuni privind șederea; unele programe pot dura trei zile, altele, trei săptămâni.

Ține cont de interesele copilului

Unul dintre lucrurile grozave pentru această generație de copii este că există un număr enorm de tabere, orientate spre aproape orice interes. Există tabere tradiționale de zi și tabere de noapte care se concentrează mai mult pe o experiență de aventură tradițională în aer liber.

Dar există și tabere academice ori de nișă care se referă la aproape orice hobby sau interes, de la teatru la dans sau LEGO . Există, de asemenea, tabere care se adresează în mod special copiilor cu dizabilități sau care au nevoie de asistență suplimentară.

Când să NU trimiți copilul în tabără

Doar tu vei ști, în calitate de părinte, dacă copilul tău este sau nu pregătit pentru acest moment important, dar există câteva semnale pe care te sfătuim să le analizezi cu atenție:

 • Copilul nu poate dormi fără un părinte în apropiere sau se trezește frecvent noaptea.
 • N-a mai fost niciodată la o petrecere în pijama.
 • Are anumite afecțiuni medicale semnificative care necesită atenție și asistență suplimentară, deoarece personalul ar putea să nu le poată gestiona.
 • Cel mic manifestă o lipsă clară de interes de a merge pe care și-a exprimat-o.

Pe de altă parte, anxietatea nu este neapărat un semn sigur că nu ar trebui să fie convins să plece; cu toate acestea, este important să nu fie forțat în mod nejustificat să facă acest pas.

Cum îi vorbești copilului despre taberele de vară

Cel mai important pas al înscrierii copilului în tabără este să vorbești cu el despre asta cu mult timp înainte. Împărtășește-i experiențele pozitive din tabără. De asemenea, implică-l în procesul de luare a deciziilor pentru a-i arăta că are un cuvânt de spus. Acest lucru va ajuta la un dialog deschis, în care el poate pune întrebări ale căror răspunsuri îl vor ajuta să se pregătească mental.

Nu-ți forța copilul să meargă într-o tabără doar pentru că tu ai alte planuri în acea perioadă. La fel, dacă ești anxioasă, încearcă să eviți să-ți canalizezi propria anxietate către copilul tău. Nu oferi asigurări false și nu crea așteptări nerealiste. Nu uita că a fi departe de casă și de mediul obișnuit îi poate provoca celui mic anxietate, dar depășirea acestia poate fi un mare generator de încredere.

Tabere de vară academice

Copiii care preferă să învețe în timpul verii pot participa la o tabără academică. Aceste tabere predau totul, de la astronomie la medicina veterinară. Tipurile de tabere academice includ:

 • Arheologie
 • Astronomie
 • Biologie
 • Afaceri
 • Chimie
 • Calculator
 • Dezbateri
 • Limbi străine
 • Geologie
 • Jurnalism
 • Știința marină
 • Matematică
 • Robotică
 • Știința Veterinară

Sugestii:

 • „Atelierele Tamarei” organizează de obicei în luna iulie tabăra tematică „Atelier de Robotica și Dezvoltare Personală”, în care copilul tău găsește exact ce are nevoie! Programul presupune 6 nopți cazare la Pensiunea Vraja Muntelui 2, Moeciu și sunt asigurate 3 mese pe zi. Copiii se organizează pe echipe și învață să colaboreze. Rolurile în cadrul echipei se împart în mod egal, iar comunicarea și abilitatea de delegare este importantă nu numai la nivel individual, ci și în dinamica echipei. Roboții care vor fi realizați sunt rezultatul unui efort comun, bine coordonat și care scoate în evidență aptitudini și valori pe care copiii și le dezvoltă pe tot parcursul cursului.
 • Tabăra de limbi străine și multiculturalitate la Sulina (23-28.06.2024). Preț 2450 lei. Tabăra are 60 de locuri disponibile pentru copiii între 08-11 ani și 11-14 ani; iar locurile se ocupă în ordinea înscrierilor, inclusiv locurile în camere. Programul cuprinde diverse workshop-uri: Obiceiuri și tradiții pe fiecare continent; Prezentare sisteme de învățământ în lume (pe echipe); Depășirea barierelor interculturale-„Prejudecăți și Adevăr”; Workshop de Limbi Străine. Dar, elevii participanți au și program de relaxare la plajă și în împrejurimi.
 • Tabăra pentru copii de Public Speaking & Debate Tabăra pentru copii de Public Speaking & Debate organizată de Didacto în Brașov este un program educațional dedicat copiilor.  Ea se desfășoară pe parcursul unei săptămâni, de luni până vineri, cu un program zilnic între orele 09:00 și 17:00.  În tabără, copiii vor participa la activități interactive și inovatoare special concepute pentru dezvoltarea lor, învățând despre importanța valorilor, relațiilor și autodisciplinei.

Tabere de vară de aventură

Copiii pot cățăra pe stânci, pot merge cu canotaj sau pot petrece timp în sălbăticie într-o tabără tradițională, dar taberele de aventură sunt centrate pe expediții unice. Alpinismul, canotajul și activitățile în aer liber nu sunt câteva ore de distracție; devin o întreagă experiență de tabără. Tipurile de tabere de aventură includ:

 • Drumeții cu rucsacul în spate
 • Ciclism
 • Canotaj
 • Speologie
 • Pescuit
 • Biologie marină
 • Alpinism
 • Navigație
 • Scufundări
 • Supravieţuire
 • Rafting în apă

Sugestii:

Tabăra Tumba. Vrei să își familiarizezi copilul cu noțiuni de supraviețuire și să le pună în practică luând parte la o expediție? Trimite-l la Valea Avrigului în județul, Sibiu, dacă are între 7 și 17 ani. Echipament necesar: rucsac, sac de dormit, bocanci de munte, lanternă, briceag etc.
Ce îl așteaptă aici?

 • cazare în camping la Complex Turistic Brândușa pe Valea Avrigului: 7 zile/6 nopți (duminică-sâmbătă) pe pat în cort de armată cu acces la grupuri sanitare și dușuri
 • pensiune completă, pachet pe traseu
 • program interactiv pentru familiarizarea cu noțiuni și tehnici de supraviețuire
 • drumeție/expediție în Munții Făgăraș cu o noapte de cazare la Cabana Suru ; traseele sunt adaptate la vârsta și posibilitățile fizice ale participanților
 • traseu circuit Sebeşu de Sus – Cabana Suru – Avrig cu urcare pe Vf. Suru pentru participanții cu condiție fizică bună
 • programul este structurat pe vârste
 • animatori, ghid, supraveghere, acces la medic
 • În paralel cu aceste tabere se desfășoară la aceeași locație tabere de echitație.

Tabăra Dacica 18-25 August 2024, preț 380€ de persoană Organizatorii spun că aici vei găsi cea mai tare tabără de aventură din România, organizată în satul de vacanță Toplița ,din munții Retezat! Oferta include: rafting, înot, escalada, tiroliene, trekking, canioning, speleologie, baie la cascade și multe antrenamente, jocuri, concursuri și ateliere, istoria dacilor cu vizitarea capitalei Dacice Sarmisegetuza Regia și Sarmisegetuza Ulpia-Traiana. Copiii vor avea parte și de o noapte de dormit în peșteră pe paturi improvizate (gospodărire, asigurare, plantoane)

Himalaya Travel organizează la Râșnov în perioada 22-28 iunie 2024 o tabără de aventură dedicată preșcolarilor. Prețul este de 2630 lei pentru fiecare participant. Ce vor face aici cei mici: Drumeții ușoare adaptate vârstei; orientare în mediul montan; ateliere de supraviețuire, echipament montan și prim ajutor;  vor afla noțiuni de ecologie; vor face vizite la punctele istorice din zonă (la Peștera Valea Cetății și la Dino Parc);  tir cu arcul;  inițiere în escaladă; ateliere de creație; jocuri de echipă și celebrul foc de tabără.

Tabere de vară artistice

Artistul în devenire din familia ta poate fi interesat de o tabără care predă arte plastice sau spectacolele. Taberele de artă se concentrează pe dezvoltarea talentelor artistice ale unui copil. Cei mici pot participa la ateliere, pot exersa pentru un spectacol sau se pot pregăti pentru o expoziție, totul pentru a duce dragostea copilului pentru acea artă specială la nivelul următor. Tipurile de tabere de artă includ:

 • Actorie
 • Pictură
 • Dans
 • Muzică
 • Teatru
 • Scris
 • Modelaj

Sugestii:

Tabăra de actorie Bufnița din tei (Delta Dunării), vârsta participanților 7-12 ani, preț 2300 lei. Organizatorii promit că vor deschide inimile și mințile copiilor într-o călătorie magică de cunoaștere și autocunoaștere. Între actorie și bălăceală, cei mici vor avea parte de o excursie pe canalele Dunării, partide de pescuit, vizite la obiective turistice din zonă, dansuri și jocuri sportive. Serile vor fi presărate cu momente dansante, karaoke, jocuri de societate, iar ultima seară le va pune creativitatea la încercare: Focul de Tabără tradițional va fi înlocuit cu un Foc de Tabără inovativ…din dorința de a participa la protejarea biodiversității Deltei.

Tabăra de Muzică organizată de Symphony School la pensiunea Diana Buzdugan din Moeciu de Jos. Perioadele disponibile pentru vara 2024 sunt: 21.07 – 28.07.2024 și 28.07 – 04.08.2024. În tabăra de muzica, copiii vor efectua activități de grup și individuale, vor lega prietenii noi cu copii de vârste apropiate, cu preocupări și pasiuni comune. Timp de 7 zile copiii vor participa la ateliere interactive de pian, canto, chitară, bas, ukulele, percuție, tobe și handcraft. Pot participa în tabără copii cu vârste cuprinse între 6-17 ani.

Tabără de olărit la Horezu. Horezu, loc renumit pentru spectaculoasele obiecte din lut, devine pentru o săptămână locația perfectă pentru micii iubitori de arta. Aceasta este o tabără dedicată celor care vor să-și descopere talentul și înclinația către modelat și crearea unor obiecte inedite din materii prime extrase din natură. Pe lângă atelierele de olărit se vor efectua numeroase drumeții și excursii în zonă. Detalii despre perioadele în care se organizează fiecare serie, rezervări și costuri găsiți pe site-ul organizatorilor.

Tabere de vară în familie

Nu îți poți imagina să petreceți o săptămână departe de copii? Mergeți în tabăra de familie împreună! Aceste tabere de vară invită întreaga familie să participe la activități tradiționale în natură. Sau puteți alege una de muzică și dans. Multe tabere de familie se suprapun cu alte tipuri de tabere de vară din această listă, cu excepția faptului că toți membrii familiei tale participă la activități, nu doar copiii. Tipurile de tabere de familie includ:

 • Dans
 • Nevoi speciale
 • Sport
 • În natură

Sugestii:

Kogaion Academy Programele educaționale Kogaion Gifted Academy sunt concepute în colaborare cu prof. Dr. Florian Colceag, având la bază principiile gifted education și se adresează tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani și părinților lor. Fiecare program urmează caracteristicile și nevoile de învățare ale fiecărei etape de vârstă ale copiilor, ce sunt reflectate în plan educațional prin curriculum integrat și trasee educaționale individualizate. Ofertele sunt valabile pe toată perioada verii și sunt variante atât pentru familii, cât și tematice (știință, dezvoltare personală, arhitectură, film și foto).

Tabara de familie organizată de Transilvania Travel între 4-11 August 2024.  Pachetul complet de tabăra conține:

 • cazarea 6 nopți la corturi gonflabile de 4 locuri
 • chiria locației, mesele
 • jocuri, ateliere de creativitate, activități pentru copii și adulți,  trekking, speleo, canyoning, tir cu arcul, airsoft, escalada, bărci de rafting pe lac
 • excursii și drumeții  in munții Retezat și Vulcan
 • program de team-building pentru părinți
 • materiale, foc de tabără în fiecare seară 

Tarife:  2 părinți 3150 lei/ 2 părinți cu un copil, tarif de 3 675 lei,/ 2 părinți cu doi copii, tarif de 3997 lei/ 2 părinți cu trei copii, tarif  de 4495 lei.

Tabere generale de vară

Majoritatea părinților care au mers în tabăra de vară când erau copii se gândesc de obicei la o tabără generală, tradițională, atunci când iau în considerare programe pentru copiii lor. Înotul, artele și meșteșugurile și petrecerea timpului în aer liber sunt câteva dintre numeroasele activități oferite în taberele generale. Cele mai multe se desfășoară în pădure și sunt tabere de vară pentru copii cu buget redus.

Sugestii:

Tabăra Straja. Toată vara, săptămână de săptămână, zi de zi, locația organizează tabere în natură.  Programul  este format dintr-un volum mare de activități, atent alese de specialiști din diferite domenii: profesori de educație fizică și sport, salvamontiști, monitori de schi și de snowboard, psihologi, nutriționiști-dieteticeni, profesori de arte, de muzică, de dans, medici și sportivi cu renume național și internațional. Încă din primele ore de tabără, participanții fac cunoștință cu mediul înconjurător: pârtiile pe care se schiază iarna, Crucea Eroilor, parcurile de aventură, Schitul Straja, ursul Baloo, stâna, păduri de fag și de brad și observă vârfurile de peste 2500 de m, Păpușa și Peleaga. Copiii de toate vârstele sosiți din toată țara se cunosc prin jocuri, dar și prin discuții libere. Jocurile au o putere de atracție în fața copiilor și adolescenților și o valoare educativă prin bogăția ideilor, prin sporirea intensității emoțiilor, antrenând intelectul și spiritul de organizare, de aceea este activitatea de bază în taberele noastre, alături de traseul din parcul de aventură și de drumeții.

Tabara Apuseni organizată de Sun Aventure în perioada 14-20 iulie 2024, pentru copii cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani. Apusenii dezvăluie copiilor frumuseţi nebănuite, de o cu totul altă natură decât cele din munții mai semeți ai României. Munții Apusenii sunt un univers aparte, în care sunt concentrate laolaltă peisaje domoale, abrupturi de calcar, peșteri și avene unice în România, alături de rezervaţii naturale.
Obiectivul taberei este familiarizarea copiilor cu această zona de referința pentru Romania, acumularea unor informații referitoare la relieful carstic, familiarizarea cu mediul montan și cu valorile oamenilor de munte prin parcurgerea unor astfel de trasee, adaptate vârstei participanților. Prețul este de 2500 de lei.

Tabere religioase de vară

Copiii dintr-o anumită confesiune religioasă se pot bucura de tabăra religioasă. Multe biserici organizează o școală biblică de vacanță în timpul verii, care este de obicei o tabără de zi. Pentru taberele de peste noapte, confesiunile oferă sesiuni pe regiune. Copiii din alte județe și state merg într-o tabără care se bazează pe credințele lor religioase. Copiii experimentează activități tradiționale din tabără, cum ar fi jocurile în apă, artele și meșteșugurile și sporturile, dar există și timp de rugăciune, studiu biblic și alte servicii religioase pe parcursul sesiunii.

Sugestii:

Tabăra „Floare de colț” își propune să creeze un mediu în care copiii și tinerii să poată trăi credința creștin-ortodoxă prin relaționarea cu Dumnezeu și cu cei din jurul lor. Astfel rugăciunile de dimineața și seara, Sfânta Liturghie din ultima zi a taberei și atelierul „Întreabă Preotul” sunt prilejuri de cunoaștere și exprimare a credinței și totodată ocazii de cunoaștere aprofundată a sinelui și a celorlalți. Tabăra oferă o alternativă lumii virtuale a jocurilor pe tabletă, telefon și calculator: o lume a naturii, sporturilor, artelor și a aventurii. Participanții învață să se bucure de conviețuirea cu ceilalți și să intre în contact cu natura ca dar al lui Dumnezeu și mediu reconfortant pentru suflet și trup.

Tabăra Creștină Şăulia este un loc unde tradiția se îmbină cu prezentul, iar valorile creștine dau viață fiecărei zile. De peste 20 de ani, oferă un loc ideal pentru relaxare, distracție, ieșiri cu biserica, conferințe, ședințe și întâlniri de tip team-building sau training.

Tabere militare de vară

Tabăra militară poate suna ca o tabără de pregătire în care merg adolescenții cu probleme, dar nu este cazul! Taberele de vară militare dezvoltă calități precum: loialitate, construiesc încredere și oferă copiilor șansa de a vedea cum este viața în armată. Participanții pot participa și la activități tipice din tabăra de vară, cum ar fi arte și meșteșuguri, paintball, rappel și multe altele.

Tabără Militară Copii Army Camp, pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și13 ani. Army Camp este o inițiativă educațională inovatoare ce vizează promovarea disciplinei non-violente, oferind participanților o experiență intensivă într-o tabără militară. Proiectul se concentrează pe dezvoltarea abilităților de supraviețuire și încurajează tranziția de la lumea virtuală la cea reală, prin activități practice și antrenamente concepute pentru a sublinia importanța valorilor fundamentale și a responsabilității individuale. Perioada de desfășurare: 21 Iulie – 26 Iulie 2024. Cazarea va fi la Pensiunea „Gențiana” din Bradet-Săcele. Prețul este de 1950 lei și include instructorii, echipamentele militare, trusa medicală, cazarea, mesele, ședințele foto și toate celelalte beneficii.

Taberele Wind Discovery includ activitățile outdoor precum plimbări cu mountain-bike-ul, escaladă, orientare turistică, drumeții, dar și supraviețuire, unde copii pot deprinde abilitatea de a acorda primul ajutor, sau de a face un foc de tabără. Explorăm zone puternic turistice precum Predeal sau Poiana Brașov dar ne bucurăm și de liniște și natură în zone alese din Țara Făgărașului, Sighișoara, Covasna sau Baraolt.

Tabere de vară pentru cercetași

Băieții și fetele merg la tabere de cercetași de aproximativ 100 de ani. Copiii se pot bucura de călărie, înot, arte și meșteșuguri sau sesiuni tematice de vară, cum ar fi distracția în apă sau supraviețuirea în sălbăticie. Cercetașii lucrează și pentru a câștiga insigne în timp ce sunt în tabără.

Sugestii:

Tabăra aventura cercetașilor în Bucovina creează o lume unde copiii pot cunoaște natura cu frumusețile ei, pot îmbrățișa aventura și pot descoperi multe lucruri noi despre ei înșiși și despre mediul înconjurător. Cercetăşia este educaţie pentru viaţă – dezvoltă cunoaşterea de sine, necesitatea de a căuta noul, de a participa, de a explora, de a descoperi, de a făuri, de a ajuta. Activitățile desfasurate în mijlocul naturii, cum ar fi tehnicile de supraviețuire, orientarea după natură și hartă, drumețiile, construirea de adăposturi aduc un aport esențial în buna dezvoltare fizică și psihică a copiilor și la pregătirea pentru o viață sănătoasă și echilibrată. Preț: 1850 de lei.

Cercetașii României– locul în care cei mici pot învăța atât vara, cât și pe parcursul întregului an tainele acestui domeniu. De ce să afci această alegere pentru copilul tău? Cercetășia scoate tot ce este mai bun din membrii organizației sale prin educație non-formală. Activitățile și jocurile sunt menite să te ajute să te descoperi pe tine ca persoană: care sunt cele mai importante valori ale tale, care sunt punctele tale forte și ce poți face cu aceste abilități, să îți dai seama ce îți dorești cu adevărat și cum să obții acel ceva. Vei avea sprijinul adulților și al celorlalți membri pe tot parcursul călătoriei tale și, cel mai important, nu te va judeca nimeni. Cercetășia este un spațiu sigur pentru a face greșeli.

Tabere sportive de vară

Gândește-te la un sport și probabil că există o tabără pentru el! Taberele fotbal, arte marțiale și baschet sunt cele mai frecvente la noi în țară. Dar taberele sportive includ și surfing, ciclism, pentru a numi doar câteva. Multe tabere sportive au asociat un atlet sau antrenor profesionist, astfel încât copiii învață de la unii dintre cei mai experimentați oameni în sportul lor. Tipurile de tabere sportive includ:

 • Fotbal
 • Baschet
 • Ciclism
 • Arte marțiale
 • Scrimă
 • Gimnastică
 • Hochei
 • Înot
 • Canotaj
 • Patinaj
 • Surfing
 • Tenis
 • Volei
 • Polo pe apă
 • Lupte libere

Sugestii:

Cabana Farkaș: Mountain bike easy sau hard ride (în apropiere de Târgu Mureș). În taberele de mountain bike copiii își vor testa limitele și își vor dezvolta valori precum prietenia și fair play-ul. Copiii vor învăța să socializeze, să uite de telefoane şi tablete şi să petreacă cât mai mult timp în aer liber. Vor deprinde unele elemente tehnice specifice mountain bike-ului precum: abordarea coborârilor sau a urcărilor, cadența potrivită, frânarea corectă. Cadrul în care se desfășoară taberele noastre familiarizează copiii cu natura și mediul montan. Activitățile și jocurile desfășurate în tabără dezvoltă creativitatea și spontaneitatea iar experiențele trăite vor fi de neuitat. Copiii se vor desprinde de mediul lor de zi cu zi și vor ajunge în tabăra unde vor cunoaște oameni noi și se vor confrunta cu situații noi. Vor învăța repede cum să comunice și să lucreze împreună, pentru a duce la bun sfârșit activitățile de echipă.

Tabăra de fotbal de la Costinești. Se desfășoară în perioada 22-28 iunie 2024, iar prețul pentru sejul este de 1500 de lei.

Tabăra de înot de la Mediaș. Cazarea va fi la La Hotel Binerdbubi, într-un loc minunat pe un deal la marginea Mediașului (la 50 de km de Sibiu). Aici există o piscina de 20 m, o ferma cu un mini muzeu al satului superb, o șura mai sus pe deal pentru focul de tabără și mult spațiu verde. Perioadele de desfășurare sunt: 23 – 28 iunie 2024  (prima serie), 30 iun. – 05 iulie 2024 (a doua serie).

Tabere de vară pentru nevoi speciale

Copiii cu nevoi speciale așteaptă adesea cu nerăbdare tabăra în fiecare an, astfel încât să poată fi înconjurați de colegi și să participe la activități adaptate doar pentru ei. Multe dintre aceste tabere oferă un consilier care să se ocupe de nevoile specifice ale fiecărui copil. Aceste tabere au, de obicei, un personal medical complet la locație pentru a distribui medicamentele copiilor și a-i în orice situații care pot apărea. Tipurile de tabere cu nevoi speciale includ programe pentru copii cu:

 • Astm
 • Autism
 • Cancer și leucemie
 • Boala celiaca
 • Dizabilități de dezvoltare
 • Diabet
 • Deficiențe de auz
 • HIV și SIDA
 • Dificultăți de învățare
 • Dizabilități fizice
 • Tulburări de vorbire
 • Deficiențe de vedere

Sugestii:

Tabăra pentru copii și adolescenți cu diabet organizată de Yuppy Camp se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 18 ani. În tabără vor fi activități speciale pentru copii, în funcție de vârstă. Vom avea parte de activități interioare și exterioare, printre care lucru manual, tir cu arcul, sport, alpinism, echitație, foto, teatru, magie, jocuri comune de socializare. Copiii vor participa la activități în grupuri de 8-10 persoane. Fiecare grupă va beneficia de suportul unui Amic (un voluntar), care va face tot posibilul ca familiarizarea cu mediul din tabără să fie cât mai eficientă. Acesta va ajuta participanții să se regăsească mai bine în tabără, se vor juca cu copiii. Activitățile sunt desfășurate cu respectarea prevederilor de siguranță, prin atenta coordonare a adulților instruiți.

Tabăra Conil. Are loc în fiecare vară la Vadu Anei, comuna Brănești, județul Ilfov, la 28 km de București, pe malul Lacului Pasărea între două păduri. Este o locație rustică în care copiii tipici și atipici se vor împrieteni cu natura și cu toată bucuria vieții la țară. Vila are o capacitate de 10 locuri și 2 băi comune, precum și 5 bungalouri cu câte 3 locuri fiecare. Capacitatea maxima este de 25 locuri. În incintă se află numeroase locuri de joacă: leagăne, saltele, porți de fotbal, masă de ping pong și alte facilități pentru joacă. Se pot organiza proiecții de film în aer liber, dar și foc de tabără.

Tabere de vară de tehnologie

Taberele de tehnologie oferă copiilor pregătire practică în domenii precum animația, designul grafic și fotografia digitală. Tipurile de tabere de tehnologie includ:

 • Programe de animaţie
 • Programare pe calculator
 • Fotografie digitala
 • Producție cinematografică
 • Design grafic
 • Design de jocuri video
 • Proiectare de site-uri

Sugestii:

Tabăra Web Design (tabaradetehnologie.ro) este o experiență captivantă și educativă care îi îndeamnă pe participanți să-și dezvolte abilitățile în design web și programare. În cadrul acestei tabere inovatoare, tinerii vor avea oportunitatea de a învăța limbajele de programare web fundamentale – HTML, CSS și JavaScript – și vor aplica aceste cunoștințe pentru a crea propriile lor site-uri web personalizate. Pe parcursul taberei, participanții vor experimenta procesul complet de dezvoltare a unui site web, de la concepție și design până la implementare și lansare. Preț: 2500 lei.

Taberele urbane de la „Orășelul copiilor”. O tabără urbană este locul în care, timp de o săptămână (luni – vineri) copiii parcurg o aventură interesantă, cu experimente și proiecte, care explică legăturile dintre știință, tehnologie, inginerie și inovație. Experimentele și atelierele sunt îmbinate echilibrat cu pauze de joacă și interacțiune cu exponatele din Orășel, dar și cu pauze pentru gustări și prânz. Taberele urbane sunt tabere de știință, pline de explorări practice, distractive, cu multe subiecte de abordat, pentru fiecare participant, în fiecare zi! În acest an vor fi 4 tabere, în luna iulie. Vom analiza jucării, vom inventa cu șuruburi și piulițe, vom explora prin descoperiri ale lumii și vom amesteca substanțe ca adevărații chimiști!În toate taberele ne vor însoți ozobotii, roboțeii programabili pe coduri de culoare, care îi vor ajuta pe cei mici să învețe bazele programării, să se joace, să creeze și să îmbine în activități universul fizic cu cel digital. Explorează cu noi pe măsură ce îi înveți pe roboței cum să evite obstacolele, să urmărească liniile, să capete viteză. Testează în același timp noțiuni de știință!

Tabăra de Minecraft Sâmbăta de Sus 28.07.-02.08.2024. Preț: 2400 lei. Copiii vor avea parte de 4 zile de Cursuri de Programare și Game Design Minecraft (3,5 ore/zi, cu pauza 15 minute) Vor primi: noțiuni de baza despre lumea Minecraft; identificarea tipurilor de blocuri din Minecraft, construirea primei baze în echipă; construirea unei ferme in Minecraft; exercițiu de supraviețuire cu ajutorul fermei și a bazei; explorarea peșterilor din universul Minecraft; construirea unui parc de distracții cu ajutorul Redstone; crearea unui labirint și concurs de rezolvare a acestuia; construirea în echipa a unui oraș; Harta „Find The Button”; Harta de Parkour.

Tabere tematice de vară

Copilul tău visează să devină astronaut? Investigator la locul crimei? Artist de circ? Taberele tematice fac visele copiilor să devină realitate de la agenți secreți la magicieni. Dar taberele tematice nu sunt doar despre jocuri de rol. Fitness, programele de speaker, de bune maniere și yoga sunt alte tipuri de tabere care se încadrează în această categorie. Tipurile de tabere tematice includ:

 • Aviaţie
 • Circ
 • Construcții
 • Gătit
 • Inginerie
 • Bune maniere
 • Fermă
 • Modă
 • Fitness
 • Magie
 • Modelare
 • Astronautică
 • Yoga

Tabăra de zi în București, de Magie și Poveste Oferă-ți copilului o aventură captivantă în lumea poveștilor și a magiei! Înscrie-l acum pentru o experiență plină de farmec și creativitate, prin tabăra de zi din București. Tabăra presupune:

 • un program educațional de o săptămână, de luni până vineri;
 • perioada de desfășurare: 22-26 iulie 2024;
 • program zilnic: 09:00 – 17:00;
 • pentru elevii de clasele: I-IV;
 • limba: germană (nivel începător sau mediu-avansat);
 • Reduceri: până la 26.04.2024 – 720 lei, după 26.04.2024 – 780 lei.

Școala Culinară de Vară pentru Copii – Kids Chef Academy Tabără culinara încurajează pasiunea pentru gătit și dezvoltă abilitățile de care copilul tău are nevoie, de asemenea se pune mare accent pe dezvoltarea personală! Cei mici vor avea parte de educație culinară, antrenantă, distractivă, inovatoare și creativă! Școala promovează stiluri de viață sănătoase și se construiesc caractere printr-o pasiune comună pentru gătit. Tabăra se va desfășura în perioada 27-30 iulie și costă 1550 de lei.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa