În vacanță cu copiii. Insula Corfu: când mergi, cum ajungi, ce vezi, unde te cazezi, ce mănânci

Cristina Călin, redactor
corfu

Corfu este o insulă grecească din Marea Ionică, a cărei capitală este orașul-port Corfu. Este una dintre cele mai populare destinații turistice, datorită plajelor frumoase, a munților acoperiți cu păduri de lămâi, portocali și măslini, a fortărețelor rămase de pe vremea ocupației venețiene. Câmpiile verzi au făcut ca insula Corfu să fie supranumită ”Insula de Smarald”.

Când să mergi în Corfu

În insula Corfu poți merge oricând din mai până în octombrie. Lunile cele mai călduroase sunt iunie, iulie, august și septembrie, cu temperaturi de la 21ºC până la 32ºC. Chiar și temperatura apei mării trece de 20 ºC în luna iunie și se păstrează bună de bălăcit până în noiembrie când minimele înregistrate au fost 17 ºC. Orașele cu cel mai bun climat sunt Achilleiro, Paleokastritsa, Miraitika, Lefkimmi, Pelekas, Kassiopi, Kavos, Sidari, Agios Stefanos, Akharavi.

Cum ajungi în insula Corfu

În Corfu poți ajunge cu mașina personală, cu autocarul sau cu avionul. Oricare dintre variante este bună. Totul depinde de preferințe și de bugetul pe care îl poți aloca vacanței. Dacă în cazul autocarului și al avionului depinzi de ofertele agențiilor turistice, atunci când vine vorba de mașina personală poți să îți calculezi singur costurile cu mult timp înainte.

Din România până în Corfu sunt puțin peste 1.000 de kilometri, distanță pe care cei mai mulți aleg să o parcurgă fără să facă vreo oprire, atunci când sunt mai mulți șoferi. Dacă totuși vrei să faci un popas, o poți face la Salonic, unde găsești oferte de cazare pentru toate buzunarele.

Pentru a ajunge în Corfu trebuie să iei un ferryboat de la Igoumenitsa. Prețul unui bilet este de 40 de euro de mașină și 10 euro pentru fiecare călător, însă, dacă achiziționați biletul dus-întors, veți plăti doar 50% din taxă pentru drumul înapoi pe continent. Călătoria durează aproximativ 90 de minute.

Unde te cazezi în Corfu?

corfu

Insula Corfu este destul de mare. Vei găsi aici stațiuni potrivite pentru orice tip de vacanță vrei să ai. Ține cont de faptul că distanțele între plaje sunt destul de mari, zona este muntoasă și de aceea este bine să îți alegi hotelul undeva mai în centrul insulei.

Poți să îți faci rezervarea printr-o agenție de turism, la fel cum o poți face și pe unul dintre site-urile specializate. Recomandarea noastră este să alegi o variantă fără masă, mai ales dacă nu ai informații exacte de la cunoștințe care au mai fost acolo, în special dacă mergi cu copiii.

Cele mai populare stațiuni sunt Paleokastritsa, Acharavi, Roda, Sidari, Kassiopi, Lefkimmi, Agios Georgios.

Mâncarea în insula Corfu

corfu

În orice stațiune vei merge, vei găsi taverne, cele mai multe chiar pe plajă, de unde poți comanda meniul zilei sau chiar preparate gătite special pentru tine. Fructele de mare și peștele sunt proaspete și delicioase.

Nu îți face probleme dacă mergi cu un copil mic. Pe lângă taverne, găsești în Corfu și o mulțime de supermarketuri de unde îi poți cumpăra tot ce are nevoie. De la vânzătorii ambulanți de fructe te poți aproviziona cu pepene, banane, mere, citrice și orice alte fructe dorești.

Dacă ajungi în Corfu trebuie neapărat să încerci kumquat, un fruct din categoria citricelor, de dimensiuni mici, care crește doar pe această insulă. Se consumă crud, dar și sub formă de gemuri și dulcețuri, iar pentru adulți este disponibil și lichiorul de kumquat care este delicios.

Plajele din insula Corfu

corfu

Spre diferență de alte insule grecești, în Corfu găsești destul de multe plaje cu nisip fin. Cea mai mare dintre ele este Acharavi. Mai poți alege plaja Roda, care nu este foarte aglomerată, Paleokastritsa, Barbati, Agios Georgios, Arillas, Sidari. În Sidari se află și Canal D’Amour unul dintre locurile unde vei descoperi niște peisaje de vis și, dacă vrei să  experimentezi ceva nou, poți ajunge și la peșterile subacvatice aflate în imediata apropiere.

Dacă ești în căutarea aventurii, poți merge la Afionas sau Liapades unde sunt plaje mai sălbatice.

Obiective și activități

corfu

Din Paleokastritsa poți închiria o barcă cu care să te plimbi prin împrejurimi până la grotele săpate de apă în stânci.

Sațiunea Kassiopi este una dintre cele mai pitorești, fiind străjuită de ruinele unui castel, din vârful căruia se vede o panoramă superbă a mării. Tot de aici poți închiria o barcă ”submarin” care te va duce în larg și care îți va permite să vezi și viețuitoarele de sub apă.

Dacă ai ajuns în Corfu trebuie să ajungi și în Barbati unde se află muntele Pantokrator, cel mai înalt de pe insulă. În vârful lui se află și o mânăstire, iar peisajul este cu adevărat minunat.

Corfu Town, capitala insulei Corfu este un oraș cosmopolit, căruia trebuie să îi acorzi o zi întreagă dacă vrei să vizitezi toate obiectivele de aici. Fortăreața Veche, construită de venețieni, Palatul Regal, Fortăreața Nouă, Mon Repos, vila în care s-a născut Prințul Phillip, soțul Reginei Elisabeta II, a Marii Britanii, biserica Sfântul Spiridon sunt doar câteva dintre locurile pe care nu trebuie să le ratezi.

În stațiunea Gastouri se află Achillion, palatul reginei Sissi.

Insula Corfu este potrivită pentru o vacanță cu familia, indiferent cât de mici sau mari sunt copiii. Plajele sunt curate și frumoase, mâncarea este delicioasă, iar oamenii sunt primitori.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa