Ținute memorabile care au făcut senzație la Oscaruri de-a lungul timpului

Anca Vlad
© eastnews

Oscarul nu este doar cel mai important premiul din industria cinematografică, ci și un prilej pentru etalarea ținutelor elegate. Rochiile de seară pe care le poartă actrițele care urcă pe scenă ca să primească prețioasa statuetă de aur sau cele care doar merg pe covorul roșu trasează noi tendințe pentru anul în curs sau chiar intră în istoria modei. În timp ce vedetele se gândesc cum să epateze la următoarea ediție, Bright Side face un top cu 15 ținute memorabile purtate de-a lungul timpului pe covorul roșu,

Jennifer Lawrence, 2013

© eastnews

Ținuta pe care a purtat-o Jennifer Lawrence când a ridicat statueta primită pentru rolul din Silver Lining Playbook a purtat semnătura Casei Dior și a fost o adevărată opera de artă. Apropo de asta, din mulțimea de ținute memorabile, rochia se detașează și datorită prețului –  4 milioane de dolari.

Nicole Kidman, 1997

© reuters

Datorită alegerii inspirate, Nicole Kidman a fost starul de pe covorul roșu în 1997. Cu toate acestea, în anul acela ea nu a fost nici măcar nominalizată la vreun premiu. Rochia verde cu broderie complex este considerate una dintre cele mai frumoase ținute purtate la Oscar.

Marion Cotillard, 2008

© eastnews

Rochia-sirenă semnată Jean-Paul Gaultier i-a purtat noroc actriței franceze. Ea a primit Premiul Oscar pentru rolul Édith Piaf din La Vie en Rose.

Halle Berry, 2002

 

© eastnews © reuters

În 2002, frumoasa actriță americană a primit prețioasa statuetă pentru rolul din Monster’s Ball și a făcut furori, apărând îmbrăcată în cea mai sexy ținută din istoria Oscarurilor.

Cher, 1986 și 1988

© eastnews

În categoria ținute memorabile intră fără discuție hainele lui Cher, care sunt la fel de extravagante ca și cea care le poartă. Ambele ținute au devenit legendare, dar rochia purtată în 1998 i-a adus noroc pentru a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță cu rolul din Moonstruck.

Gwyneth Paltrow, 2012

© eastnews

Rochiile lui Gwyneth Paltrow sunt invariabil și pe merit incluse pe lista celor mai frumoase ținute purtate la Oscar. Rochia albă ca zăpada a fost creată de Tom Ford și a fost asortată discret cu bijuterii au fost definiția eleganței, iar actrița a avut un aer regal.

Madonna, 1991

© reuters

La ceremonia din acest an, Madonna a fost cumva imaginea lui Marilyn Monroe. Cântăreața a purtat o rochie mulată, alături de o capă din blană și bijuterii cu diamante. În seara decernării premiilor, artista a urcat pe scenă și a interpretat melodia „Sooner or Later (I Always Get My Man)” din filmul Dick Tracy, care a câștigat premiul pentru cel mai bun cântec.

Barbra Streisand, 1969

© eastnews

Costumul cu pantalon pe care l-a purtat Barbra Streisand când a primit statueta de aur pentru rolul din Funny Girl a fost inclus în ambele topuri – cele mai frumoase și cele mai urate ținute din istoria Oscarurilor. În primul rând, artista a purtat pantalon în loc de rochie și, în al doilea rând, acesta era total transparent. Actrița a mărturisit ulterior că nu s-a gândit că luminile vor răzbate prin pantalonii ei.

Hilary Swank, 2005

© eastnews

Hilary Swank a câștigat Premiul Oscar pentru rolul din Million Dollar Baby, regizat de Clint Eastwood. Cu această ocazie a impresionat atât criticii de modă, cât și fanii. Eleganta rochie albastră de la Guy Laroche era total închisă în față și foarte decoltată în spate, redefinind noțiunea de sexualitate și intrând în topurile celor mai frumoase rochii purtate la Oscar.

Marilyn Monroe, 1951

© pinterest

Marilyn Monroe nu a câștigat vreun Premiu Oscar și nici măcar nu a fost nominalizată vreodată. Cu toate acestea, toate privirile au fost ațintite asupra ei la ceremonia de decernare din 1951. Actrița, care a prezentat unul dintre premii, a ales o rochie neagră din tul, cu un decolteu adânc.

Cate Blanchett, 2014

© eastnews

În 2014, Cate Blanchett a urcat pe scenă ca să primească Oscarul pentru cea mai bună actriță datorită rolului din filmul Blue Jasime. Ea a purtat o rochie Armani semi-transparentă, decorată cu sute de flori realizate din paiete, iar imaginea actriței a fost serenă și delicată.

Elizabeth Taylor, 1961

© eastnews

În 1961, actrița cu ochi violeți a primit statueta de aur pentru rolul din Butterfield 8. Pentru ceremonie, ea a ales o uimitoare creație Dior care i-a subliniat talia de viespe.

Julia Roberts, 2001

© eastnews

Julia Roberts a intrat în poesia unui Premiu Oscar în 2001 datorită rolului din Erin Brockovich. Ținuta vintage Valentino – rochie din catifea – a fost apreciată atât de criticii de modă, cât și de telespectatori.

Grace Kelly, 1955

© eastnews

Imaginea lui Grace Kelly îmbrăcată în rochie verde-pal, drapată, creată de Edith Head – designer la Paraount Studius, a devenit simbolul eleganței și a strălucirii hollywoodiene. Grace a primit premiul pentru rolul din The Country Girl.

Audrey Hepburn, 1954

© eastnews

Aceasta este chiar rochia purtată de Audrey Hepburn când a primit Oscarul pentru cea mai bună actriță datorită rolului din Roman Holiday. Rochia din topul celor 15 ținute memorabile poartă semnătura lui Givechy și a fost create special pentru Hepburne, evidențiindu-i stilul elegant, rafinat. Această rochie are propria pagină pe Wikipedia.

Preview photo credit Reuters, eastnews

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa