6 idei de distracție în weekend pentru vară, cu toată familia

TOTUL DESPRE MAME

Vara are trei luni. Concediul nostru are, în cel mai fericit caz, o lună. Şi în restul timpului ce facem, cum ne distrăm? Şi mai ales cum îi distrăm pe cei mici? Dacă avem bunici la ţară, îi trimitem să pască găinile şi să ţesale gâştele. Dar ce ne facem dacă bunicii locuiesc la oraş, eventual la bloc, şi singurele animale pe care le au la îndemână sunt cele de pe Animal Planet? Trebuie să fim ingenioşi şi să găsim soluţii. Noi v-am luat-o înainte şi ne-am gândit la şase planuri simple, amuzante şi nu prea costisitoare pentru a ne prelungi vacanţa de vară măcar în weekenduri. Distracţie plăcută!

Idei de distracție în weekend pentru vară. O călătorie cu trenul

Dacă ai maşină, cu siguranţă o foloseşti pentru toate călătoriile în afara oraşului. Dar copiii adoră trenurile, gările şi locomotivele (nu doar cei care sunt fani Thomas the Engine)! Pentru un băieţel de patru ani, o călătorie cu trenul poate fi o aventură nemaipomenită. Alege o rută scurtă de cel mult două ore, până la Sinaia sau până la Periş. Cu atât mai bine dacă pe traseu daţi şi peste ceva spectaculos, o schimbare de decor, un pod sau un tunel! Pentru o mică atenţie, sunt sigură că îl poţi convinge pe mecanicul de locomotivă să îl lase pe cel mic să urce „la volan”. Pun pariu că până la sfârşitul zilei cel mic te va întreba dacă nu cumva ăsta a fost cadoul de ziua lui!

Idei de distracție în weekend pentru vară. O zi la ţară

Cu familia in vacanta

Ne plângem că fiicele şi fii noştri nu mai ştiu diferenţa dintre gâscă şi găină, iar cei care nu au bunici la ţară au vaga senzaţie că vacile trăiesc în India, ca elefanţii. Cu toate acestea, lângă fiecare oraş există zeci de sate unde găinile, vacile, gâştele şi caprele zburdă în voie. Uită-te pe harta judeţului tău, alege cel mai apropiat sat şi organizaţi o expediţie în familie. Dacă e weekend, toţi localnicii vor fi la poartă şi nu va trece mult până când cei mici vor fi îmbiaţi să mângâie vaca sau să guste gemul casei. Ia cu tine un coş de picnic şi organizaţi o masă câmpenească în familie. Un pont: întrebaţi în sat unde e islazul, nu unde puteţi să faceţi un picnic.

Idei de distracție în weekend pentru vară. Tabără de weekend pentru întreaga familie

De cele mai multe ori, activităţile organizate pentru copiii îi lasă pe părinţi pe margine, plictisiţi şi nerăbdători să să ajungă cât mai repede acasă. Echipa Jucăriada crede însă că părinţii şi copiii pot învăţa împreună, aşadar a inventat activităţi care se adresează întregii familii. Alege un weekend lung, undeva la munte, unde participanţii vor lucra şi se vor distra împreună cu tot felul de activităţi: sport (jocuri, drumeţii ghidate, întreceri), arte (muzică, pictură, bricolaj), sesiuni de comunicare şi reflecţie, jocuri pentru copii şi sesiuni de discuţii tematice pentru părinţi, simulări şi jocuri de rol. Programele se adresează familiilor din toată ţara.

Cucereşte un parc nou

plimbare parc

Uneori este suficient să schimbi traseul zilnic casă-parc. Alege un parc îndepărtat din oraşul tau, un parc unde n-ai mai fost demult şi explorează împreună cu copiii noul teritoriu. Puteţi să începeţi să alcătuiţi o hartă complexă a tuturor locurilor de joacă din oraş. Copiii vor fi foarte încântaţi, promitem. Şi poate ţie îţi vine o idee de blog, pentru că, de când ajungem rar la cinematograf şi nu mai suntem la curent cu cronicile de film, visăm să citim măcar recenzii ale locurilor de joacă!

O destinaţie turistică lângă casa ta

O salină, vulcani noroioşi, un parc natural sau un cimitir vesel, mănăstiri, peşteri, cascade, cu siguranţă e plin de ele în judeţul tău, dar tu nu le-ai luat niciodată în seamă pentru că erau prea aproape. Ia un ghid turistic al României, de preferinţă scris pentru străini, şi ai să fii surpinsă de câte locuri interesante sunt în ţara ta, ba chiar la câţiva zeci de kilometri de casa ta. Sau uite chiar aici câteva idei!

Idei de distracție în weekend pentru vară. Caută un mic Everest

Un weekend ”la munte” nu înseamnă un grătar pe marginea primului râu care îţi iese în cale. Caută un traseu turistic uşor, potrivit vârstei copiilor tăi, dar şi formei fizice în care se află părinţii. Încercaţi să cuceriţi chiar şi un vârf mic, mic de tot. Sau stabileşte-ţi o cabană drept obiectiv. Dacă aveţi biciclete puteţi încerca şi un traseu montan de biciclete. O noapte la cabană nu costă mult, dar aerul curat, exerciţiul fizic, efortul, frumuseţea munţilor şi satisfacţia terminării unui traseu sunt de nepreţuit. Copiii pot învăţa multe despre răbdare, perseverenţă şi despre efortul care trebuie depus pentru a obţine ceea ce ne dorim. Şi nu va trebui să rosteşti un cuvânt despre toate astea, vor înţelege singuri tot ce e de înţeles!

Totul e să nu pui vacanţa în cui odată cu ultima zi de concediu. Cine ştie, dacă porneşti pe calea descoperirilor poate mai rămâne şi pentru toamnă o urmă de vacanţă şi de voie bună! Şi nu uita să ne spui şi nouă ce descoperiri grozave ai făcut!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa