Cu bebe la mare? Iată ce să luaţi la plajă!

Raluca Dumitrică
cu-bebe-la-mare-totul-despre-mame

Vacanţa la mare e atât de aproape, că parcă şi auzim valurile cum se agită şi ne cheamă la ele! Ştim că toată familia este entuziasmată şi că gândul tuturor e la plajă, mare, nisip şi distracţie. Dar aceasta este prima dată când ajungeţi cu bebe la mare? Atunci vă sfătuim să luaţi cu voi lucrurile de mai jos! Astfel, şederea pe plajă va fi una cât mai plăcută pentru toată lumea!

Crema de protecţie solară

Crema asta e sfântă, ştiţi bine. Alegeţi o crema care să aibă în compoziţie cât mai puţine chimicale şi conservanţi, ideal deloc. Nu vă gândiţi că acestea sunt singurele care garantează trăinicia şi eficacitatea produsului. Şi ingredientele naturale îşi fac foarte bine treaba!

Scutece simple sau pentru înot

Dacă sunteţi tentaţi să credeţi că la plajă bebe poate să stea şi fără scutec, vă rog să vă mai gândiţi o dată. Pe parcursul timpului petrecut acolo cel mic îşi va face nevoile nu o dată, aşa că este foarte important să aibă un scutec pus. Iar pentru mersul în apă s-au inventat scutecele pentru înot, foarte bune şi practice.

Nu uitaţi să aveţi la îndemnă şerveţele umede, cu care să îl ştergeţi pe bebe în zonele în care se murdăreşte. O oliţă portabilă este şi ea foarte bună, dacă vă aflaţi la capitolul în care cel mic renunţă la scutece.

Jucării

Jucăriile nu doar că îl ţin pe cel mic ocupat, dar îl fac să integreze şi mai bine noul peisaj în programul lui de joacă. Alegeţi să luaţi la voi nu numai jucării pentru plajă, ci şi jucării preferate de cel mic, de acasă, care pot intra în contact cu apa şi nisipul.

Gustări

Fie că sunt fructe, batoane cu cereale, alune, nuci şi seminţe sau borcănaşe cu iaurt, toate sunt mai mult decât perfecte pentru consumat pe plajă. Sunt nu doar gustări sănătoase, ci şi unele care pot fi uşor transportate.

Pălărie

Pălăria care se leagă sub bărbie sau care are o croială ce îi permite să stea fixată pe cap este obligatorie. Ea trebuie purtată şi la joaca în nisip, şi la testatul apei cu degetele, şi atunci când facem o plimbare pe malul apei, să descoperim împrejurimile.

Costum de baie şi papuci de plajă

Dacă nisipul are şi nişte pietricele prin el, nişte papuci de plajă îi vor fi de mare ajutor celui mic, până se va obişnui cu el. Iar costumul de baie are şi el rolul de a mai ţine la distanţă efectele nedorite ale razelor de soare. Chiar există azi costume din material anti-UV, platoşă pentru corp. În plus, ele acoperă o zonă mai mare a corpului decât o poate face un costum clasic.

Pudră de talc

Aceasta este foarte utilă în a îndepărta de pe piele nisipul. Dacă cel mic nu vrea şi pace să ajungă cu mâinile şi picioarele la duşul de pe plajă, cu pudra de talc veţi reuşi să îndepărtaţi uşor toate firele de nisip strânse.

Spray anti-insecte

Un spray care să ţină la distanţă insectele este foarte util când ajungeţi cu bebe la mare. Acolo pot fi nu doar clasicii ţânţari, ci şi musculiţe antipatice, care nu îi dau pace celui mic.

Prosoape de plajă

Aici am scris prosoape, pentru că ar fi bine să fie minim două, mari şi absorbante. Dintre acestea, nu uitaţi să luaţi la voi unul cu glugă sau tip poncho. Acesta este foarte util în a rămâne la locul lui atunci când cel mic face tot felul de mişcări.

Piscină gonflabilă de mici dimensiuni

Deşi veţi spune că acest obiect se poate încadra la categoria mofturi, el se poate dovedi salvator. Când? În situaţia în care bebe nu vrea să între în apă marii, dar e plin de chef de joacă. Piscina poate să fie chiar foarte mică, puţin mai mare decât un lighean de rufe, aşadar cât să încapă copilaşul în ea. Ea se poate umple cu apă marii imediat şi goli la fel de repede, la fel cum se şi poate umfla şi dezumfla.

Cărucior sau mijloc de purtare

Una dintre aceste variante, cea care vi se potriveşte cel mai bine, nu ar trebui să vă lipsească din arsenalul pentru plajă, atunci când mergeţi cu bebe la mare. Ea va fi folosită nu numai la transport, ci şi la somn şi la explorat împrejurimile.

Haine de schimb

Ştim că nu plecaţi nicăieri fără haine de schimb. Dar nu faceţi o excepţie acum, la plajă, pe considerentul că nu aţi avea nevoie de ele aici. O situaţie neprevăzută se poate ivi oricând (adică pişu, caca, mâncare pe haine sau o cădere completă în apă). Aşa că mai bine să fiţi pregătiţi cu tot ce trebuie.

Umbrela de soare

Dacă ştiţi sigur că acolo unde mergeţi există umbrele mari de soare, atunci nu are rost să vă căraţi cu ea de acasă. Dar dacă nu, este foarte important să aveţi la voi un obiect de acest fel. El îl protejează de soare pe bebe, dar şi pe voi, şi se poate dovedi locul perfect sub care să aibă loc un pui de somn.

Apă, multă apă!

Când mergeţi cu bebe la mare, apa nu ar trebui să lipsească din nicio geantă de plajă. Şi reţineţi, apă, nu sucuri dulci, care sunt pline de zahăr, nesănătoase şi nici nu astâmpără setea.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre ce să iei când mergi cu bebe la mare, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa