O vacanță inedită: un părinte-un copil

Iulia Mirică
un parinte

  Vacanțele nu sunt distractive 24/7. O vacanță cu copilul, mai ales un copil mic, poate veni cu un disconfort inevitabil, scrie parenthack.com.

  Există multe lucruri care pot face o vacanță cu copilul complicată, iar dacă sunt doi, haosul e mai mare. Există însă și soluția ca un copil să plece cu un părinte,  iar celălalt să rămână acasă cu al doilea copil. Iată câteva avantaje ale vacanței când restrângem raportul la 1 copil – 1 părinte.

  1. Este mai ușor să faci aranjamentele de călătorie (și mai ieftin).

  Mai puține bilete de avion de rezervat, nu mai e nevoie de un pat matrimonial, iar costurile călătoriei se reduc cam la jumătate.

  2. Este mai ușor să stabilești ce mâncați.

  Când mergi doar cu copilul într-o vacanță, nu mai iei în considerare toate preferințele alimentare pe care le luai când mergeai și cu partenerul. Este mai ușor să-l convingi pe cel mic să mâncați la cină pizza.

  3. Întăriți relația pe care o aveți.

  Când sunt mai puțini membri ai familiei tale în vacanță cu tine, poți să te concentrezi mai bine și să îl asculți pe cel mic mai mult. Și viceversa. Poate pleci în concediu cu fetița ta, iar partenerul rămâne acasă cu băiețelul. Așa că profită de timpul petrecut ca fetele.

  4. Membrii familiei rămași acasă au parte de momente speciale petrecute împreună, de asemenea.

  Cât timp tu ești plecată cu fetița în vacanță, partenerul tău și băiețelul tău s-ar putea să se joace jocuri video până târziu, să iasă să ia o gustare mai puțin sănătoasă în timpul nopții și să se miște în ritmul lor. În acele zile, casa va deveni fortul lor de joacă și vor crea amintiri fericite pe care și le vor aduce aminte cu drag.

  5. Te întorci acasă cu bateriile reîncărcate.

  Ai nevoie de o vacanță după ce te întorci din vacanță cu familia ta? Atunci când ești plecată doar tu cu un copil, zilele departe de casă sunt mai relaxante și mai ușoare, precum și întoarcerea acasă. Mai ales dacă restul familiei a rămas acasă, ducând gunoiul, făcând curat și spălând rufele.

  6. Călătorești diferit atunci când sunteți doar tu și copilul.

  S-ar putea să vă treziți dimineața și să vă întrebați ce faceți în acea zi, bazându-vă pe vreme și ce pe sună interesant sau cum vă simțiți în momentul respectiv. Nu vă grăbește nimeni, nici când vă opriți de multe ori pe drum pentru a investiga cel mai tare teren de joacă sau rochia pe care ți-o doreai mult și care acum este la reduceri. Partenerul tău s-ar putea să nu aibă la fel de multă răbdare ca piticul tău.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa