America, prin ochii unui copil de 7 ani: ”Oceanul e mare, mare de tot!” (Interviu video)

Alexandra Irimiea
Cum este America

De ziua Americii, l-am întrebat pe fiul meu cum a fost pentru el să viziteze această țară și ce i-a plăcut când și-a serbat ziua de naștere acolo, acum aproape două luni. Eram tare curioasă să aflu cum este America pentru el, cum vede lucrurile un copil de 7 ani și care este, de fapt, visul american.

America, a fost, fără îndoială, o experiență unică ce nu poate fi cuprinsă și nici măsurată în cuvinte. Cea mai mare aventură și o provocare pentru noi, cei mari, dar mai ales pentru el. De ziua lui a fost pe un alt tărâm și a avut șansa să cunoască oameni dragi și să petreacă timp cu o parte din familia noastră, o parte din sufletul nostru care locuiește acolo.

Cum este AmericaA fost o super vacanță în care am făcut de toate, dar cel mai mult ne-am bucurat de compania gazdelor noastre: nașii lui Iusti și verișorul lui mai mic. Ne-au primit cu dragoste în casa lor și în inimile lor. Ne-au făcut să ne simțim ca acasă și să ne fie dor să fim, din nou, acolo. Am fost la Hollywood, dar parcă noi eram vedetele. Ne-au mers la suflet aceste zile minunate petrecute dincolo de ocean și nu putem decât să sperăm ca, atunci când ne va veni rândul, să facem din România, pentru ei, o experiență de neuitat.

Cum este America prin ochi de copil

Primul lucru care îi vine în minte lui Iusti când se gândește la America este… drumul lung. Atât de lung, încât a ținut minte și cât a durat, 17 ore. Faptul că a plecat atât de departe, peste mări și țări, a fost pentru el o experientță în sine. I-a plăcut și n-au mai contat orele în care era nevoit să fie în același loc. S-a uitat pe geam. S-a bucurat de priveliște. S-a jucat și a dormit. Nu s-a plâns. Nu a făcut probleme.

Mergi cu copilul în vacanță cu avionul? Iată cum să aveți un zbor fără griji

tort aniversarA văzut lucruri noi și interesante. A participat la diverse activități distractive. S-a plimbat mult, mult de tot și, mai ales, s-a jucat. Dacă noi, adulții, eram impresionați de măreția unor locuri și nu ne venea să credem unde am ajuns, pentru Iusti lucrurile au rămas întotdeauna simple. S-a bucurat în fiecare zi de tot ce se întâmpla în jurul lui și avea aceiași strălucire în ochi, fie că se juca lego, în nisip, la piscină sau prin Disneyland.

Indiferent în câte locuri am fost și ce am vizitat, Iusti s-a jucat, iar asta e un lucru important pentru un copil de 7 ani. Mai important decât am crede noi, cei mari. Toate aceste multe și frumoase experiențe le-a primit cu ochi senini și cu multă bucurie. Au alcătuit un frumos album, pe viu, despre cum este America.

O vacanță inedită: un părinte-un copil

Și dacă sunteți curioși, ca și mine, să aflați cum s-a văzut oare America prin ochii lui, de copil, vă invit să urmăriți următorul video. L-am filmat ieri, pe 4 iulie, de ziua Americii, pe balconul apartamentului în care locuim. Cu un microfon improvizat pe caniculă – o sticlă de apă luată ca amintire din America, am jucat cu drag rolul jurnalistului, un rol care-mi place tare mult, iar Iusti a fost, bineînțeles, intervievatul meu. Am vrut să-mi satisfac o curiozitate: cum este America prin ochii lui, de copil? Cum s-a văzut? Ce i-a plăcut cel mai mult acolo? Oceanul? Disneyland? Chiar dacă este o fire mai timidă și nu-i atât de vorbăreț ca mama lui, totuși a avut răbdare să-mi răspundă la întrebări și pentru asta îi mulțumesc.

La mulți ani, America, îți spunem din celălalt capăt al pământului. Îți dorim să crești mare și frumoasă. Să nu te lași atinsă de conflictele politice, de cei care te invidie, de cei care-ți vor răul fără să te cunoască. Ne-ai fost dragă și ne e dor de tine. Cu drag, Alexandra și Iusti!

Dacă ți-a plăcut acest articol, LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești subiecte cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa