Tortul pentru botez. Modele din care să te inspiri

Cristina Călin, redactor

Botezul bebelușului pune pe jar mamele. Pe lângă încărcătura emoțională care vine odată cu slujba de creștinare de la biserică, apare și presiunea organizării primei petreceri pentru copil. Fiecare detaliu contează, dar parcă alegerea tortului este cea care presupune cel mai mare efort.

Tortul pentru botez trebuie să aibă un aspect prin care să impresioneze oaspeții de cum este adus în mijlocul petrecerii, dar și un gust pe care invitații să îl rețină. Mai mult, desertul încheie petrecerea, așa că trebuie neapărat să fie perfect.

Tortul pentru botez. În 2019, cât mai naturale, fără marțipan

Tea Stănciulescu, pastry chef la cofetăria Flavours, spune că în 2019 tendința este ca torturile să fie cât mai naturale, iar marțipanul și pasta de zahăr să dispară. De cele mai multe ori, clienții sunt atenți la design, iar compoziția nu mai este atât de importantă. Pastry chef Stănciulescu ne recomandă torturile cu blat umed cu cheescake copt și zmeură sau alte fructe dulci-acrișoare. În 2019 torturile de botez vor avea blatul mult mai bogat, pentru că trebuie să reziste mai bine la modelele supraetajate. Acestea sunt cele mai cerute, mai ales când botezul are o tematică bine definită.

Tortul pentru botez. Cum alegeți

Unul dintre lucrurile pe care le cer aproape toți părinții atunci când vine vorba de torturi de botez sunt figurile cu tot felul de personaje și animăluțe. Acestea pot fi puse chiar și pe torturi care nu sunt îmbrăcate în marțipan sau pastă de zahăr. Alegerea lor ține doar de dorița părințor și de cele mai multe ori sunt influențate de experiențe personale. De exemplu, o fetiță a avut la botez un tort ornat cu veverițe, pentru că așa o alinta mama ei de când era în burtică.

Pastry chef Tea Stănciulescu spune că putem alege și torturi naked sau seminaked, care au aspect mai rustic. Cei care nu agreează această variantă pot alege să își îmbrace torturile în cremă de unt sau de ciocolată.

Tortul pentru botez cu modele tradiționale românești este foarte cerut de părinți.

Tortul pentru botez supraetajat care are și monoporții alăturate sunt potrivite pentru petrecerile tematice.

torturi pentru botezTortul pentru botez este declarație de iubire dulce de la părinți către copiii lor.

torturi pentru botezTortul pentru botez poate spune povestea de iubire a părinților.

torturi pentru botezTortul pentru botez îmbrăcate în cremă de unt pote fi la fel de spectaculos ca cele decorat cu pastă de zahăr sau marțipan.

torturi pentru botezTortul pentru botez simple poate fi impresionant atunci când figurinele sunt frumoase.

tortul pentru botezTortul pentru botez realizat exclusiv din monoporții este varianta aleasa tot mai des de părinți.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa