Verifică dacă ai asigurarea plătită la zi și card de sănătate

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
analize inainte de sarcina

Dacă vreți să verificați că aveți asigurarea plătită la zi, o variantă la îndemână este portalul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care vă oferă răspunsul instant
Sunt frecvente situațiile în care serviciile medicale nu pot fi acordate pentru că angajatorii nu achită contribuțiile la sistemul public de sănătate. În situația în care aveți suspiciuni că angajatorul nu plătește, deși reține contribuția, tot ce trebuie să faceți este să introduceți CNP-ul si numarul care apare marcat cu verde mai jos, la următorul link: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html


Platforma va da raspunsul legat de statutul persoanei: asigurat sau neasigurat, dacă aveți sau nu medic de familie, si din ce dată s-a făcut înscrierea la el, dar și dacă a fost sau nu emis card de sănătate pe numele respectivei persoane.

Este de menționat faptul că după ce o persoană nu mai este asigurată, timp de trei luni beneficiează de servicii medicale, iar verificările făcute în sistemul electronic vor da tot verdictul ASIGURAT.

În situația în care nu vi se plătește asigurarea și doriți să contribuți lunar pentru a beneficia de servicii medicale în sistemul public de asigurări de sănătate, tot ce trebuie făcut este să se achite în jur de 50 de lei lunar, la administrația financiară de domiciliu.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa