Toți părinții trebuie să vadă ce i-a făcut meningita acestui copil

Iulia Mirică
scris pe

Ce se poate întâmpla dacă cel mic face meningită

La fel ca majoritatea copiilor mici, atunci când Taylor Marshall a făcut primii săi pași, acesta a avut nevoie de încurajare și asistență. Dar, spre deosebire de mulți alții, copilul acesta în vârstă de 20 de luni a avut nevoie de ajutor și de la o proteză de picior și o atelă lungă pe celălalt picior.

Cu aproximativ un an în urmă, Taylor a fost diagnosticat cu septicemie meningococică, iar mamei sale, Terri Lewsley, i s-a spus că fiul ei mai are doar câteva ore de trăit. „Totul s-a întâmplat în decursul unei zile”, a povestit Terry pentru Today.

Taylor avea doar 8 luni când familia sa a aflat vestea devastatoare că băiețelul avea meningită. Această boală poate ucide în câteva ore și există un procent estimativ de 1,2 milioane de cazuri în întreaga lume. Doctorii i-au indus copilului coma timp de 17 zile, iar familia sa a privit cum cangrena i-a înnegrit membrele. „L-am botezat și așteptam ca toată familia să vină pentru a-și lua la revedere”, a spus Terri. „S-au spus multe rugăciuni.”

Toți-părinții-trebuie-să-vadă-ce-i-a-făcut-meningita-acestui-copil

După ce i s-au amputat piciorul stâng, degetele de la piciorul drept și toate degetele de la mâini, Taylor și-a revenit în următoarele șapte luni petrecute în spital. Acum, micuțul fericit se adaptează la viață cu ajutorul unei proteze de picior și ia lucrurile încet încet. „Este din nou un copil normal. Nu și-a schimbat personalitatea. De când a terminat recuperarea și s-a întors acasă, a devenit el însuși din nou”, a mai adăugat Terri. „Se joacă și râde. Este un băiat cu adevărat fericit”.

Meningita reprezintă inflamarea membranei din jurul creierului și măduvei spinării. Cu toate că meningita virală nu pune de obicei viața în pericol, meningita bacterială este foarte serioasă, iar părinții nu ar trebui să aștepte până să solicite ajutor medical în cazul în care suspectează că copilul lor ar putea fi bolnav. Bebelușii sunt mai expuși la riscul de a face meningită bacteriană decât alte grupuri de vârstă, iar nou-născuții sunt deosebit de sensibili la meningita cauzată de listeria, E.coli și streptococul de grupă B. În timp ce vaccinurile protejează copiii împotriva acestei boli potențial devastatoare, acestea nu pot preveni toate formele de meningită și septicemie. Acestea sunt cele mai frecvente simptome care apar la copii și la care ar trebui să fie atenți părinții:

  • febră mare (dar poate fi temperatură normală la copiii mai mici de trei luni)
  • mâini și picioare reci
  • disconfort când este luat în brațe
  • somnolență și letargie
  • respirație rapidă sau probleme de respirație
  • frisoane
  • semne de erupții cutanate ca niște înțepături roz sau contuzii violet
  • un zgomot neobișnuit, ca un grohăit
  • vărsături sau lipsa poftei de mâncare
  • piele palidă sau pătată
  • un corp rigid
  • dureri articulare sau ale încheieturilor

Pe larg despre meningită puteți citi aici: Tot ce trebuie să ştii despre meningita la copii: cauze simptome şi tratament

Nu uia să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Sursă foto: Popsugar

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa