Cazări inedite în România în care sunt bineveniți și copiii

Geo Mihalcea
Cazări inedite din România, Casuța din Copac. Sursa foto: porumbacudesus.ro

Cazări inedite în România în care poți lua și copiii. Până să te grăbești cu rezervările peste hotare pentru anul viitor, asigură-te că ai văzut tot ce era de văzut în România, că ai simțit cele mai inedite experiențe pe plaiurile astea, mioritice. Iată o listă cu cinci sugestii de cazări inedite; încearcă una dintre ele sau chiar pe toate și știu sigur că te vor da, cum se spune în popor, pe spate! Locurile alese sunt ideale atât pentru cupluri de îndrăgostiți, cât și pentru cei cu unul sau mai mulți copii!

Cazări inedite în România: Porumbacu Tree-house

În Munții Făgăraș, la poalele mărețului vârf Negoiu, se află un sat de poveste – Porumbacu de Sus. Imposibil să nu-ți poți face timp un weekend, să ajungi acolo măcar o dată-n viață. La numărul 295 se află un loc în care orice familie cu copii dornici de o experiență inedită se vor simți ca într-un basm. De ce? Pentru că-n jur nu-s mall-uri, ci copaci, pentru că locul are o curte mare, plină de verdeață și fânețe care vă vor face să simțiți adevăratul miros al verdelui. Aici există trei posibilități de cazare în funcție de cât de mare vă e familia, de buget și, mai ales, cât noroc aveți să prindeți o rezervare!

Casa de oaspeți – cuprinde la parter un living și o bucătărie artizanală, iar la etaj două dormitoare uriașe (unul cu 4 camere, celălalt cu 2), fiecare cu baie proprie, bucătărie, zonă de relaxare și o terasă pe care vei sta ore-n șir admirând măreția munților Făgăraș într-o liniște aproape dumnezeiască.

porumbacudesus.ro

Căsuța din copac (Tree-house) este atracția principală a zonei, datorită amplasamentului inedit. E chiar în copac! Și poate găzdui 4 persoane, având un dormitor de 20 mp, o chicinetă cu tot ce-i trebuie și baie. Spune-mi! Cine nu visează să doarmă măcar o noapte în căsuța din copac?

Suita – are două camere, deci o familie cu doi copii se poate instala perfect aici. Dispune, evident, de baie proprie și are o terasă, ca un mic colț de Rai, cochetă, cu vedere la munte, cu promisiunea că, odată așezat în ea, priveliștea te va umple de o energie și o forță nebănuită!

Cazări inedite în România: Casablanca Olimp

Cazări inedite în România
casablancaolimp.ro

De vizitat numai vara, de rezervat din timp și de pus bani deoparte la fiecare salariu! Dar experiența trăită aici, alături de cei pe care îi iubești, într-o căsuță albă de lemn, amplasată direct pe plajă, crede-mă că va merita fiecare leuț și fiecare zi de așteptare.

Complexul Casablanca este compus din 12 bungalow-uri, fiecare cu dormitor, baie, terasă și chicinetă complet utilată. Sentimentul că „nu mai e nimeni ca tine” pe care-l vei trăi aici va fi dublat și de accesul la plaja privată, pe care te vei bronza doar tu și vecinii tăi de…cartier!

Cazări inedite în România: Arsenal Park Orăștie

Ai auzit măcar o dată despre acel loc, dar, crede-mă că, atunci când îl vei descoperi cu ochii tăi, cu familia ta, așteptările îți vor fi cu mult întrecute! Pe vremea comuniștilor aici era cel mai bine păzit loc din România, pentru că se produceau echipamente militare râvnite în toată lumea. Acum, este cel mai mare muzeu cu tematică militară din țară, cel mai mare parc tematic de la noi, un amestec de inedit, distracție, adrenalină și relaxare și poate fi vizitat în orice anotimp.

De ce? În Arsenal Park și cel mai mofturos om găsește cu siguranță ceva de făcut: parc acvatic (doar vara), tiroliană, trasee montane, escaladă, tras cu arcul, vânătoare de comori, tir, plimbări cu bicicleta sau scooter, instrucție militară, paintball și mai departe poți să descoperi singur/ă!

Cazări inedite în România, camera Tun
arsenalpark.ro

Nu uita: acolo sunt 88 de hectare și 12 kilometri de alei! Complexul are 230 de locuri de cazare, iar dacă vrei să te simți ca-n Top Gun, poți alege să dormi în paturi amplasate pe afet, în TAB sau în apartamente Colonel, ori vila General (atenție prețurile cresc exponențial cu „gradele” camerei alese). Neapărat, dar neapărat să mănânci la restaurantul Popotă. Atât pentru decorul inedit, cât și pentru mâncarea gustoasă mai ceva ca la mama acasă. În altă seară să încerci și micul Sat Dacic, numai bun pentru petreceri tradiționale cu toată gașca de prieteni.

Cazări inedite în România: Hotelul de Gheață

Da, ai citit bine: cât e iarna de lungă, în inima munților Făgăraș, niște oameni pasionați, construiesc de la zero, în fiecare an, Hotelul de Gheață! Folosind doar blocuri de gheață scoase cu trudă chiar de Bâlea Lac, artiștii, căci constructori nu-i poți numi, ridică în numai o lună un adevărat hotel, căruia îi trec, (pardon, alunecă) pragul cam 8.000 de turiști în fiecare an. Hotelul de gheață are 12 camere destinate cazării, o biserică de gheață, bar și restaurant și câteva igloo-uri tot pentru adăpostirea turiștilor.

Interior camera din Hotelul de Gheață
hotelofice.ro

Nu e de mers când copiii tăi sunt la grădiniță, însă, când sunt ceva mai mărișori poți încerca acestă experiență. Chiar dacă tot ce vezi în jurul tău este făcut din gheață, n-ai să tremuri acolo! Paturile au saltele pufoase și călduroase, precum și saci de dormit, iar somnul va fi mai profund ca niciodată! Dacă n-ai reușit să prinzi o perioadă liberă pentru cazare sau pur și simplu nu ești genul de aventurier-Frozen, poți vizita hotelul între 9 și 5 după amiaza, ca pe muzeu, plătind 10 lei!

Cazări inedite în România: Complexul Egreta

Se apune că acest loc este un proiect unic în Europa și, totodată, prima stațiune lacustră din România (fără nicio legătură cu „Lacustra” lui Bacovia!). Să fii cazat deasupra Dunării, să-ți fredoneze pelicanii cântece de leagăn în fiecare seară, ori egretele să te acompanieze când stai pe terasă la cafeaua din zori, e un vis devenit realitate aici, în Berzasca.

Cazări inedite în România- cazare lacustră
complex-egreta.ro

„Egreta” are 15 căsuțe suspendate pe piloni chiar deasupra Dunării, unite între ele printr-un ponton. Fiecare dintre cele 15 bungalow-uri are câte un dormitor la etaj, iar la parter un living, baie, terasă de 16 metri pătrați, prevăzută cu copertină de soare. Frumusețea Clisurii Dunării e greu de surprins în câteva cuvinte. Trebuie să fii acolo, să simți natura în cel mai desăvârșit mod cu putință, să respiri aerul pur și neatins de poluare, să asculți cântăreții din trestie, să descifrezi partiturile aduse de valurile cuminți.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa