Sfaturi pentru o tabără de familie perfectă

Iulia Mirică
tabără de familie

O tabără de familie este cu totul diferită de clasicele concedii – mai ales de acelea all inclusiv – din cel puțin două puncte de vedere: de cele de mai multe ori nu beneficiezi de o conexiune WiFi care să te rupă de realitate și nu ai nevoie de mari planificări în ceea ce privește programul. O tabără de familie înseamnă mai multă libertate și, în plus, te poate ajuta să restabilești legătura cu natura și familia.

Natura și aerul liber îți vor da energie. Drumețiile, lecturile pe malul lacului, trezirea la răsăritul soarelui sunt doar câteva motive care te pot convinge să alegi o tabără de familie. Însă ți-am pregătit și câteva sfaturi care te vor ajuta să faci întregul proces chiar și mai ușor.

1. Costurile

Cele mai multe tabere de familie durează undeva între 5 și 7 zile, având totul inclus (ceea ce înseamnă cazare, mâncare, activități și, în unele cazuri, excursii în afara amplasamentului). Poți găsi tabere de familie mai rentabile decât alte vacanțe, pentru că nu trebuie să plătești biletele de avion sau prea multe mese în oraș. Dacă aveți rulotă, poate reușiți să obțineți chiar și o reducere.

2. Cheltuielile suplimentare

Odată ce elementele de bază, cum ar fi mâncarea, cazarea și distracția sunt acoperite, vei vrea să afli mai multe despre excursii, cum ar fi o excursie într-un oraș din apropiere, drumeții și tururi locale. În cazul în care sunteți interesați de aceste lucruri, poți rezerva din timp și ia bani în plus la tine, pentru a plăti. Există, de asemenea, aproape întotdeauna, un butic cu suveniruri, deci pune-le și pe acestea pe listă.

3. Locul

Vă place o excursie mai lungă sau v-ați dori să ajungeți la tabără în câteva ore? Decide-te, împreună cu partenerul, cât de mult sunteți dispuși să conduceți, apoi căutați un teren de campare pe această rază de acțiune.

4. Conținut / vorbitori

Unele tabere pun la dispoziție ateliere și sesiuni de grup, bazate pe o temă. De asemenea, fă-ți lecțiile de acasă. Probabil că veți avea ocazia să cântați cântece de tabără și să spuneți povești înfricoșătoare, la lumina focului de tabără, așa că vei fi pregătită pentru aceste activități. Alte tabere invită diferiți specialiști, care pot ține un fel de conferință informală, învățându-i pe piticii voștri lucruri folositoare.

5. Personalul taberei

Interesează-te înainte de a alege o tabără cum este personalul acesteia. De unde este recrutat el, ce activități și cursuri sunt disponibile pentru cei mici și cine are grijă ca micuții să nu pățească ceva, în cazul în care-i lași la aceste cursuri. Poți întreba și disponibilitatea și programul personalului medical din tabără.

6. Programul taberei

La ce oră trebuie să ajungeți și la ce oră trebuie să plecați? Puteți să explorați locația, dacă nu este gata cameră încă? Ce detalii poți afla despre programul meselor și orele de odihnă?

7. Libertatea

La urma urmei, aceasta este o vacanță. Vrei să ai cât mai mult control asupra familiei tale, cât este posibil. Poți verifica să vezi dacă există vreun echilibru între activitățile programate și timpul liber. Este important ca cei mici să învețe să prioritizeze activitățile.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa