Grecia este una dintre destinațiile preferate de români, mai ales de cei care au copii. Nu doar că este relativ aproape de România, dar pot alege dintre o mulțime de variante de cazare pentru toate buzunarele, mâncarea este foarte bună, peisajele sunt de vis, iar apa mării este așa cum trebuie.
Am strâns mai jos mai multe destinații de vacanță pentru familii în Grecia. Unele dintre ele sunt destul de aproape de România și pot fi accesate cu mașina, pentru altele ar fi mai bine să alegeți varianta transportului cu avionul.
Vacanță pentru familii în Grecia în Thassos

Thassos, insula de smarald, este situată în golful Kavala, în partea nordică a Marii Egee și este cea mai apropiată de Grecia continentală (8 km).
Cum ajungi în Thassos
- CITEȘTE ȘI: Cele mai prietenoase plaje pentru copii din Europa. De ce trebuie să ţii cont când alegi destinaţia
Insula Thasos este una dintre cele mai accesibile destinații grecești pentru turiștii români. În funcție de stațiunea aleasă trebuie să parcurgi aproximativ 1.000 de kilometri, iar pentru a ajunge pe insulă trebuie să treci cu ferryboatul. Dacă nu vrei să conduci atât, poți alege una dintre ofertele agențiilor de turism care includ și transportul cu autocarul.
Ferryboatul pleacă din Keramoti, Nea Peramos și Kavala, iar în Thassos ajunge în Limenas sau Prinos.
Stațiuni și plaje din Thassos
Skala Potamia
Skala Potamia este una dintre cele mai populare stațiuni din insula Thassos. Plaja este înconjurata de un de munţi împăduriţi, printre care Muntele Ipsario, cel mai înalt munte de pe Thassos cu o altitudine de 1204 m. Golful are peste doi kilometri de plaja de nisip, cu câteva mici zone de stânci şi pietricele.
Potos
Potos este o destinatie apreciata mai ales de tineri. Plaja este mare cu nisip fin.
Skala Rachoni
Skala Rachoniou este o stațiune aflată între orașul Thassos și satul Prinos, în partea de nord-vest a insulei. Plaja nu este foarte cunoscută, deși este foarte întinsă, are nisip fin, iar apa este puțin adâncă și foarte limpede.
Prinos
Prinos este un frumos sat pitoresc cu case construite din piatră. Plajele nisipoase şi apele limpezi puțin adânci sunt perfecte pentru familiile cu copii.
Limenaria
În stațiunea Limenaria găsiți mai multe plaje: Metalia (cu apă lină și intrare lentă în mare), Tripiti (plajă ci nisip, înconjurată de părduri de pin), Pefkari (plajă cu nisip și pietre fine).
Agios Ioannis Thassos
Agios Ioannis este o plajă frumoasă și sălbatică situată într-un golf.
Golden Beach
Golden Beach este situată în localitatea cu același nume la 12 km sud est de Limenas.
Glikadi
Glikadi este o plajă cu destule facilități, cu nisip, cu câteva pietre înainte de intarea în mare. Malul este înconjurat de o pădure deasă de pini.
Kinyra
Frumoasa stațiune este recunoscută pentru tavernele pescărești, peisaje frumoase și plajă curată și liniștită. Fiind pe coasta de est a insulei, Kirina vă oferă ocazia să vă bucurați de un răsărit de soare absolut minunat.
Makryammos
Makryammos este complet înconjurată de dealuri verzi şi munţi. Plaja este din nisip pur, fără pietre şi apă de mică adâncime.
Skala Panagia
Skala Panagia este cea mai mare plajă de pe insulă, motiv pentru care este și foarte populară. Are distincția ”blue flag”
Obiective turistice și activități
Dacă ai ajuns în Thassos poți vizita: mănăstirea Agiou Panteleimonos, mănăstirea din Panagouda, mănăstirea Arhanghelul Mihail, Muzeul Arheologic, Muzeul Militar, Templul Atenei, Templul lui Pan, vechiul port din Limeanas, Teatrul antic, Muzeul Vagis, parcurile nationale din Thassos, Acropole, situl arheologic Evreokastro.
- CITEȘTE ȘI: 5 destinaţii de vacanţă ieftine în România
Insula Corfu

Corfu este o insulă grecească din Marea Ionică, a cărei capitală este orașul-port Corfu. Este una dintre cele mai populare destinații turistice, datorită plajelor frumoase, a munților acoperiți cu păduri de lămâi, portocali și măslini, a fortărețelor rămase de pe vremea ocupației venețiene. Câmpiile verzi au făcut ca insula Corfu să fie supranumită ”Insula de Smarald”.
Cum ajungi în Corfu
În Corfu poți ajunge cu mașina personală, cu autocarul sau cu avionul. Oricare dintre variante este bună. Totul depinde de preferințe și de bugetul pe care îl poți aloca vacanței. Dacă în cazul autocarului și al avionului depinzi de ofertele agențiilor turistice, atunci când vine vorba de mașina personală poți să îți calculezi singur costurile cu mult timp înainte.
Din România până în Corfu sunt puțin peste 1.000 de kilometri, distanță pe care cei mai mulți aleg să o parcurgă fără să facă vreo oprire, atunci când sunt mai mulți șoferi. Dacă totuși vrei să faci un popas, o poți face la Salonic, unde găsești oferte de cazare pentru toate buzunarele.
- CITEȘTE ȘI: În vacanță cu copiii. Insula Corfu: când mergi, cum ajungi, ce vezi, unde te cazezi, ce mănânci
Stațiuni și plaje din Corfu
Moraitika
Satul tradițional este situat la 20 de km sud de orașul Corfu. Aici se găsesc atât taverne tradiționale cât și restaurante elegante.
Paleokastritsa
Staţiune se întinde de-a lungul drumului de coastă, străjuit de stânci și golfurilor retrase. Paleokastritsa are peisaje excepționale și plaje superbe înconjurate de stânci înalte, promontorii împădurite, plantaţii de măslini, portocali, lămâi şi chiparoşi şi dealuri luxuriante.
Agios Ioannis Corfu
Agios Ioannis Peristeron are o plajă lungă de nisip, înconjurată de multa verdeaţă. Cu un aer cosmopolit, staţiunea are un amestec de plaje, taverne şi cafenele. Este o destinație perfectă de vacanță pentru familii în Grecia.
Sidari
Stațiunea Sidari din insula Corfu este definită de peisajele spectaculoase, fiind mărginită de stânci erodate, cu tuneluri și peșteri la fiecare pas.
- CITEȘTE ȘI: Studiu: „Niciun bun material nu poate înlocui vacanța alături de copii și nu e nevoie de locuri exotice”
Dassia
Satul pescăresc Dassia se remarcă printr-o panoramă magică spre coastele Albaniei. Plaja nisipoasă aşteaptă turiştii cu diverse sporturi nautice. Este recomandat persoanelor iubitoare de distracţie, fiind un loc unde veţi găsi numeroase discoteci, taverne, baruri şi restaurante pe placul tuturor. Poate fi o destinație minunată de vacanță pentru familii în Grecia.
Acharavi
Acharavi este o combinație plăcută de plajă, dealuri și munți. Este principalul oraș de pe partea de nord a insulei.
Roda
Roda este o staţiune de vacanţă preferata de familii care vor sa se bucure de plajă cu nisip şi de apa puțin adâncă. Roda este așezată pe o câmpie roditoare de la baza dealurilor plini de măslini, înconjurată de dealuri înverzite şi văi ale Pantokratoras.
Ipsos
Statiunea Ipsos este situată într-un mic golf, protejată de furia apelor, unde se găsește si un mic port. Ipsos este una dintre cele mai vii stațiuni din Corfu, care se întinde de-a lungul unui km de plajă.
Kanoni
Peninsula Kanoni are două insule mici, aproape de coasta: Vlacherna cu o mănăstire mica și alb și Pontikonisi la care este uşor de ajuns, fiind situata în continuare.
- CITEȘTE ȘI: Familia care își educă fetița călătorind: „Ea trăiește o singură dată copilăria, cariera poate aștepta”
Kassiopi
Kassiopi este cea mai mare așezare din partea de nord-est a insulei Corfu, amplasată la poalele muntelui Pantokrator. Kassiopi are și un mic port de unde bărcile de pescari pleacă în fiecare dimineață pe mare.
Nissaki
Ape de culoarea smaraldului și verdeață cât vezi cu ochii pe colinele de la poalele Pantokratrului, cu asta se lauda Nissaki, pe coasta de nord-est a insulei. Mic și liniștit, satul este, an de an, gazdă pentru familiile care vin să se bucure de frumusețea naturală a insulei.
Pelekas
Pelekas este renumit pentru apusul de soare magnific. Are plaje cu nisip şi taverne marginite de plantaţii de măslini, sporturi de apă și viață de noapte, mâncare şi băuturi tradiţionale.
Barbati
Frumosul sat Barbati este situat într-un senzațional golf ce s-a format în mod natural. Plaja din aceasta localitate este recunoscuta pentru frumusețea și curățenia sa.
Glyfada Corfu
Dacă sunteţi în căutarea unui uimitoare plaje de nisip – probabil cea mai frumoasa de pe insula – atunci Glyfada ar trebui să fie pe listă.
Alykes Corfu
Stațiunea are o plajă complet amenajată, cu apă caldă și de mică adâncime, un parc public frumos conservat pentru relaxare, cu jocuri. Este locul ideal pentru o vacanță pentru familii în Grecia.
Messonghi
Orăşelul se află într-un mediu pitoresc cu pădurice de măsline, plaja cu nisip şi pietricele, restaurante şi magazine, iar la 25 km se află lacul Korission. Loc ideal pentru odihnă, recomandat şi familiilor cu copii.
Peroulades
Peroulades este un mic sat vechi, în partea de nord-vest a insulei Corfu. Este renumita pentru plaja Sunset Beach sau Longas (Logas) Beach.
Kalami
Kalami este considerat a fi una din cele mai liniștite si frumoase locuri din Corfu. Este un golf în formă de potcoavă, cu o rara frumusețe de unicitatea greceasca naturala.
- CITEȘTE ȘI: Cele mai prietenoase plaje pentru copii din Europa. De ce trebuie să ţii cont când alegi destinaţia
Agios Georgios Argyradon
Plaja Agios Georgios este o plajă largă de nisip cu ape ce se adâncesc treptat. Aceasta a fost distinsa cu steagul albastru pentru calitatea excelentă a apei și este una dintre cele mai populare plaje din Corfu.
Obiective turistice din Corfu
Canal d’Amour
Canalul Iubirii (cunoscut sub numele de Canal d ‘Amour), o zona idilica, cu formatiuni unice de rocă care formează golfuri și canale minunate. Conform tradiției, cuplurile care înoată prin canalul îngust se vor căsători curând.
Mănăstirea Vlacherna
Mănăstirea Vlacherna a funcționat doar până în anul 1980 și este închinată Maicii Domnului.
Paleokastritsa
Localitatea își păstrează farmecul și caracterul tradițional. Imdiat după portul principal se află Mănăstirea Fecioarei care domina satul. Manastirea găzduiește o colecție interesantă de icoane post-bizantine, cărți și alte obiecte.
Palatul Achilleion
Palatul opulent a fost construit în 1890 de către împărăteasa Austriei Elisabeta din Bavaria
Biserica Sfântul Spiridon
Arhitectura bisericii este tipică stilului venețian care domină peste tot orașul vechi din Corfu. Sfântul Spiridon este patronul spiritual al insulei.
Muntele Pantokrator
Cel mai înalt vârf din Corfu este Muntele Pantokrator. De sus, se poate vedea toată insula Corfu, chiar și coasta albaneză.
Cetatea veche din Corfu
Cetatea veche din Corfu este una dintre cele mai impresionante lucrări de fortificație din Europa. A fost construită de venețieni în secolul al XV-lea pe locul unui fost castel bizantin.
Kavala, destinație de vacanță pentru familii în Grecia

Kavala este al doilea oraș ca mărime din nordul Greciei. Orașul a fost fondat inițial de coloniștii din Paros în jurul secolului VI i.Hr., care l-au numit Neapolis (noul oraș). Apostolul Paul a făcut un popas la Kavala în prima sa călătorie în Europa.
Cum ajungi în Kavala
Până în Kavala sunt aproximativ 600 de km, așa încât poți ajunge foarte ușor cu mașina. În oraș există și aeroport.
Stațiuni și plaje în Kavala
Deși este doar un oraș relativ mic ca dimensiune, Kavala are plaje frumoase, bine amenajate. Cele mai cunoscute sunt Tosca, Batis, Kalamitsi si Rapsani.
Obiective și activități
În Kavala poți vizita Castelul bizantin și apeductul construit de Suleiman Magnificul, casa lui Muhammed Ali, fondatorul Egiptului modern.
Insula Evia

Evia este a doua cea mai mare insulă și este legată de Grecia continentală printr-un pod. Evia are plaje frumoase, un climat plăcut, numeroase obiective turistice, ape termale ceea ce o face perfectă pentru familiile cu copii.
Cum ajungi pe insula Evia
Dacă vreți să veniți cu avionul o puteți face aterizând pe aeroportul din Atena care este la doar 80 km. puteți ajunge și cu mașina, distanța fiind puțin peste 1000 de km față de România.
Puteți ajunge și cu ferryboatul. În Marmari puteți ajunge cu feribotul din Rafina, Attica (1 oră), Agiokampos se află la 25 de minute de Glyfa, Fthiotida, Agia Marina, Marathonas are feribot spre Styra (45 minute), Edipsos este situat la 40 de minute de Arkitsa, Fthiotida, iar în Eretria se poate ajunge din Oropos, Attica, în 25 de minute.
Plaje și stațiuni de pe insula Evia
Pefki Evia
Pefki este cea mai populară stațiune din Evia. Plaja estelungă cu nisip si pietricele, înconjurata de pini, migdali și arbori de fistic care se întind de-a lungul coastei Mării Egee.
Edipsos Evia
Aici se află o mulțime de izvoare termale.
Chalkida
La doar 80 km distanță de Atena, orașul fântânii sacre a Arethousa este principala poartă spre insula Evia. Este o destinație populară printre atenieni pentru pauze scurte departe de agitația capitalei.
Obiective turistice și activități pe insula Evia
Pe insula se găsesc doua obiective importante pentru ortodocși: Mănăstirea Sfântului David Bătrânul și Biserica lui Ioan Rusu, făcătorul de minuni. Mai puteți vizita situl arheologic Drakospita, mormântul micenian al lui Katakalos, Acropola antică a lui Karystos, Castello Rosso, Castelul Kastro, Castelul lui Karababas și Turnul Drosini.
Insula Lefkada

Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei și nu sunt puțini cei care o răsfață cu apelativul ”Caraibele Europei”. În Lefkada trebuie să mergi în special pentru plajele spectaculoase și pentru peisajele care te fac să oprești mașina pe marginea drumului și să contempli ce a creat natura.
Cum ajungi în Lefkada
Din România până în Lefkada sunt aproximativ 1.100 de kilometri, care pot fi parcurși fără probleme fără oprire, dacă există doi șoferi. Chiar și în acest caz vă puteți opri la Salonic, un oraș frumos care oferă o mulțime de atracții.
- CITEȘTE ȘI: În vacanță cu copiii. Lefkada: când să mergi, cum ajungi, unde te cazezi, ce plaje alegi
Drumul până în Lefkada este destul de ușor, dar luați în considerare că trebuie să aveți la voi bani cash, de preferat mărunt, pentru a plăti taxele de autostradă care sunt destul de multe. Ajung pe la 30 de euro, pentru un drum dus-întors.
Un alt aspect de luat în seama este faptul că este insula este legată de continent printr-un șir de tuneluri, așa că nu mai trebuie să iei în considerare în buget și o taxă pentru ferryboat.
Mai poți alege varianta de a merge cu avionul, dar pentru a te bucura de tot ce oferă Lefkada este necesar să închiriezi o mașină când ajungi acolo. Nu vrei să ratezi nicio plajă, pentru că toate sunt superbe.
Stațiuni și plaje
Vassiliki
Vassiliki este un sat pitoresc de pescari, situat într-un golf. Plaja oferă facilități pentru windsurfing.
Nikiana
Satul Nikiana are o plajă de nisip amestecat cu pietricele. Există câteva cafenele, taverne și supermarket-uri.
Ligia Lefkada
Plaja principală din Ligia are ape cristaline, iar nisipul este fin. În Ligia găsiți taverne, cafenele, supermarketuri.
Nidri
Nidri este cea mai populară stațiune turistică în Lefkada aflată în jurul golfului natural. Are cea mai bună infrastructură turistică. Înconjurat de o vastă zonă verde, cu copaci și vegetație luxuriantă, Nidri este o alegere excelentă pentru vacanțe distractive, mai ales pentru familii.
Agios Ioannis Lefkada
Plaja Agios Ioannis este cea mai apropiată plajă de Lefkada Town. Are nisip auriu și ape albastre-verzi și este bine amenajată.
Poros
Așezarea se află pe pantele înverzite ale unui deal care coboară în mare. Aproape de sat, veți găsi mai multe plaje curate și golfuri atractive.
Kathisma
Kathisma este fără îndoială una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada situată aproape de satul Agios Nikitas. Este una dintre cele mai lungi plaje din Lefkada, cu nisip alb și fin.
Mikros Gialos
Plaja Poros Mikros Gialos este una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Lefkada, situată în apropiere de satul Poros. Plaja cu nisip lungă este amenajată cu șezlonguri, umbrele, taverne și snack baruri.
Milos Beach
Milos Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din lume, într-un mic golf, cu nisip fin, înconjurată de un deal plin de vegetație.
Obiective turistice
Dacă ajungi în Lefkada poți vizita: Mănăstirea Faneromeni care este închinată Maicii Domnului, cascada Dimosari, orașul Lefkada, capitala insulei, Castelul Agia Mavra, Grota Papanikolis.
Parga, orașul venețian din Grecia

Parga este o localitate situată în zona Epirus, foarte pitoreasca si cu o climă foarte blândă, care seamănă mai mult cu un oraș italienesc, datorită putericei influențe venețiene.
Cum ajungi în Parga
Parga este situat între orașele Igoumenitsa și Preveza. Puteți ajunge foarte ușor cu mașina, dar și cu avionul, dar acest lucru va însemna că trebuie să luați în considerare închirierea unei mașini. Cel mai apropiat aeroport este Aktio, acesta fiind situat în Prevesa, la o distanta de 70 km de Parga.
Stațiuni și plaje
Plajele situate în oraș sunt Kryoneri și Pyso Kryoneri.
Pyso Kryoneri are nisip fi, restaurante, taverne, șezlonguri, umbrele, și un centru pentru închirierea hidrobicicletelor. De pe plajă puteți ajunge la micuța insulă Fecioara Maria, unde se află câteva bisericuțe foarte frumoase.
Plaja Pyso Kryoneri o lungime de aproximativ 180 m, este acoperită de pietriș, însă veți găsi și o porțiune cu nisip.
Plaja Valtos este situată la 1.3 km de oraș, are o lungime de 1 km și nisip fin.
Obiective turistice
Dacă ai ajuns în Parga poți vizita: Castelul Venețian, Castelul Ali Pașa, Capela Adormirea Maicii Domnului, Muzeul Paragaea.
Halkidiki, una dintre destinațiile de vacanță pentru familii în Grecia preferate de români

Halkidiki se află în nordul Greciei și este compusă din trei brațe: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos.
Coasta ce se întinde pe 522 km, cu plaje lungi cu nisip fin sau mici și ascunse, golfuri pitorești, porturi mici, sate tradiționale pescărești.
Cum ajungi în Halkidiki
În Halkidiki poți ajunge cu mașina personală, distanța din România fiind una acceptabilă, cu autocarul sau cu avionul până la Salonic.
Stațiuni și plaje
Kassandra statiuni si plaje
Nea Potidea
Nea Potidea este prima stațiune de pe brațul Kassandra. Plaja are nisip și este de obicei foarte aglomerată.
Nea Fokea
Este un oraș de pescari renumit pentru taverne, plaja nisipoasă și pentru cafenelele tradiționale. Stațiunea este bine dezvoltată, cu multe hoteluri și zone de camping.
Afitos
Afitos este considerat cel mai frumos oraș de pe brațul Kassandra, fiind una dintre puținele stațiuni care păstrează farmecul Greciei de altădată. Plaja este relativ mică, nisipoasa, cu unele zone stâncoase.
Kallithea
Kallithea este cea mai populara statiune din Kassandra. Este situată pe un deal, de unde ai priveliști impresionante, iar plajele au nisip fin și sunt înconjurate de păduri de pini.
Kriopigi
Kriopigi este construită pe un deal abrupt, în jurul unui mic golf. Principalul punct de atracție al stațiunii este o fâșie lungă de plajă, mărginită de pini.
Sani
Sani este o stațiune de lux situată în partea vestică a bratului Kassandra, cu plaje curate și un port atractiv, plin cu yahturi. Plaja este lungă, cu nisip fin, iar apa mării este puțin adâncă.
Siviri
Siviri este una dintre cele mai mici și mai liniștite stațiuni. Are o plajă generoasă cu nisip fin, taverne, restaurante, baruri și magazine. Găsești și golfuri izolate cu peisaj sălbatic.
Brațul Sithonia
Nikiti
În Nikiti găsești plaje de nisip și case tradiționale, construite din piatră. Este una dintre cele mai vechi așezări din Halkidiki.
Neos Marmaras
Neos Marmaras este o stațiune cosmopolita construită pe dealuri, înconjurată de o frumoasă pădure de pini. La estul și vestul ei, există doua plaje premiate cu „Blue Flag.
Paradise Beach
Este o plajă foarte frumoasă, dar mare parte din ea este frecventată de nudiști.
Plaja Kastri
Plaja este străjuită de două capuri stâncoase, fiind ideală pentru cupluri și familii cu copii.
Lagomandra
Este acoperită cu nisip fin, plaja fiind străjuită de vegetație și pini. Este amenajată cu toalete, restaurante.
Toroni
Plaja Toroni are o lungime de 3.5 km, este străjuită de păduri de pini și grădini de măslini.
Kalamitsi
Plaja Kalamitsi are o lungime de doar 500 m, însă este amenajată cu șezlonguri, umbrele, toalete, zonă de camping și baruri pe plajă.
Kryaritsi
Plaja Kryaritsi are o lungime de aproape 800 m, nisip fin, ape limpezi și răsărituri de vis, soarele apărând în apropierea Muntelui Athos.
Armenistis
Plaja Armenistis are nisip de culoare alba, ape turcoaz și răsărituri minunate. Plaja este situată între stațiunile Sarti și Vourvourou.
Platanitsi
Plaja Platanitsi este ideală pentru familiile cu copii datorită nisipului fin și a apei turcoaz. Accesul se face prin zona de camping a plajei. Este destul de lungă și are zone de umbră de la pădurile de pini.
Vourvourou
Plaja Vourvouru este una dintre cele mai vizitate plaje de pe bratul Sithonia. Zona este înțesată de insulițe stâncoase, păduri de conifere și peșteri ascunse în mare.
Obiective turistice
Dacă ajungi în Halkidiki poți vizita: Parcul Aristotel, Muntele Holomontas, peștera Petralona, situl arheologic Olynthos, Castelul Potidea, Muntele Athos, Canalul Potidea, Turnul Bizantin Din Ouranopolis, Templul Poseidon, Schitul Prodromul, Schitul Lako
Insula Zakynthos

Zakynthos este una dintre cele mai iubite insule grecești. Preferata lui Artemis și a lui Apollo, insula te va încânta cu peisaje idilice, ape cristaline, apusuri care-ți taie respirația și o clima blânda și mereu plăcută. Dovada a frumuseții insulei Zakynthos este și denumirea data de venețieni, care au poreclit-o “Il fiore di Levante” care se traduce prin “floarea estului”.
Cum ajungi în Zakynthos
Zakynthos face parte din grupul de insule Ioniene, având în jur de 123 km de coasta. Este una dintre cele mai frumoase insule grecești, fiind aleasă drept destinație de multe familii cu copii.
Puteți ajunge în Zakynthos cu avionul, cu autocarul sau cu mașina personală. Din București sunt aproximativ 1200 km. O parte din drum va fi făcut cu ferryboarul din Killini în Zakynthos.
Stațiuni și plaje
Laganas
Golful Laganas are una dintre cele mai frumoase plaje din insulă, cu o lungime de peste 5 km. Este cu nisip pe întreaga lungime, destul de îngustă, dar bine amenajată, cu șezlonguri și umbrele disponibile pentru închiriere. Intrarea în apă este lină.
Vassilikos
În Vasilikos se găseşte una dintre cele mai cunoscute plaje din Zakynthos, Aghios Nikolas. Are nisip și intrarea în mare este lină.
Alykes
Alykes este renumită pentru lacurile sale sărate, dar și pentru plajele nisipoase și liniștite.
Tsilivi
Plaja de nisip coboară lin în apă, din acest motiv fiind o locație perfectă pentru copii și pentru înotătorii nu foarte experimentați.
Kalamaki
Plajele din zona Kalamaki se află în zona protejată a parcului acvatic al țestoaselor de aceea campingul sau șederea pe plajă în timpul nopții sunt interzise, zgomotul și luminile având efecte negative asupra țestoaselor. De asemenea, majoritatea sporturile nautice sunt interzise.
Limni Keriou
Keri este o stațiune mică și liniștită, situată într-un golf cu nisip auriu și ape turcoaz sclipitoare. De aici puteți pleca cu barca la Peșterile Albastre.
Gerakas
Gerakas este una dintre cele mai frumoase plaje din partea sudică a insulei Zakynthos, aflată sub protecția Parcului Național Maritim al insulei Zakynthos. Este unul dintre locurile preferate de broaștele țestoase Caretta-Caretta pentru depunerea ouălor.
Obiective turistice
În Zakynthos poți vizita Epava, Blue Caves, Zante Town, Bochali, Turnul Bisericii Fecioarei Maria din Hrysopighi, Insula Marathonissi si Caretta Caretta, Exo Chora – Maslinul vechi de 2000 de ani.
Insula Creta

Creta este cea mai mare insula din Grecia, cu o istorie impresionantă, peisaje de vis, o gastronomie specială. Creta este o destinație în care vrei să revii iar și iar ca să îi descoperi fiecare colțișor.
Cum ajungi în Creta
În Creta cel mai potrivit este să ajungi cu avionul. Este mult mai simplu și nu implică foarte multe ore de condus. Dacă totuși vrei să mergi cu mașina, poți merge până în portul Pireu și de acolo iei ferryboatul. Sunt și agenții de turism care organizează vacanțe cu autocarul, drumul fiind de 2 zile.
Stațiuni și plaje
Chania
Prefectura Chania se află în vestul insulei, cea mai mare parte a suprafeței sale fiind acoperite de Munții Albi.
Gouves
În Gouves veți găsi cu plaje lungi de nisip, sate tradiţionale şi situri arheologice interesante.
- CITEȘTE ȘI: Experții TDM, Andreea Trifulescu. Creta: facilități pentru familii cu copii, distracții, cazare, transport
Amoudara
Plajele locale sunt frumoase şi accesibile, mulți turiști alegând stațiunea pentru a explora atracţiile din capitala Cretei, Heraklion.
Stalida
Stalida are plaje cu nisip auriu, amenajate cu şezlonguri şi umbrele. Se pot practica sporturi nautice.
Platanias Creta
Este o frumoasă plajă de nisip, care este afectat de vânturi de vară, așa-numita meltemia.
Malia Creta
Malia este înconjurat de plantaţii de măslini şi de pantele Muntelui Selena. Plaja este una dintre cele mai bune din Creta, aproximativ 5 km de nisip fin, auriu, care intra treptat în marea caldă, clara și albastră.
Agia Marina
Imensele plantații de măslini și portocali fac din Agia Marina o stațiune pitorească. Nisipul fin si auriu al plajei de peste 2 km este perfect pentru familiile cu copii. acestei plaje precum şi copacii ce se gasesc de-a lungul malului mării creează un decor exotic. Foarte aproape de plajă, la numai 500 de metri distanţă, este satul tradiţional Pano Agia Marina (Agia Marina de sus).
Georgioupolis
Georgioupolis este o stațiune cu o plajă de câțiva kilometri, cu un port idilic pentru bărci mici de pescuit, pe coasta de nord a insulei Creta.
Kato Stalos
Are o plajă frumoasă, foarte curată și mare, premiata cu ”steagul albastru.” Dealurile verzi și arhitectura tradițională a caselor dau farmec locului.
Panormo
Panormo este un mic sat pitoresc, romantic, la malul mării. Un mini-tren turistic traversează satul.
Sisi
Sisi are plaje mici, străjuite de munți. Este o zonă perfectă pentru ciclism, dar și pentru drumeții.
Analipsi
Analipsi este sat de coastă, cu puțini locuitori, cu plaje spectaculoase și o infrastructură turistică dezvoltată.
Elounda
Elounda se află în partea de nord-vest a golfului Mirabello. Este renumită pentru hotelurile de lux, care găzduiesc celebrități din întreaga lume. În Elounda găsiți și unele dintre cele mai frumoase peisaje din Creta.
Kalyves
Kalyves este una din cele mai bune stațiuni de plaja din Creta, cu vedere la Souda Bay. Se află în zona Apokoronos, care are peisaje uimitoare a florei și faunei abundente.
Chania Cryssi Akti
Chrissi Akti sau Golden Beach una dintre plajele cu nisip auriu din Creta. Este populară pentru turiști și pentru pentru locuitorii din orașul Chania, în apropierea căruia se află.
Agioi Apostoli
Plaja Agioi Apostoloi este nisipoasă și nu este afectata de vântul de vară. Intrarea lină în apă face ca plaja să fie perfectă pentru familiile cu copii.
Kalo Chorio
Kalo Horio înseamnă sat bun și este un sat tradițional cretan chiar deasupra zonei Golful Mirabello.
Stalos
Stalos este un sat de coastă, cu plaje amenajate, suficient de mari încât să nu fie aglomerate. În Stalos găsești supermarket-uri, taverne, magazine.
Obiective turistice
Creta înseamna istorie așa că nu poți ajunge aici fără să vizitezi Palatul Knossos, Canionul Samaria, Chania – orașul vechi și portul, Lacul Kournas, Mănăstirea Arkadi.
Insula Rhodos

Legenda spune ca insula Rhodos a luat naștere din iubirea dintre Helios, zeul Soarelui, și nimfa Roda. Rhodos este faimoasă în întreaga lume încă din Antichitate, aici găsindu-se una dintre cele 7 minuni ale lumii Antice, Colosul din Rhodos.
Cum ajungi în Rhodos
Dacă vrei să ajungi cu mașina în Rhodos trebuie să te înarmezi cu multă răbdare. Deși sunt aproximativ 1500 de km de parcurs trebuie să tranzitezi trei țări: Bulgaria, Turcia și Grecia. Cel mai simplu este să mergi cu avionul. Drumul durează maximum 2 ore și ajungi la destinație relaxat.
Stațiuni și plaje
Faliraki
Plaja din Faliraki este cea mai bine amenajată din toată insula, dar și unul dintre cele mai cosmopolite locuri din Rhodos. Stațiunea își aşteaptă turiştii cu o plajă nisipoasă, taverne, restaurante, discoteci şi un Aquapark.
Kalithea
În Kalithea vei găsi un golfuleț cu dealuri înverzite, o plajă mare de nisip și multe facilități pentru sporturile nautice. Este preferată mai ales de scufundători, datorită apelor limpezi.
Ialyssos
Ialyssos este unul din cele trei mari orașe antice ale insulei Rodos. Este așezat pe culmile unui deal pe care se află și o veche fortificație. ce veghează asupra câmpiilor fertile și a marii. Ape albastre, plaje nesfârșite, climă plăcută, mari complexuri hoteliere, magazine de tot felul și multe cluburi de noapte fac din Ialyssos una dintre cele mai populare destinații de pe insulă.
Kolymbia
Statiunea Kolymbia este un loc spectaculos, cu munți și plaje superbe. Satul este foarte primitor și păstrează tradițiile din Rhodos.
Kremasti
Satul este una dintre cele mai mari aşezări de pe insulă, atrăgând vizitatori, în special datorită plajei de nisip Kremasti, precum şi pentru Valea Fluturilor din apropiere.
Theologos
Theologos este cunoscut sub numele de Valea Fluturilor. Plaja oferă multe facilități și sporturi de apă pentru vizitatori.
Koskinou
Koskinou este renumit mai ales pentru casele sale tradiționale, unice, cu fațadele lor pictate în culori vibrante, luminoase, roșu, turcoaz, usi albastru și galben, cu modele sculptate, pridvoare de piatră fină, cu arcuri și mici grădini, la etaj „chochlaki” cu pietricele alb-negru minunate unice pentru Rhodes.
Archangelos
Archangelos este cel mai mare sat de pe insulă. Numele a fost ales în onoarea sfântului patron al satului, Arhanghelul Mihail.
Paradeisi
Paradisi este un adevărat paradis. Plaja nisipoasă din apropiere este bine amenajată, cu numeroase magazine locale, case tradiționale și mai multe clădiri renovate.
Obiective turistice
Când ajungi în Rhodos trebuie să vizitezi Poarta Libertății, Palatul Marelui Maestru, Strada Cavalerilor Piata Muzeului, Muzeul Arheologic, biserica Maicii Domnului și Catedrala Ortodoxa Rhodos, Ialysos, moscheele lui Suleiman, Ibrahim și Redjab, Turnul Orologiului, stadionul și teatrul antic, calea lui Sokrates care te poarta în piatetele Ippokratus și Martyron Evreon, Palatul Marilor Stapani, Kamiros, Acropole, portul Mandraki, Valea Fluturilor, Colosul din Rhodos.
Insula Skiathos

Skiathos este o mică insulă din Marea Egee, la o plimbare cu ferrybaotul de două ore de la Grecia continentală.
Cum ajungi în Skiathos
Cea mai simplă cale de a ajunge pe Insula Skiathos este cu avionul, dar poți merge și cu mașina. Distanța aproximativă față de România este de 950 km. De pe teritoriul Greciei continentale, mai exact din Volos, se poate ajunge cu feribotul.
Stațiuni și plaje
Statiunea Skiathos
Singurul oraș de pe insula este situat pe coasta de est, într-un golf presărat cu insule mici. Bărcile de aici vă vor duce la diverse plaje din jurul insulei.
- CITEȘTE ȘI: Stațiuni balneare pentru copii în România. Se tratează de la alergii la astm și tulburări de creștere
Koukounaries
Este cea mai faimoasa plajă din Skiathos, dar și cea mai aglomerata. Este binecunoscută pentru nisipul alb extrem de fin și pădurea parfumata de pini de la care regiunea a luat numele.
Agia Paraskevi
Aghia Paraskevi este o stațiune mică și liniştită, într-o zona rurala atractivă.
Megali Ammos
Este o plajă lungă și bine amenajată, fiind una dintre cele mai populare plaje din Skiathos din cauza apelor cristaline.
Punta Skiathos
Punta este o peninsulă cu plaje impresionante cu nisip, păduri de pini și livezi de măslini.
Kolios
Această plajă frumoasă se află pe coasta de sud a insulei Skiathos. Este bine amenajată, iar în jur sunt o mulțime de cafenele, magazine și taverne.
Troulos
Înconjurat de plantaţii de măslini şi peisaje rurale atractive, Troulos este cea mai dezvoltată zonă turistică din afara oraşului Skiathos.
Vromolimnos
Situată pe coasta de sud din Skiathos, plaja Vromolimnos are nisip auriu și ape calme, străjuită de o vegetație luxuriantă care asigură umbra la orele prânzului.
Obiective turistice
Odată ajuns în Skiatos poți să vizitezi Mănăstirea Evangelistria, Casa Papadiamantis, Mănăstirea Panagia Kounistra, Castelul medieval.
- CITEȘTE ȘI: Vocea ta. Concediul cu copiii. Agonie sau extaz?
Insula Kos

Situată foarte aproape de coasta Turciei, Kos este una dintre insulele grecești din sud-estul Marii Egee Capitala insulei este Kos Town, un amestec de arhitectură venețiană și otomană.
Cum ajungi în Kos
În Kos poți să ajungi atât cu avionul cu un drum de aproximativ două ore, dar și cu mașina dacă ești dispus să parcurgi 1100 de km, dintre care o parte din ei cu ferryboatul.
Stațiuni și plaje
Psalidi
Plaja din Psalidi are nisip și pietricele. Este bine amenajată, iar la apus oferă niște peisaje extraordinare.
Mastichari
În satul Mastichari veţi găsi unele dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Kos. Portul este plin de pescari care furnizează peşte proaspăt tavernelor locale.
Tigaki
Plaja cu nisip alb are 10 km lungime. Apa mării are adâncime mică la mal, făcând ca Tigaki să fie recomandată pentru familiile cu copii.
Marmari
Plaja are nisip alb, cald şi apă albastră cristalină. Veţi găsi aici mai multe restaurante unde se poate servi masa.
Agios Fokas
Agios Fokas este o plajă pitorească, acoperită cu nisip negru și pietricele. Este mai puțin aglomerată decât alte plaje din Kos.
Obiective turistice
În insula Kos poți vizita Asklepieion (un centru medical antic), Castelul Cavalerilor – Neratzia, Castelul Cavalerilor Ioaniti, Odeonul Roman, Platanul lui Hipocrate, Situl Arheologic de Vest, Muzeul Arheologic.
Vacanță pentru familii în Grecia în insula Kefalonia

Kefalonia este cea mai mare dintre insulele Mării Ionice, cu munţi și plaje spectaculoase. Kefalonia este cea mai verde dintre toate insulele.
Cum ajungi în Kefalonia
Pentru a ajunge în Kefalonia poți alege avionul sau mașina personală. Distanţa rutieră ȋntre Bucureşti şi Kefalonia este de aproximativ 1100 km venind dinspre insula Lefkada, dinspre Kyllini sau dinspre Patras. Călătoria pȃnă la destinaţie necesită şi traversarea cu ferry.
Stațiuni și plaje
Lixouri
Orașul se află în jurul golfului Argostoli cu vedere la capitala. Frumosul oraș Lixouri a fost construit pe locul orașului antic Pali, unul dintre cele patru orașe principale din Kefalonia în antichitate.
Skala Kefalonia
Atracție sa principală este întinderea mare de pietris fin și nisip, ce intra ușor în mare, cu golfuri izolate în zona înconjurătoare. Există o stradă mică la 100 de metri de plajă, cu magazine și taverne și străzi ramificate.
Poros Kefalonia
Poros este luxuriant și verde și unul dintre cele trei porturi ale insulei. Marea, cu apele sale clare și transparente oferă o priveliște spectaculoasă, cu o varietate de culori. Zona este recunoscuta ca un loc de pescuit, în timp ce peșterile sale sunt un adăpost pentru focile Monachus Monachus și broaștele țestoase Caretta- Caretta.
Argostoli
Argostoli este capitala Kefaloniei și portul insulei principal de lucru cu un port natural. Acesta se află pe coasta de est a unei peninsule, înconjurat de munți împăduriți și este o bază ideală pentru a explora insula.
Lassi
Datorită plajelor sale minunate de nisip și apropierea de aeroport și oraș, Lassi este foarte popular. Lassi are două plaje superbe, care devin ocupate în sezon.
Pesada
Pessada oferă o vedere splendidă asupra golfului natural și bărcilor de pescuit mici, care acostează acolo. Acest mic golf minunat sălbatic are plaje cu nisip moale și ape cristaline.
Trapezaki
Plaja este total virgină, oferind un peisaj feeric care captivează toți vizitatorii. Anumite facilități, cum ar fi mini-market și o tavernă se găsesc în apropiere.
Agia Efimia
Agia Efimia are un golf natural și plajă și golful a câștigat numeroase premii pentru marea sa curată. Snorkeling în golful Agia Efimia este, prin urmare, de asemenea, recomandat.
Ammes
Ammes este o plajă frumoasă de nisip care oferă câteva facilități turistice, cum ar fi șezlonguri și umbrele. Verdeața luxuriantă face ca plaja să fie cu atât mai frumoasă.
- CITEȘTE ȘI: Cazare child friendly la munte și la mare. Ce ar trebui să includă, locuri și ponturi din România
Spartia
Plaja din Spartia se află lângă debarcaderul de pescuit delimitată de o stâncă de calcar abruptă cunoscută sub numele de Hatzoklis.
Xi Beach
Plaja Xi este cu siguranța una dintre cele mai faimoase plaje din Kefalonia, caracterizata de dealurile sale albe stâncoase care înconjoară plaja și nisipul maro-roșcat. Apele de mică adâncime și valurile blânde creează un mediu ideal pentru copii.
Minies
Plaja Minies este format din trei plaje de nisip, cu câteva pietricele. Prima plajă este acoperită cu nisip gri, a doua plajă este mai mult preferată de pescari fără facilitățile turistice, iar a treia este mult mai liniștită.
Obiective turistice
Chiar dacă Kefalonia este renumită pentru plajele ei, nu înseamnă că nu poți vizita și obiective turistice: Argostoli, Assos, Fiskardo, Situl Mandolina Capitanului Corelli, peștera Drogarai, peștera Melissani, Castelul Sfântul Gheorghe.