Top zece filme care vor fi lansate în 2022

Află ce filme se află pe lista celor mai așteptate producții cinematografice din anul în care tocmai am intrat.

Roxana Ioana Ancuța
scris pe
Noul film Batman este așteptat pe marile ecrane începând cu data de 4 martie 2022

Top zece filme în 2022. Care sunt cele mai așteptate filme din acest an? Vă oferim o selecție de 10 titluri, deși lista filmelor care vor apărea anul acesta este foarte generoasă. Astfel că, pe tot parcursul anului, vor fi numeroase tentații cinematografice pentru marele dar și pentru micul ecran.

Filme din toate genurile a căror lansare a fost amânată din cauza pandemiei. Și iată că, după doi ani dificili pe care i-am traversat cu toții, iese soarele și la Hollywood. Încet încet, se deschid cinematografele, iar un prim boom l-a dat deja producția „Spider-Man: No Way Home” care a încasat, în mai puțin de o lună de la lansare, peste 1 miliard de dolari. Deși au fost anunțate datele exacte ale premierelor, publicul ar trebui să ia înconsiderare faptul că pot apărea modificări în funcție de evoluția pandemiei. Să sperăm că totul va fi bine!

1. The Lost City

Un mix de romance, aventură și acțiune care îi aduce alături pe actorii Sandra Bullock, Brad Pitt, Channing Tatum, Daniel Radcliffe și Patti Harrison. Filmat în Republica Dominicană, „The Lost city” prezintă povestea unei foarte apreciate romanciere, dar destul de retrasă în viața ei de zi cu zi. Aceasta pleacă într-un turneu de promovare a noii sale opere, împreună cu modelul de pe coperta cărții – un bărbat foarte atrăgător.

Acțiunea începe din momentul în care cei doi sunt prinși la mijloc într-o tentativă de răpire. Răpitorul este un multi milionar excentric care speră să obțină de la scriitoare informații legate de locul ”orașului pierdut”. În carte, acest oraș pierdut ascunde comori neprețuite care, se pare, au stârnit imaginația unora. Astfel că, întămplarea îi duce tocmai în junglă, acolo unde trăiesc adevărate aventuri. Filmul este așteptat să apară pe marile ecrane din România în luna martie.

2. Parallel Mothers

Filmul, regizat de Pedro Almodóvar, era programat de fapt pentru 2021. Voci avizate din lumea cinematografiei spun că pelicula nu va lăsa criticii indiferenți și că se va auzi de ea la Oscar. Rămâne de văzut, dar până atunci iată că ne este stârnită curiozitatea.

Și, dacă totul decurge bine, vom putea viziona filmul în România începând cu luna aprilie 2022. Le vom vedea jucând împreună pe actrițele Penelope Cruz, Rossy de Palma și Aitana Sanchez-Gijon. Producția cinematografică prezintă povestea a două femei, amândouă singure, care nasc în aceeași zi. Între ele se creează, într-un timp foarte scurt, o legătură strânsă iar întâmplarea de a se fi întâlnit le va schimba decisiv viața.

3. The Outfit

O dramă de 1h45 cu actorii Alan Mehdizadeh, Dylan O’Brien, Johnny Flynn, Mark Rylance, Nikki Amuka Bird, Simon Russell Beale și Zoey Deutch.

Filmul îl aduce în prim plan pe Leonard (Mark Rylance), un croitor englez care obișnuia să creeze costume într-un atelier aflat pe faimosul bulevard Savile Row din Londra. În urma unei tragedii personale, Leonard ajunge la Chicago, acolo unde va lucra într-un croitorie mică dintr-o zonă oarecum rău famată a orașului. Singurii lui clienți care-și pot permite hainele făcute de el sunt membrii unei familii de gangsteri. Mark Rylance, croitorul Leonard din film, este deținătorul unui premiu Oscar, primit pentru rolul din filmul „Bridge of Spies”

4. The Batman

Așteptat pe marile ecrane începând cu data de 4 martie 2022, The Batman este încă o dovadă fericită că, măcar în filme, super eroii nu (prea) mor. Și, cu fiecare serie apărută, aceștia se reinventează și revin cu puteri din ce în ce mai mari.

Acțiunea filmului prezintă sosirea lui Red Hood în Gotham City, acesta furându-i identitatea lui Batman pentru a-l discredita în fața oamenilor și a-l arăta drept un infractor. De aici, apare conflictul între Red Hood, Batman și Joker. În regia lui Matt Reeves, pelicula îi aduce alături, în rolurile principale, pe actorii Robert Pattinson, Andy Serkis și Zoë Kravitz.

5. Downton Abbey: A New Era

Informațiile despre acest film sunt destul de sumare dar, așa cum sugerează și titlul, pelicula este despre… o nouă eră la Downton Abbey, a familiei Crawley.

Vă plac filmele cu acțiune de epocă? Peisajele care taie răsuflarea? Vestimentațiile retro, elegante și accentul britanic? Atunci, nu ratați premiera filmului de pe 18 martie 2022. Regia îi aparține lui Simon Curtis, iar din distribuție fac parte actorii Michelle Dockery, Hugh Bonneville, Laura Carmichael și Jim Carter.

6. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Sezonul filmelor de vară începe cu această pleiadă de supereroi, pe care sigur îi știți dacă i-ați mai văzut în filmele ori seriile anterioare. Lui Benedict Cumberbatch îi revine rolul principal din „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, co-protagoniștii săi fiind Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Benedict Wong și Chiwetel Ejiofor. Regizorul Sam Raimi rreapare în universul Marvel după o lungă absență (ultima sa ”ieșire”: „Spider-Man 3”, din 2007).

Dr. Stephen Strange „se joacă” cu o vrajă interzisă care deschide ușa către un multivers și, inclusiv către o versiune alternativă a lui. Energiile care amenință umanitatea par a fi peste puterile lui Strange, Wong și Wanda Maximoff. Dacă vrăjile bune își fac efectul și asupra pandemiei, atunci producția va putea fi văzută pe marile ecrane începând cu data de 6 Mai.

7. Nope

Regizorului Jordan Peele („Get Out”, „Us”) îi place să-și țină intriga filmelor sub lăcățel. Adică, lucrează în mare secret. Așa că, mai tot ce se știe despre acest film, până în momentul de față, este că „Nu” e un alt film de groază născocit de mintea creativă și inteligentă a lui Peele. Filmul, cu premiera programată pe 22 Iulie, îl are în rolul principal pe actorul britanic Daniel Kaluuya, câștigătorul unui Oscar pentru rolul din ”Judas and the Black Messiah” (2021). Din distribuție mai fac parte Keke Palmer și Steven Yuen. Oare de ce regizorului îi plac filmele cu titluri scurte?

8. Mission: Impossible 7

https://www.youtube.com/watch?v=cKL-ChtN02A

Tom Cruise este unul dintre actorii care nu stă mai deloc pe tușă. La orice oră din zi și din noapte, cum s-ar spune, se găsește un rol pentru el. Este și normal, având în vedere că e unul dintre cei mai populari și mai bine plătiți actori de la Hollywood. Pentru rolul din ”Top Gun: Maverick”, actorul a primit 13 milioane de dolari. Oh, baby. Yes, baby. Chiar atât. ”Misiune Imposibilă 7”este al treilea, din cunoscuta serie, care-l are ca regizor pe Christopher McQuarrie (primele două, destul de palpitante, trebuie să recunoaștem, fiind ”Rogue Nation” și „Fallout”). Tom Cruise, în rolul super-spionului Ethan Hunt, va fi, din nou, implicat în cascadorii care sfidează moartea. Alături de el, în aventurile pline de suspans, se vor afla Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Vanessa Kirby, Esai Morales și Cary Elwes. Nerăbdarea este mare? Cred..dar mai trebuie să așteptăm până pe 30 Septembrie pentru a viziona filmul.

9. Black Panther: Wakanda Forever

Oricât de dificil este să ne imaginăm această franciză fără actorul Chadwick Boseman (care a murit de cancer la 43 de ani, în 2020), noul film îi reunește pe regizorul Ryan Coogler cu membrii distribuției inițiale: Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Letitia Wright, Daniel Kaluuya și Martin Freeman. Daniel Kaluuya preia rolul lui Black Panther și promite că prestația sa va onora memoria lui Boseman. Filmul va avea premiera pe 11 Noiembrie.

10. She Said

Filmul este o dramă americană în regia Mariei Schrader. Pelicula se bazează pe cartea cu același nume, lansată în 2019, și scrisă de Jodi Kantor și Megan Twohey. Cele două, jurnaliste ale publicației The New York Times, dezvăluie în cartea lor amănunte legate de abuzurile sexuale și comportamentul neadecvat ale fostului producător de film Harvey Weinstein, de-a lungul carierei sale. Maria Schrader este câștigătoare a unui Emmy pentru serialul Netflix „Unorthodox”.  Jurnalistele de la The New York Times sunt interpretate de actrițele Carey Mulligan și Zoe Kazan. Din distribuția filmului care va fi lansat pe 18 Noiembrie mai fac parte Patricia Clarkson, Andre Braugher și Samantha Morton.

Acestea fiind spuse, mai adăugați pe lista de așteptare a filmelor din 2022 și următoarele titluri: ”Marry me” (11 Februarie), cu Jennifer Lopez în rolul principal, ”Scream 5” (14 Ianuarie) cu Jenna Ortega, Jack Quaid, Courteney Cox, Neve Campbell, Kyle Gallner, ”The 335” (7 Ianuarie), cu Jenna Ortega, Jack Quaid, Courteney Cox, Neve Campbell, Kyle Gallner, ”Babylon” (25 Decembrie) cu Brad Pitt și Margot Robbie, ”Tunning Red” (11 Martie), o animație Disney, ”Ticket to Paradise” (21 Octombrie), cu Julia Roberts și George Clooney, ”The Flash” (4 Noiembrie) cu Michael Keaton, Ben Affleck, Ezra Miller și Ron Livingston și…multe alte filme care promit să ne facă să uităm de neplăcerile suferite de când s-a instalat pandemia pe pământ.

 

 
 
 
 
 

 

.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa