Târguri de Crăciun din România – numai bune de vizitat cu familia în 2019

Geo Mihalcea
târguri de Crăciun din România
Orașele mici și mari se întrec în fiecare an în târguri de Crăciun.

Îți prezentăm cele mai frumoase târguri de Crăciun din România și vei vedea că nu trebuie să străbați întreaga Europă pentru a simți magia Crăciunului într-un târg de profil. Marile orașe se întrec an de an în organizarea celor mai spectaculoase evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Casuța Moșului, patinoare, brazi impozanți, spectacole în aer liber, căsuțe ale meșterilor populari sunt doar câteva dintre atracțiile care te vor cuceri la târgurile de Crăciun din România în 2019.

Târguri de Crăciun din România: Bucureşti

Imagine cu Târgul de Crăciun din București, o ediție anterioară

Capitala organizează cel mai mare târg de Crăciun din România, în Piața Constituției, ajuns deja la ediția numărul 13. Intrarea este liberă și cu siguranță vei petrece ore în șir printre căsuțele expozanților, aplaudând artiștii ce vor performa la scena imensă din centrul târgului, făcând poze lângă bradul înalt de 30 de metri ori așteptând să prinzi un loc în Casa Moșului și la Carusel! Târgul de Crăciun București se află în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa, „Christmas Markets”.

Atracții și senzații: Să începem cu cele peste 130 de căsuțe. În ele vei descoperi cei mai talentați meșteri populari, cei mai de soi gospodari, cu decorațiuni și straie cusute de mână, cu mâncăruri care îți vor încânta simțurile! Pe scenă vor urca zilnic artiști de top, (de top de radio!), dar și ansambluri și coruri populare de prin toate zonele țării. Din 13 decembrie, în Piața Constituției, se mută însuși Moș Crăciun, care părăsește Laponia pentru a asculta dorințele micuților vizitatori. Organizatorii s-au gândit că cei care le vor trece pragul și-ar dori să facă o faptă bună în preajma Sfintelor Sărbători și au pus la cale campania de donații „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”. Târgul de Crăciun din București poate fi vizitat zilnic între orele 11.00 și 22.00, până pe 26 decembrie 2019.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România: Sibiu

Imagine cu Târgul de Crăciun de la Sibiu, o ediție anterioară

Știu că revii, ca și mine, de fiecare dată nu nerăbdare în Sibiu. Oraș medieval, încărcat de istorie la orice colț de stradă, elegant și mereu pregătit să își primească turiștii, Sibiul găzduiește în 2019 a treisprezecea ediție a tradiționalului Târg de Crăciun. Evenimentul se desfășoară în Piața Mare și fiecare colțișor va fi o adevărată încântare pentru fiecare membru al familiei.

Atracții și senzații: La Atelierul lui Moș Crăciun și la Parcul lui Moș Crăciun este, de obicei, cea mai mare aglomerație, căci aici copiii se simt cu adevărat într-o lume de basm. Cele peste 100 de căsuțe ale expozanților sunt adevărate „laboratoare” ale Moșului: obiecte lucrate manual (decorațiuni, bijuterii din porțelan, coronițe, ghirlande, căni pictate manual, globuri, și alte obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual) și specialități gastronomice de iarnă. Pe clădirile din Piața Mare, după lăsarea întunericului, sunt realizate proiecții senzaționale care vor întregi atmosfera feerică a Sibiului. Evenimentul se va încheia pe 3 ianuarie 2020, fiind deschis 12 ore pe zi (10.00-22.00)

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România: Oradea

Târgul de Crăciun din Oradea, o ediție anterioară.

Oradea este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, care în ultimii ani are din ce în ce mai mulți vizitatori din țară și de peste mări și alte țări! Luna decembrie este un prilej numai bun de a descoperi această perlă din vestul țării. În Piața Unirii din centrul orașului și anul acesta Primăria, alături de partenerii externi, organizează Târgul de Crăciun-Oradea.

Atracții și senzații: din 29 noiembrie 2019, până a doua zi de Crăciun, organizatorii te așteaptă să le calci pragul într-o atmosferă de poveste, cu tradiții populare și colinde românești, concerte, zone dedicate copiilor de orice vârstă și zeci de expozanți de la care poți cumpăra pentru cei dragi cadouri, decorațiuni și bucate alese.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România: Cluj Napoca

Târgul de Crăciun din Cluj Napoca, ediția din 2017.

Clujul este fascinant în orice perioadă a anului, dar, când se gătește de Crăciun, zici că-i rupt din basme! În centrul orașului, din 24 noiembrie până pe 30 decembrie 2019, Regatul Moșului se mută aici! E muzică bună, sunt expozanți de soi, un brad falnic în mijloc și mii de turiști care au dus Târgul de la Cluj în topul celor mai frumoase manifestări de gen din Europa.

Atracții și senzații: Patinoarul este zona în care oamenii pierd noțiunea timpului, dansând împreună cu prietenii pe gheață, vrăjiți de colinde românești și internaționale. Se plătește o taxă la intrare, dar merită fiecare bănuț. O altă atracție este Căsuța lui Moș Crăciun, în care se desfășoară zilnic ateliere de pictură, de confecționat jucării ori pur și simplu de ascultat povești. Da, și aici se plătește taxă de intrare! Târgul de la Cluj este deschis zilnic între 10 și 22, până pe 30 decembrie 2019.

Târguri de Crăciun din România: Brașov

Târgul de Crăciun din Brașov, o ediție anterioară.

De la 1 decembrie și până la 13 ianuarie 2020, în Piața Sfatului din sufletul Brașovului, atmosfera de sărbătoare este în…floare. Căsuțele de lemn emană mirosuri de vin fiert, grătare ori dulciuri tradiționale, artiștii dau concert după concert pe scena mare, meșterii populari se întrec din obiecte perfect făurite, lumea cântă, zâmbește și simte cu adevărat că o mare sărbătoare urmează să fie trăită.

Atracții și senzații: căsuțele expozanților vor fi astfel împărțite: 15 pentru produse de artizanat, decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă, produse hand made, 20 de căsuţe pentru produse alimentare şi 4 căsuţe pentru băuturi calde (ceai, cafea, vin/ţuică fiartă), iar una va fi dedicată comercianților din Nurnberg, orașul-frate al Brașovului. Intrarea este gratuită, iar programul zilnic este de la 10 dimineața până la 10 seara!

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România: Craiova Christmas Fair 2019

Târgul de Crăciun din Craiova, o ediție anterioară.

În Inima Olteniei, spiritul Crăciunului s-a aprins de pe 22 noiembrie. În piața Mihai Viteazul este amplasat Târgul de Crăciun, cu scena care răsună de colinde și un patinoar; iar pe esplanada Teatrului Național se aud numai râsete de copii din zona amenajată special pentru ei – Orășelul Copiilor.

Atracții și senzații: piața este luminată de peste 1 milion de luminițe, două cupole imense cu strălucire de diamant, un brad uriaș împodobit cu globuri strălucitoare și medalioane, ateliere la care va participa și Moș Crăciun, concerte, gustări și degustări, bunătăți și obiecte făurite de meșteri populari.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa