Primul zbor al copilului cu avionul

TOTUL DESPRE MAME

Cand ma gandeam cum sa incep acest text, mi-am amintit ca atunci cand eram insarcinata in luna a saptea am vrut sa merg la Londra in vacanta. Am cautat pe internet si am aflat ca, daca esti gravida si vrei sa calatoresti cu avionul, trebuie neaparat sa ai acordul medicului. Am pus imediat mana pe telefon si l-am sunat pe domnul doctor. Voi reda intocmai conversatia pentru ca n-am avut cum s-o uit:

– Buna ziua! Domnule doctor, eu pot sa zbor?

– Nu stiu, doamna, ati incercat?

N-am zburat atunci. Am zburat cateva luni mai tarziu, cand baietelul meu avea 3 luni. Am avut emotii de cand am luat biletele pana cand ne-am intors acasa. Am vorbit si cu medicul lui. Mi-a sugerat sa iau apa sau lapte in biberon (sau sa-l pun la san) in timpul decolarii, ca sa il fac sa inghita si sa dispara disconfortul din urechi.

 

Ce e bine de stiut:

  • aveti prioritate la check-in;
  • aveti prioritate la imbarcare;
  • bagajul de mana poate sa depaseasca standardele;
  • aveti voie cu orice recipiente in avion; (eu am avut doua biberoane si o sticla de un litru cu apa atunci; ulterior am calatorit si cu borcanele cu mancare)
  • puteti merge cu caruciorul pana la scara avionului, unde va fi nevoie sa-l pliati, iar membrii echipajului se vor ocupa de el, astfel incat la coborare sa il gasiti tot la scara;
  • pentru copilul de pana in 2 ani nu platesti bilet, platesti doar o taxa de bebelus si il vei tine in brate, cu centura de siguranta pusa (exista centuri speciale, care se ataseaza pe centura mamei).

 

Primul zbor al nostru a fost unul foarte linistit. Baietelul meu si-a luat masa la decolare si a dormit nemiscat pe toata durata drumului. Domnul din fata noastra abia la coborare a vazut ca in spatele lui era un copil. Ne-a spus ca de obicei evita sa se aseze langa familii cu copii: „Fac galagie, doamna! Sunt cate unii care urla…!”

Vivi Floricica

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa