Cazare child friendly la munte și la mare. Ce ar trebui să includă, locuri și ponturi din România

Cristina Călin, redactor-șef

  Cazare child friendly este sintagma care ne răsună în cap atunci când vrem să plecăm cu cei mici la drum. Alegerea unui hotel unde să petreci un concediu sau doar câteva zile cu copiii poate fi o adevărată încercare. De cele mai multe ori, plecăm în căutarea noastră cu o mulțime de cerințe și, pentru că nu găsim ceea ce ne trebuie potrivit și bugetului, ajungem să renunțăm la multe dintre dorințe. Dar ce ar trebui să avem în minte atunci când alegem un loc de cazare pentru o vacanță cu întreaga familie?

  Ce înseamnă cazare child friendly?

  Înainte de a face rezervare căutați referințe de la prieteni sau online ca să vă faceți o idee despre calitatea serviciilor din locul respectiv. De asemenea, este indicat să verificați care este politica hotelului/pensiunii cu privire la costurile pentru copii. Unele oferă cazarea gratuită până la o anumită vârstă, altele au discount generos pentru cei mici.

  Principalul criteriu după care trebuie ales un hotel, mai ales atunci când călătoriți cu familia, trebuie să fie curățenia exemplară. De cele mai multe ori, numărul de stele este un indiciu corect, însă este bine să întrebați persoane care au mai fost cazate în acel loc sau să căutați online referințe.

  Locul ales

  Cazarea pe care o alegeți trebuie să fie într-o zonă centrală, aproape de majoritatea locurilor pe care vreți să le vizitați. De asemenea, fiți atenți și la distanța față de mijloacele de transport în comun, dacă știți că urmează să le folosiți.

  Este de preferat să aveți în preajma hotelului/pensiunii magazin alimentar și farmacie, eventual și o cafenea.

  Cazare child friendly

  Camerele trebuie să fie spațioase. Ține cont că vei avea cu tine multe bagaje, iar o parte dintre ele vor fi jucării. Copilul va vrea să le întindă peste tot, pentru că aceasta este treaba lui. Apoi, dacă ai noroc de vreo zi ploioasă camera trebuie să fie suficient de primitoare ca să vă puteți petrece timpul în ea cât mai confortabil. Dacă aveți doi copii sau mai mulți este indicat să luați în calcul varianta unui apartament.

  Camera de hotel trebuie să aibă în primul rând frigider, pentru că în mod cert veți vrea să îl folosiți pentru fructe, iaurturi, lapte sau alte alimente pentru copii. Fierbătorul pentru apă ar fi foarte util, mai ales dacă trebuie să preparați lapte praf. Nu ar fi rău, dacă ar exista și un aparat pentru prepararea cafelei

  Pătuțul de bebeluș în cameră fără costuri suplimentare este o adevărată binecuvântare, mai ales că, știm toți că atunci când plecăm cu bebelușul de acasă bagajele arată de parcă ne-am muta.

  Sunt rare cazurile în care în prezentarea hotelurilor și pensiunilor este specificat acest lucru, dar nu ar fi rău dacă ați întreba și dacă pereții sunt izolați fonic. Dacă dvs aveți un bebeluș care obișnuiește să plângă noaptea este bine pentru ceilalți clienți ai hotelului. Luați în calcul că puteți avea vecini mai gălăgioși și atunci este bine și pentru voi.

  Mâncare

  Este de preferat să alegeți un spațiu de cazare care are și restaurant. În felul acesta, veți fi scutit de a mai alerga după un loc în care să luați masa, mai ales la micul dejun și la cină. Este mult mai simplu să vă fie adusă mâncarea caldă în cameră, unde puteți să savurați cina în liniște. De asemenea, personalul de acolo vă poate ajuta să încălziți biberoanele cu lapte.

  Restaurantul trebuie să aibă scaun de masă pentru cei mici și personal drăguț care să nu facă tot felul de grimase atunci când copiii plâng sau se plimbă printre mese.

  Meniul trebuie să conțină feluri de mâncare adecvate celor mici, iar multe locații child friendly au conceput chiar variante speciale pentru copii.

  Baie

  Atunci când călătoriți cu copiii, mai ales dacă sunt mici, este bine să aveți în vedere ca baia să fie dotată cu cadă. Cabinele de duș sunt indicate când copiii au peste 3 ani.

  Activități

  O cazare child friendly trebuie să aibă loc de joacă. Este de preferat să existe unul în interior și unul în exterior, astfel încât să aveți variante atât pentru vreme frumoasă, cât și pentru cazul în care plouă. Dacă locul de joacă mai este și supravegheat, astfel încât să vă puteți bea cafeaua liniștiți, atunci este perfect.

  Hotelurile cu piscină interioară sunt foarte căutate de familiile cu copii. Verificați înainte care este adâncimea acesteia. Dacă hotelul are și piscină exterioară, atunci vă puteți considera norocoși.

  Multe unități de cazare child friendly oferă o mulțime de activități destinate copiilor: călărie, plimbare cu bicicleta, tiroliană. Unele au parteneriate cu centre de activități. Întrebați înainte de a face rezervarea.

  Alte servicii

  Parcarea din curtea hotelului/ pensiunii ar trebui să fie un criteriu important atunci când alegem o parcare child friendly. Nimeni nu prea să se învârtă pe străzi minute în șir, mai ales cu copiii în mașină.

  Iată câteva exemple de cazare child friendly din România

  Cazare child friendly la munte

  Hotel Alpin, Poiana Brașov

  Facilități: Alpin Game Center-sală de jocuri pentru adolescenți (contra cost), loc de joacă exterior cu supraveghetor, ateliere de creație, programe speciale cu animatori întruchipând persoanje de desene animate sau din povești, piscină interioară și exterioară

  Prețuri: 773 lei/noapte/apartament 2 dormitoare

  Teleferic Grand Hotel

  Facilități:clubul copiilor: loc de joacă, ateliere, muzică, dans, loc de joacă exterior, monitor de ski, închiriere costume și echipamante de ski

  Prețuri: 865 lei/noapte/suită junior

  Club Vila Bran

  Facilități:Parc de divertisment, casuță animație, sală de jocuri, mini zoo, piscine exterioare și interioare, parc, mega șah, squash, echitație, sală de teatru, loc de joacă, terenuri de sport

  Prețuri: în funcție de camere între 120 și 300 ron/noapte

  Ferma de sub Penteleu, sat Varlam, județul Buzău

  Facilități: pachete speciale pentru copii, mâncarea din ferma proprie, paradisul copiilor- loc de joacă

  Prețuri: 700/ 3 nopți/suită 4 persoane

  Casa Freya, Bușteni

  Facilități: pătuț de copil, scaun pentru copil în restaurant, loc de joacă exterior

  Prețuri: 500 ron/noapte/cameră/apartament

  Atra, Valea Doftanei

  Facilități: caiac, călărie, vizită la păstrăvărie și la stână, foc de tabără cu lampioane, biciclete, drumeție, camere mari, loc de joacă

  Prețuri: 370 ron/noapte/cameră dublă

  Cazare child friendly la mare

  Phoenicia Luxury Hotel, Mamaia

  Facilități: acces direct la plajă, piscină în aer liber, parcare, camere pentru familii, loc de joacă, animatori, zonă de face paiting

  Preturi: Sfarșitul lunii august aproximativ 1900 lei/persoana/ demipensiune/6 nopți

  Best Western Savoy, Mamaia

  Facilități: camere family, Academia de Joacă, piscină dotată cu jucării gonflabile și tobogane, loc de joacă exterior, plajă privată, parcare

  Prețuri:  august 949 lei/cameră/all inclusive

  Complex Steaua de Mare, Eforie Nord

  Facilități: piscină cu apă de mare, închiriere biciclete, trei locuri de joacă cu supraveghetor, spectacole pentru copii,

  Prețuri: august 2017: aproximativ 2700 ron/ cameră/all inclusive

  Tismana Hotel Club, Jupiter

  Facilități: piscină în aer liber, apartamente, piscină specială pentru copii, spațiu de joacă, teren minifotbal, volei, jocuri de societate, tenis de masă

  Blaxy Premium Resort, 23 August

  Facilități: minidisco, animatoare, kids aqua zumba, activități în aer liber, piscină, cursuri și ateliere diverse

  Prețuri: august 2017 aproximativ 3100 lei/cameră/7 nopti

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa