articol susținut de

Copiii pot învăța de la grădiniță cum să aibă grijă de natură!

Până pe 6 noiembrie 2023, educatorii grupelor mari de la grădinițe de stat și private se pot alătura programului „Tedi și prietenii naturii”. Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării lecțiilor din program.

TOTUL DESPRE MAME

A început programul de educație ecologică pentru copii, Tedi și prietenii naturii. După ce în anul școlar 2022-2023, programul educativ Tedi și prietenii naturii s-a desfășurat ca program pilot în trei județe din țară – Prahova, Suceava și Giurgiu – programul capătă, în anul școlar 2023-2024, anvergură națională.

Astfel, copii de la grupa mare din grădinițe de stat și private din toată țara își vor însuși reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, respectul faţă de plante şi animale precum și informații utile privind o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. Va fi abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.

Participarea este gratuită, la fel și suportul didactic care este asigurat de Tedi și care constă în materiale necesare desfășurării lecțiilor din program. Pentru a face parte din program, preșcolarii de grupă mare trebuie să fie înscriși de către educatorii lor, prin completarea formularului disponibil pe site-ul programului: https://tediprietenulnaturii.ro/inscriere/.

Te invităm să transmiți informațiile mai departe, către grădinița la care merge copilul tău!

Până pe 6 noiembrie 2023, educatorii grupelor mari de la grădinițe de stat și private se pot alătura programului https://tediprietenulnaturii.ro/inscriere/.

Programul național de educație ecologică „Tedi și prietenii naturii” este inițiat și susținut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației.

Varianta pilot a programului ne-a adus confirmarea că inițiativa noastră acoperă eficient o zonă de foarte mare interes pentru preșcolari. Copiii au fost fascinați de informațiile primite, iar doamnele educatoare s-au dovedit a fi foarte implicate și creative realizând, pe baza materialelor primite de la Tedi, activități extraordinare. De-abia așteptăm să întâlnim micii iubitori ai naturii și pe doamnele lor educatoare din toată țara pe care le invităm să se înscrie în program. Sunt sigură că împreună vom reuși să desăvârșim educația ecologică a copiilor și să obținem astfel un mediu mai curat și sănătos pentru adulții de mai târziu”, a declarat Ioana Vișean, Director Comunicare Maspex Romania.

Poți sprijini și tu realizarea educației ecologice încă de la grădiniță!

Materialele educaţionale sunt adaptate la nivelul de învăţare din grădiniţe, acestea conţinând scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișe de lucru pentru copii. Materialele sunt îmbogăţite cu filme animate care vor introduce copiii într-un mod vesel în tematica acestor activităţi şi le vor explica noţiunile de bază. De asemenea, după fiecare lecţie, copiii primesc anumite teme de realizat acasă, cu sprijinul părinţilor, pentru că munca în echipa de acasă îi încântă pe copii, iar părinților le oferă posibilitatea de a afla concret cum își îmbogățesc cunoștințele cei mici.

Toate materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).

Mai multe informaţii despre program se găsesc pe pagina de internet https://tediprietenulnaturii.ro/!

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa